slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot waakt voor slimmigheidjes Romeinen: "Nu nog meer opgevallen"

Twan

Morgen staat voor Feyenoord het belangrijke uitduel tegen AS Roma te wachten. Arne Slot sprak na afloop van de 1-1 afgelopen donderdag al van een moeilijke uitgangspositie en is hierin niet van mening veranderd. In gesprek met Algemeen Dagblad laat de trainer weten dat hij extra lette op de slimmigheidjes en volwassenheid van de Romeinen.

"Ik heb na de wedstrijd gezegd dat de 1-1 een heel moeilijke uitgangspositie is en dat vind ik nog steeds. Ik heb de wedstrijd uitgebreid teruggekeken en dan zie je dat ze ontzettend veel individuele kwaliteiten hebben. Maar ik zag vooral een ongelooflijk volwassen ploeg."

De ervaring zorgt ervoor dat Roma tijdens belangrijke wedstrijden de juiste dingen doet. "Dit AS Roma is nog volwassener en nog slimmer dan ik al die tijd had gedacht. Als je echt inzoomt, zie je pas echt hoe goed ze met allerlei situaties omgaan." De trainer geeft als voorbeeld de haast bij doelman Mile Svilar toen Feyenoord in de openingsfase nog geen grip had op de Romeinen, of juist het rustig veterstrikken van Gianluca Mancini tijdens een betere fase van de Rotterdammers. "Gewoon om even de Kuip rustig te krijgen. Zo volwassen, zo slim in kleine dingen. Daar kunnen wij echt heel veel van leren"

Slot ziet ook hoe de Romeinen goed om weten te gaan met de arbitrage. Zo kreeg middenvelder Edoardo Bove een gele kaart waardoor hij de thuiswedstrijd zou missen. "Maar dan komen twee medespelers -en zeker niet de kleinste jongens- een halve minuut met de scheidsrechter praten." De trainer haalt ook een terugspeelbal op keeper Svilar op waarbij Ueda wil gaan jagen. "Mancini blokt hem in die sprint, ze vallen allebei op de grond en vervolgens protesteert uitgerekend Mancini bij de scheidsrechter omdat hij vond dat het een overtreding van Ueda was. Er zit zoveel slimheid in dit AS Roma. Heel volwassen, echt héél volwassen."

De atmosfeer in het uitverkochte Stadio Olimpico zal intens zijn, maar Slot is niet bang dat zijn spelers daar last van zullen hebben. "Wij weten exact hoe het in Rome tekeer kan gaan. Ik heb ervaren dat mijn spelers daar niet van onder de indruk zijn, maar dat andere mensen die ook binnen de lijnen staan daar wel van onder de indruk zijn."

Over hoe koel de arbitrage blijft heeft Feyenoord geen invloed, maar Slot ziet dat Feyenoord van sommige theatrale slimmigheidjes van de tegenstander wel kan leren. "Die slimmigheidjes, dat is ook verschil in leeftijd. Spelers zijn slimmer aan het einde van hun loopbaan dan aan het begin van hun carrière. Je krijgt dat gewoon mee van ervaren spelers. En die hebben ze voldoende."

Delen

Reacties

Ik kan me niet voorstellen dat Slot dat nu pas opvalt, dat deden ze in de Conference league finale ook al. Van mij mag Feyenoord ook slim worden in dat soort situaties, moet je de scheids niet tegen hebben zoals laatst. Ik zou ook de Romeinen het spel laten maken zodat ze minder ruimte krijgen dan wanneer wij aanvallen en de bal verliezen. En dan hopen met een uitval zelf te scoren. Dan moeten zij winnen en gaat het bij hun knagen met het verstrijken van de tijd. Dan krijg je ze aan de kook als je ook nog gaat tijdrekken op een slimme manier. En dan heb je ze precies waar je ze wil hebben. Dan kan er zomaar een Romein eraf gaan met rood. Dus niet als koor knaapjes spelen!
Ik vond Roma juist minder sterk overkomen dan vorig jaar. De zogenaamde slimmigheidjes hebben niets met een volwassen ploeg te maken. Ook een serie c ploeg daar gebruikt deze slimmigheidjes. Dat zit gewoon in de cultuur. Je moet ze gewoon met hun eigen wapens verslaan. Morgen een mooie 0-2.
Slimmigheidjes of ratten streken. Het is maar hoe je het noemen wilt. Helaas zijn er bergen scheidsrechters die er in trappen. In die typisch Zuid Europese streken.
Slimmigheidjes, tja vooral de elftallen uit de zuidelijke landen weten hoe dat moet.
Helaas is de Nederlandse voetballer daar niet gehaaid genoeg in. Het ligt gewoon in onze Nederlandse cultuur opgesloten, soms gewoon te naïef om slimmigheidjes te gebruiken zeker als het om de prijzen gaat.
Misschien moeten we iemand van het Rotterdams toneelgezelschap uitnodigen voor een paar lessen. Dan acteren we voortaan die Italianen, op het gemakje 2 rode kaarten aan. Zullen ze raar staan te kijken ;-)
Vreemde reactie van Slot. Hij kan beter inzoomen op Feyenoord. Dit is het derde jaar dat we ze treffen. Zoveel onder de indruk zullen de meesten wel niet meer zijn. Het is niet zo dat wij geen ervaren ploeg hebben....
Het is niet alleen 'volwassen', het is ook geslepen zijn van karakter. Dit zit in het bloed van Italianen en bijvoorbeeld Portugezen. Het is ze met de paplepel ingegoten en doen ze al als ze jong zijn, ze hebben geen moeite om theatraal gedrag te vertonen waar wij nuchtere Nederlanders naïef zijn en vertrouwen dat de scheidsrechter het wel goed ziet. Met een scheidsrechter uit Roemenië kom je dan bedrogen uit. Hopen dat die Spanjaard een beetje stoïcijns is.
Naja en als spelers het wel doen in Nederland a la gimenez, luuk de Jong, Lozano, enz enz. Dan krijgen we te horen dat het vervelende mannetjes zijn. Al vind ik die Luuk de grootste ******* en jankerd van de ed, hij Kopieert wel wat de Portugezen en Italianen doen.