Feyenoord - Vitesse • 4-0 [FT]

VK Sportphoto

Nieuws

Vermoedelijke opstelling • Feyenoord met sterkhouders tegen AS Roma

Dennis

Feyenoord strijd morgenavond in het Stadio Olimpico om een plek in de achtste finales van de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel vorige week in de Kuip, moet de ploeg van Arne Slot het karwei tegen AS Roma in de Italiaanse hoofdstad zien te klaren.

In tegenstelling tot de wedstrijd in Rotterdam, kan Feyenoord weer beschikken over sterkhouders Lutsharel Geertruida en Quinten Timber. Voor Justin Bijlow komt het duel nog veel te vroeg, en ook Gernot Trauner is nog een tijdje niet inzetbaar. De van een blessure herstellende Oostenrijker zal naar verwachting worden vervangen door Thomas Beelen, die de afgelopen wedstrijden eveneens zijn vervanger was. Santiago Gimenez startte in De Kuip nog op de bank, maar lijkt gewoon weer te gaan starten.

Het grootste vraagteken: wie stelt Slot op als rechtsbuiten? Jahanbakhsh wordt het in ieder geval niet, vertelde Slot tijdens de persconferentie. Omdat de Iraniër pas één à twee trainingen heeft meegedaan, acht de oefenmeester hem nog niet in staat te starten tegen AS Roma.

De meest reële opties zijn Yankuba Minteh, Bart Nieuwkoop of Calvin Stengs. In het laatste geval zou Ramiz Zerrouki op het middenveld in de ploeg komen. Naar verwachting stelt Slot, net als in Rotterdam, Minteh op. De Gambiaan slaagde er goed in om de gevaarlijke Romeinse linksback Leonardo Spinazzola onschadelijk te maken, en kan ook in de omschakeling een wapen zijn.

Op de andere flank valt Slot naar alle waarschijnlijkheid toch weer terug op Igor Paixão. De doelpuntenmaker van vorige week kreeg dit weekend rust tegen RKC Waalwijk. Zijn vervanger Luka Ivanušec speelde een dijk van een wedstrijd, maar Slot gaf na afloop aan dat hij zeer tevreden was over hoe Paixão het thuis tegen Roma invulde. "Hij (Ivanušec, red.) heeft aangetoond dat hij, zeker in de eigen Kuip tegen RKC, prima uit de voeten kan", was de lezing van Slot. Uit die woorden zou je kunnen opmaken dat hij nog niet zeker is of de Kroaat dit ook in Rome kan brengen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Wellenreuther; Geertruida (C), Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

Delen

Reacties

Ik zou Nieuwkoop op rechts buiten zetten. Met zijn enorme inzet houdt hij hun verdediging onder druk en sloopt ze lichamelijk. Indien nodig kan Minteh op het laatst worden ingezet om op snelheid nog iets te forceren tegen een vermoeide verdediging
Wat voor Minteh spreekt is zijn vermogen om een actie te maken. Maar daar staat tegenover dat hij regelmatig niet goed meeverdedigt en dat hij vaak ballen bij het aanspelen direct kwijt raakt. Maar belangrijker voor goals lijkt mij de mogelijkheid om de bal op het middenveld zo snel mogelijk en secuur mogelijk te verplaatsen dat kan het beste met Stengs daar ipv op rechts. In de wedstrijden waarbij het ons lukt de bal op het middenveld te laten rouleren spelen we veel vaker een inlopende speler of onze spits aan (denk ik, cijfers heb ik niet). Met Geertruida zeker in de basis en doorschuivend naar het middenveld als het kan is balzekerheid op rechts essentieel. Misschien is Bart op rechts niet de slechtste optie.
Ik snap je overwegingen. Ik plaats alleen een kanttekening: Minteh verdedigt juist wel behoorlijk goed mee. Met zijn snelheid heeft hij thuis tegen Rome menige bal veroverd op de eigen helft. Maar ik kan me voorstellen dat Slot vanavond meer kiest voor comfort aan de bal en minder risico wil nemen. Het lijkt me dat hij met Stengs rechtsvoor gaat spelen en Zerrouki erbij op het middenveld. Nieuwkoop komt ook in aanmerking voor de rechtsvoorplaats, denk ik, maar hij kiest dat toch eerder vermoed ik voor Zerrouki op het middenveld erbij en Stengs rechtsvoor.

