wieffer-1

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Blijkbaar mag het niet"

Van de redactie

Feyenoord is er niet in geslaagd van AS Roma te winnen. Na strafschoppen werd beslist dat de Romeinen doorgaan naar de achtste finales van de UEFA Europa League. Mats Wieffer werd vlak voor de penaltyserie gewisseld en stond na de uitschakeling voor de camera's van Veronica.

Opnieuw lukte het de Rotterdammers niet om de Romeinen uit te schakelen. "Blijkbaar mag het niet", begint Wieffer. "Ik denk dat wij prima begonnen. Op een gegeven moment ging Roma iets anders druk zetten en gingen zij vol een op een staan op het middenveld. Toen werden we geforceerd om meer de lange bal te spelen. Al met al denk ik wel dat het qua kansen redelijk gelijk was."

Wellenreuther was wederom belangrijk voor zijn ploeg. "Timon pakte op het laatst echt een wereld bal, denk ik", aldus Wieffer. "Dan komt het uiteindelijk uit op penalty's en als je dan uiteindelijk zo verliest, is dat wel heel jammer, ja." Wieffer werd in de tweede verlenging gewisseld, maar kreeg vlak voor zijn wissel nog een kopkans uit een corner. "Ja, en ik moest Lukaku twee keer blokken. Toen dacht ik 'het zal toch niet dat hij hem nu binnen kopt?' Uiteindelijk word het strafschoppen en ik vond dat zij die echt heel goed namen, vooral die eerste, die was een millimeter naast de paal. Die kun je als keeper zijnde niet pakken. Ik denk wel dat Timon er goed bij zat."

Wieffer kreeg na de snelle voorsprong van Feyenoord via Santiago Gimenez nog een grote kans. "Ik moest honderd meter sprinten, maar helaas kon ik hem er net niet langs schuiven. Uiteindelijk was ik in de verlenging wel helemaal leeg, zeker toen ik nog van links naar rechts een sprint moest trekken. Alireza kwam erin en die kan normaal gesproken ook goed penalty's nemen. Helaas ging hij er vandaag niet in. Het is gewoon kut dat je uiteindelijk met penalty's moet verliezen."

Delen

Reacties

We moeten ook eerlijk zijn en toegeven dat Roma over het algemeen net een maatje te groot is en dat is ook niet erg.

Ik hou enorm van onze club maar ik kan ook echt genieten van de Roma fans, de entourage, het shirt. Roma is een harde en slimme ploeg met spelers die nooit in het salarishuis van Feyenoord passen.

Dan is het echt heel knap hoe Feyenoord zich staande houdt en het Roma steeds lastiger maakt.
Even doorbijten, maar met opgeheven hoofd Rome verlaten. Feyenoord blijft gewoon stappen en iedereen weet inmiddels dat we op het Europees podium geen eendagsvlieg meer zijn.
Blijft stappen maken, natuurlijk.