wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Deze ga ik nog wel een paar keer terugkijken"

Van de redactie

Feyenoord heeft zondagmiddag een goede overwinning geboekt in de strijd om de titel. In Sittard wonnen de Rotterdammers vrij eenvoudig met 2-4. Voor de ploeg van Arne Slot was het met name in de eerste helft een eenvoudige wedstrijd waarin het met een 0-3 voorsprong de rust in ging. Na rust deden de Limburgers wel tweemaal iets terug en scoorde Paixão via een verdediger de vierde goal voor de Rotterdammers. Doelpuntenmaker Mats Wieffer sprak na het duel voor de camera's van ESPN.

Wieffer maakte een prachtige goal voor Feyenoord. "Normaal schiet ik niet zo veel van afstand. Het kan slechter. De bal kwam aanrollen en ik nam hem vol, hij zat er lekker in. Deze ga ik nog wel een paar keer terugkijken, haha," begint Wieffer. "Ik vind dat we vandaag wel goed hebben gespeeld. De eerste helft in het begin een beetje moeizaam denk ik, waarbij Fortuna een paar keer vanuit de counter gevaarlijk werden met de afgekeurde goal. Uit de kleedkamer kwamen we de tweede helft ook weer niet goed dus daar moeten we nog wel aan werken."

"Fortuna had denk ik niet zoveel te vertellen vandaag, maar ze scoren toch twee keer en dat moet aan onze kant wel beter. Het gebeurt bij ons wel vaker dat we wat slordig beginnen en dat mag eigenlijk niet," aldus Wieffer. Willem van Hanegem sprak van de week over Wieffer in Oranje. "Dat is natuurlijk alleen maar mooi, maar daar ben ik zelf niet echt mee bezig. Ik focus me gewoon op iedere wedstrijd. Ik moet het vooral zelf laten zien en dan zie ik het voor de rest vanzelf wel."

Over het kampioenschap gaat het nog niet in de kleedkamer. "Jullie geloven het misschien niet, maar we hebben het er eigenlijk helemaal niet over. We komen wel dichterbij nu. Als wij elke wedstrijd de drie punten pakken dan wordt het natuurlijk steeds beter. Als je gaat zeggen dat je kampioen wil worden dan denk ik dat je jezelf alleen maar meer druk oplegt, dus ik denk dat het goed is dat wij het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken."

Delen