Zin in!
Ik heb er zeker zin in. En "comfort" aan de bal is een mooi samenvatting. De laatste paar optredens van Zerrouki vond ik wat "traag" vooral opbouwend. En daardoor werd, mijns inziens, niet altijd voldoende diepte bereikt. Dus ik denk geen Zerrrouki omdat Slot zal mikken op "eerst wij een doelpunt, dan pas wat meer zekerheid op het middenveld".
Snap er werkelijk geen reet van waarom je Minteh zou kiezen boven Ivanusec. Blinde speler zonder enig rendement en bovendien een gehuurde speler. Daarnaast heb je met Paxiao op rechts iemand met een hele goede vroege voorzet.
Waarom niet Stengs rechtsbuiten en Ivanusec op het middenveld?
Puur speculatief; Wellenreuther - Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman - Zerrouki, Wieffer, Timber - Stengs, Giménez, Paixão. Slot klonk na RKC niet echt alsof Ivanušec voor hem vandaag een basisplaats had afgedwongen. Terwijl hij wel beter in zijn spel lijkt te komen. Maar misschien kiest Slot toch wel voor Minteh ivm z'n snelheid, het afjagen en de (inmiddels) gok op een geslaagde passeeractie en vervolgpass, we zullen het in de loop van de dag van Slot wel horen
Welke vervolgpass. Die gozer heeft werkelijk nog geen fatsoenlijke voortzetting laten zien.
Daarom benoem ik het ook als een gok, want dat Minteh op dat aspect nog weinig tot niets heeft laten zien is ook helder
Toch kwamen de meeste kansen van Feyenoord tegen Roma thuis na een pass van Minteh.
Zie het liefst Paixao op rechts en Ivanusec op links. Kan blind paard Minteh nog invallen...
Helemaal mee eens en neem aan dat Arend dat ook wel snapt
Dat heb ik al vaker gedacht maar hij blijft die gozer maar kansen geven
Ik denk Paixao op rechts en Ivanusec op links. Lingr als verrassende nummer 10 en Timber en Wieffer daarachter…
Dan mis je de creativiteit van Stengs, dat zou ik jammer vinden
Jahanbakhsh bij de persconferentie = basis?
Nee, dat is ook al kenbaar gemaakt. Hij is niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen.
Waarom nou toch alweer die Minteh? Paixão en Ivanusec zijn behoorlijk in vorm, en Minteh heeft een zeer laag rendement en geen overzicht
Gelukkig is dit slechts wat 1908.nl denkt.
Wat Slot gaat doen zien we morgen.
‘Vermoedelijk’, wat dus inhoudt: guessing, zonder achter harde info aan te zijn gegaan.
Ik zelf denk trouwens Jahanbakhsh, als hij 100% fit is. Meestal (niet altijd) zijn spelers bij een persco basisspeler; bovendien zullen zijn meeverdedigende kwaliteiten nodig zijn.
Update: Jahanbakhsh niet starten, had ik kunnen weten als ik de persco kon volgen 😁
Ivanusec heeft een halve wedstrijd een paar goeie balletjes gegeven en meneer is gelijk in vorm......

Ik vertrouw op de trainer. Die man heeft bewezen er verstand van te hebben.
Ik vind de keuze voor Minteh niet getuigen van voetbalverstand, Slot maakt vaak hele goede keuzes, maar wat hij ziet in dat blinde renpaard is voor mij een vraagteken
Minteh heeft toch twee doelpunten meer dan ivanušec maar hij komt in vorm maar "behoorlijk" vindt ik nog een beetje overdreven. Laat maar weer scoren en zijn prijskaartje waarmaken dan ga ik er weer in vetrouwen. zelfde geldt voor ueda trouwens op dit moment mis ik danilo en idrissi heel erg eigenlijk hoop dat ik snel weer kan juichen voor ivanušec en de rest van de nieuwe aanwinsten.
Rutger is de weg een beetje kwijt.
Bericht klopt niet ….
Bericht is niet geplaatst door hem.
Rutger???

Voordat je iemand iets verwijt kijk dan eerst even of hij het heeft geschreven....
Misschien moet je het aan de auteur vragen in plaats van aan Rutger
@MarioBeen: jij was ooit ook de weg kwijt in Eindhoven. Lekker bij een 6-0 achterstand aanvallend wisselen
Naar verwachting zal Slot voorin voor de rechtsbuiten positie de voorkeur geven aan Bart Nieuwkoop.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Hartman, Hancko, Beelen, Geertruida; Wieffer, Stengs, Timber; Paixão, Giménez, Minteh


🙄
Er staat rechtsbuiten Nieuwkoop opstelling staat Minteh
Foutje, is gerectificeerd. Dank voor de oplettendheid!
Naar verwachting zal Slot voorin voor de rechtsbuiten positie de voorkeur geven aan Bart Nieuwkoop. Vermoedelijke opstelling: Minteh?
Foutje, is gerectificeerd. Dank voor de oplettendheid!