slot-geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Volgens mij kunnen wij hier gewoon niet van winnen"

Ference

Ook Slot kwam balend voor de camera bij Veronica. Hij maakte de complimenten naar de spelers die een strafschop durven te nemen. Uiteraard baalt ook Slot ervan dat het wéér mis is gegaan tegen Rome, "Het lijkt wel alsof we hier niet kunnen winnen." 

Slot nam de missende strafschop spelers niks kwalijk: "Er kwamen spelers naar me toe om sorry te zeggen, dat is totaal niet nodig. Als je een strafschop neemt kan je scoren en kan je missen, dan neem je die verantwoordelijkheid. Alle andere keren begin ik (in de kleedkamer) over zondag, vandaag deed ik dat niet. Dat is het vervelende van penalty's missen, dan neem je die verantwoordelijkheid. Dat is misschien nog wel vervelender dan een grote kans missen in de 87ste minuut."

"Hancko is penaltynemer nummer één of twee bij ons, die heeft een heel goed trackrecord wat betreft het nemen van strafschoppen. Ook Alireza heeft op de Azië cup nog laten zien een goede strafschop te kunnen nemen. Dus ja, die staan heel hoog op het lijstje om een strafschop te nemen bij ons." Slot wilde er echter niets van weten dat Jahanbakhsh miste omdat hij koud het veld in kwam: "Dat is altijd de discussie, zeker als hij mist. Volgens mij heeft hij op de Azië cup tegen Japan in de extra tijd nog laten zien dat hij een prima penalty heeft. Hij is een speler die gewend is om onder deze druk een strafschop te nemen. Mensen onderschatten die druk nog wel eens."

Slot ging in op de vraag of hij de uitslag terecht vond: "Na 90 minuten hoefden we denk ik zeker niet te klagen dat het nog 1-1 stond. Het was ook niet zo dat we de ene na de andere kans bij elkaar speelden. Wel had ik tijdens het half uur verlenging het gevoel dat wij sterker begonnen te worden, zonder dat dit leidde tot heel veel kansen. Ik had wel het idee als we doorkomen kunnen we scoren, maar uiteindelijk hebben we voor veel te weinig gevaar kunnen zorgen."

"We zijn uitgeschakeld door een heel sterke tegenstander, AS Roma is een hele goede ploeg. Daar zijn we nu al drie keer achter gekomen. Die hebben we goed partij geboden en we komen steeds dichterbij. Eerst verloren we binnen 90 minuten, vervolgens na verlenging en nu na strafschoppen. Ik zou bijna zeggen, laten we hopen dat we ze volgend jaar weer tegenkomen." Zo analyseert Slot de tegenstander van vandaag. Van vier keer is scheepsrecht wilde hij echter niets weten: "Ik durf het bijna niet te zeggen, als je het me nu vraagt, heb ik er niet eens vertrouwen in. Volgens mij kunnen wij hier gewoon niet van winnen. Als we ze volgend jaar weer loten, ga ik er wel met heel veel frisse energie toch weer tegenaan." 

 

Delen

Reacties

Als die kans van Wieffer er in gaat zijn hun mentaal geknakt, krijg je nog meer ruimte en ga je die pot winnen. Nu valt die niet binnen en staat het binnen 10 min 1-1.... sjah. Kleine details wordt zo'n wedstrijd op beslist en op dit niveau moet je een 1 op 1 gewoon maken.
Natuurlijk kun je een panalty tegen een keeper of lat/paal schieten. Maar een penalty, mits goed ingeschoten, gaat er nagenoeg altijd in. Bij mij wel.