Primeur Bevestigd
Mats Wieffer 2024/2025 | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Transfers

Wieffer doorstaat medische keuring en is Seagull

Bombarda

Mats Wieffer heeft alle formaliteiten afgerond om speler van Brighton & Hove Albion te worden. De middenvelder van Feyenoord maakt de overstap naar de Premier League en de Rotterdamse club strijkt daar een vast bedrag van dertig miljoen euro voor op. Daarbovenop stromen voor Feyenoord nog bonussen binnen en, zoals nagenoeg altijd, heeft Feyenoord een doorverkooppercentage van zo'n tien procent over een mogelijke netto-winst bedongen.

De middenvelder heeft de medische keuring bij Brighton succesvol doorstaan, waarna zijn vijfjarige verbintenis vrijdag in Engeland is ondertekend. Brighton gaat Wieffer spoedig presenteren als nieuwste aanwinst, nadat eerder oud-Feyenoorder Yankuba Minteh en Ibrahim Osman als miljoenenaanwinsten gepresenteerd werden. Ook verwelkomde de Premier League club de van St. Pauli overgekomen Fabian Hürzeler als nieuwe hoofdtrainer. De Duitser stond ook op de lijst bij Feyenoord om de naar Liverpool vertrokken Arne Slot op te volgen.

Wieffer kwam in de zomer van 2022 naar verluidt voor een lichte transfervergoeding van 575.000 euro over van Excelsior. Dat bedrag is ondertussen middels variabelen met enkele tonnen verder opgelopen. Wieffer kwam bij Feyenoord tot 79 officiële optredens (9G/11A). Feyenoord moet bij een uitgaande transfer zo'n 15% over de netto winst afstaan aan zijn stadsgenoot.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hoezo over de netto winst. Gewoon over hele bedrag eisen. Stel voor 40 weg dan is t maar 1 miljoen ofzo. Zonde.
Dat is hoe doorverkooppercentage, zeker in Europa vrijwel altijd werkt, anders zouden we zoals in Zuid-Amerika met transferrechten gaan werken. Dat betekent overigens ook dat de clubs van wie wij kopen dat ook gaan eisen natuurlijk
Pepe naar Feyenoord en wordt publiekslieveling.
30 miljoen voor Mats is gewoon prima en als het door bonussen kan oplopen is het een prima deal.
Waar aan moeten we denken in termen van bonussen? 2 a 3 miljoen of 6 a 7 miljoen?
Slimme keuze van Wieffer. Hij weet zeker dat hij een basisplaats heeft. Bij Atletico zou hij vaker op de bank hebben gezeten. Nu kan ie elke wedstrijd spelen en zich verder ontwikkelen.
Feyenoord heb historisch bedrag binnen en kan ook gaan winkelen. Lekker man, niets mis mee
@Bombarda mocht feyenoord voor el azouzi gaan, tekent hij dan voor de spelen of na de spelen. Echt kut dat ie dan wellicht na een aantal competitiewedstrijden er weer bij is
Azouzi komt niet. Is een pure afleiding voor de daadwerkelijke speler die ze gaan halen
Ik hoop het. Heb veel vertrouwen in de scouting. Maar deze speler zie ik niet zitten.
Feyenoord heeft hem wel degelijk een aanbieding gedaan
Azzouzi komt ipv Zerrouki we halen nog een topper als vervanger van Wieffer Kante komt hem vervangen
Vind het vooral geen stap vooruit voor hem en voor Feyenoord een beetje gezichtsverlies als onze beste spelers naar middenmoters in de PL gaan. Transferbedrag best ok, maar zou er echt niet meer in gezeten hebben?
De pl is een grote stap vooruit. Ja tuurlijk feyenoord speelt weer in de cl maar 38 wedstrijden in de pl is toch veel beter dan 6/8 in de cl
Klopt... je kan beter je topspelers aan topteams verkopen. En dat ze daar dan.. via de achterdeur verdwijnen.
Op Senesi na, zijn onze verkopen nog niet echt geslaagd. Daar moet je er ook eerst een paar van hebben, voor de echte topteams hier komen shoppen en de waardes nog verder omhoog gaan.

Dit is gewoon een ideale stap voor Wieffer en binnen 2 jaar maakt hij de volgende
Wat ben je toch ook een heerlijke pessimist. Op zich prima, als het de realiteit is.
Maar werkelijk is de realiteit dat Brighton èn wekelijks voetballen op een hoger niveau kan bieden èn een veel hoger salaris èn houdt Feyenoord er een relatief wereldbedrag aan over.
Wat is daar precies mis mee? En gezichtsverlies, serieus?;
Vind het pas gezichtsverlies als ze wegkwijnen op de bank of tribune van een topclub. Laten we niet vergeten dat hij 2 jaar geleden nog bij Excelsior voetbalde, weinig CL ervaring heeft en geen ontbetwiste (en succesvol) international. Het is een prima speler maar nog niet toe aan europese topclubs.
Congrats Mats veel succes bij BHA
Het gaat Mats hopelijk goed, jongen van wie ik met name dit seizoen genoten heb. Die wedstrijd thuis tegen Atletico liet hij even zien absoluut klaar te zijn voor de volgende stap, nu maakt hij die stap en incasseren wij €30m exclusief bonussen. Uitstekende deal voor alle partijen lijkt me😁
25,5 mio excl. bonussen. 4,5 gaat naar kralingen
En dat is ze gegund. Ze hebben ons zelf op Mats gewezen als ik het goed heb begrepen, dan verdienen ze dit. En met de verkoop van Driech kunnen ook zij een mooie stap omhoog gaan maken dit seizoen!
Wat vinden jullie van het doorverkoop percentage? Dat had toch wel op zn minst 15% mogen zijn bij 30miljoen?
Rare logica....
Dus hoe meer ze moeten betalen hoe hoger het doorverkoop percentage.
Geen logica...

Ik gebruik een vraagteken en stel dus een vraag, vervolgens ga je mijn woorden verkeerd uitleggen. (Wat ik nu niet alsnog ga doen)
Dus wellicht begrijpt iemand anders dat dit gewoon een open vraag is...
Gast je stelt zelf een voorwaarde:
"Dat had toch wel op zn minst 15% mogen zijn bij 30miljoen?"
🤣
Ik stel geen voorwaarde, ik doe een suggestie en vraag nadrukkelijk om de input van andere lezers.

Wat begrijp je niet?
Jij begrijpt een hoop niet....

Om te beginnen wat een suggestie is.
Rook er nog een, halve zachte!
Nee natuurlijk niet, dat zegt hij ook niet. Had het hoger mogen zijn bij de uiteindelijke 30miljoen vraagt hij aan iedereen. Ik had 15% niet gek gevonden ofzo. Geld zat in Engeland. Zie Minteh.
Zo zonde dat die El Azzouzi naar de Spelen gaat. Mist gewoon een heel groot deel van de voorbereiding als hij komt.
Daarom komt hij ook zowieso niet. Gelukkig maar.
Dan zetten we i.p.v hem, iemand anders op de bank
Gefeliciteerd Mats!
Veel succes en veel voetbalplezier bij je nieuwe club! 🍀