roma-feyenoord-web

Edit 1908.nl

Europees

MATCHDAY · AS Roma - Feyenoord

Moreno

In de tussenronde van de UEFA Europa League staat voor Feyenoord de tweede wedstrijd tegen AS Roma op het programma. Vandaag het uitduel in een uitverkocht Stadio Olimpico, waarin Feyenoord gaat proberen voor het eerst te winnen in het Romeinse stadion. De aftrap van het duel is om 21:00 uur en staat onder leiding van de Spaanse arbiter Jesús Gil Manzano.

Het wordt de derde keer dat Manzano een duel van Feyenoord leidt. Tot nu toe is de Spanjaard Feyenoord goed gezind; hij leidde de gewonnen wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk van vorig seizoen (7-1) en Manchester United in het kampioensjaar 2016/17 (1-0) in De Kuip. De Spanjaard (40) geldt als een van de betere scheidsrechters van zijn land. Dit seizoen floot hij El Clásico al tussen FC Barcelona en Real Madrid, en bovendien leidde hij de Champions League-duels PSG-Borussia Dortmund en AC Milan-PSG.

Helaas wordt Feyenoord wederom niet gesteund door een bomvol uitvak. Nog altijd zijn er geen uitsupporters toegestaan in Rome. In tegenstelling tot de supporters zijn sterkhouders Lutsharel Geertruida en Quinten Timber er wel weer bij. Weet Feyenoord af te rekenen met de vloek van Rome, plaatsen de Rotterdammers zich voor de achtste finales van de Europa League. Daarin treft Feyenoord een van de groepswinnaars van de Europa League: Rangers, Bayer Leverkusen, Liverpool, Atalanta, Slavia Praag, Brighton, Villarreal of West Ham United.


Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Laat je voorspelling weten in de comments!

Delen

Reacties

"In tegenstelling tot de supporters zijn sterkhouders Lutsharel Geertruida en Quinten Timber wel weer terug in de selectie van Arne Slot." Euh....
Feyenoord is de enige club in Nederland met een Legioen en heeft de trouwste supportersschare. Dat is niet voor niets. Wat zou het toch mooi zijn voor hen als we de achtste finales halen van de Europa League!
Inderdaad zal prachtig zijn om eindelijk as roma te verslaan en geeft ook een boost hoop ik.
Geen zorgen mannen! Vanavond zien we weer de Santi die we kennen💪
Het gaat gewoon heel lastig worden, ik hoop uiteraard op winst maar ik verwacht een luizige 1-0 nederlaag. Italiaantjes vonden de 1-1 in de Kuip wel prima en kwamen, op het schot op de paal na, niet echt meer in de problemen. Voorhoede is sterk genoeg om tegen wie dan ook een goal te maken, dus dan moeten wij al 2 keer scoren en daar zit nou juist het probleem.
Belangrijkste goede pot en strijd.
Mocht je dan door een wondergoal van een Dybala er uitvliegen heb ik er vrede mee.

Maar alsjeblieft niet zo knullig als bijv Atletico uit
Ik hoop dat de wedstrijd net zo mooi gaat worden als het plaatje. Het zal lastig gaan worden, maar vrees met grote vrees. Succes iedereen vanavond🍻
1-2 na verlenging , winnende goal van santi
Heb jem in hoge resolutie kan ik hem als bureaublad achtergrond zetten misschien helpt het 🤣