Wieffer goal AZ

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Als team heel goed gevochten"

Nigel

Mats Wieffer is de matchwinner geworden in de uitwedstrijd tegen AZ. De landskampioen won in Alkmaar met 0-1. Tegenover ESPN reageert de KPN Man of the Match op de overwinning.

Feyenoord speelde vandaag geen geweldige wedstrijd, maar het wist wel te winnen. "Voor mij persoonlijk vind ik het ook lekker als je goed speelt en wint, maar het was vandaag niet heel goed. Daar kunnen we omheen draaien, maar het was gewoon niet goed. Uiteindelijk denk ik dat wij als team heel goed gevochten hebben. We hebben ook vaak dat we goed spelen, en dan niet winnen. Nu is het andersom," Mats Wieffer over de moeizame overwinning.

De Rotterdammers kwamen helemaal niet in hun spel. De middenvelder had hiervoor wel een verklaring. "Ik denk dat zij goed drukzetten, daar hadden wij een beetje moeite mee. We probeerden een aantal keren op te bouwen, maar dan verloren wij de bal weer. Op een gegeven moment ga je dan naar veel lange ballen. Dan krijg je veel tweede ballen en wordt het veel vechten. Daar moet je dan kansen uitzien te creëren. Gelukkig maakten wij al vroeg de 1-0, waardoor zij meer moesten komen. Vandaag was gewoon niet goed, maar we winnen wel," de analyse van Mats Wieffer op het spel van Feyenoord. 

De Rotterdammers wisten uit een vrije trap te scoren. Nadat de bal uit die vrije trap tegen de paal belandt, tikt Wieffer hem binnen. "We hebben hier wel even op getraind, en dat die er dan ook zo ingaat. Daar zijn wij wel blij mee. De bal viel precies voor mijn voeten," waardoor de middenvelder de 1-0 al na zes minuten de op het scorebord wist te zetten. 

Feyenoord speelde vandaag in de 'Europese' variant met Zerrouki op het middenveld. "De trainer wilde wat anders proberen. We hadden een plan, maar met dat plan lukte het niet makkelijk om er onderuit te voetballen. AZ zette ook hoog druk," dat hoog druk zetten verraste Wieffer niet. "We zijn niet verrast, elk team waar wij tegen spelen in een uitwedstrijd gaan er altijd vol op de eerste tien minuten. Daar moet je doorkomen, en dat lukte ook. Doordat we de 0-1 wisten te scoren."

Delen

Reacties

Gedurende de laatste seizoenen heb ik Feyenoord nog niet zo slecht zien voetballen als vandaag tegen AZ: Er werd vaak naar de verkeerde kleur gespeeld en een spits die hopeloos uit vorm is. De blessure van Bijlow is een gevoelige tik, maar zijn vervanger is ongeveer van hetzelfde niveau. Oh ja: er is ook een positief punt te melden:
De drie punten zijn binnen!