wieffer

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Het is lekker dat het er nu meteen uit komt"

Feyenoord heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt bij FC Groningen. Na het puntenverlies van concurrenten PSV en Ajax (beide gelijkspel), wist de ploeg van Arne Slot vrij gemakkelijk de Groningers opzij te zetten met 0-3. Door de overwinning staan de Rotterdammers na 16 wedstrijden op 37 punten, vier punten los op de nieuwe nummer twee, AZ. Mats Wieffer sprak na het duel met ESPN.

"Het ging vandaag ook weer lekker en als team speelde we vandaag ook goed. Ik denk dat we de hele wedstrijd wel gedomineerd hebben. We hadden misschien de derde goal wat eerder moeten maken," begint Wieffer.

Op het middenveld speelt Wieffer samen met Kökcü, wat goed bevalt. "Mijn taak is dat ik de restverdediging op pak. Als de bal aan de rechterkant is moet ik iets bijsluiten. We vullen elkaar op zich goed aan. Met mijn zelfvertrouwen zit het altijd wel goed. Als ik hard werk en de duels win dan komt het voetballend vanzelf wel. Ik weet dat ik het kan dus het is wel lekker dat het er nu ook meteen uit komt de laatste twee wedstrijden. De concurrentie maakt mij niet zo heel veel uit, als ik zelf goed speel dan komt het goed." 

Volgende speelronde staat de Klassieker in De Kuip op het programma. "Ik heb nog nooit tegen hun gespeeld, dus ik weet het niet echt, maar ik ga gewoon proberen om te doen wat ik altijd doe." Wieffer is nog niet zenuwachtig. "Nee, nu nog niet in ieder geval. Gewoon gezonde spanning. Niet dat ik heel zenuwachtig ben. Vooral vooruit passen, duels winnen en de restverdediging in de gaten houden."

Delen

Reacties

FrankSlotenheiligehuisjes
Wieffer is een verbeterde uitgave van Frenkie de Jong en hij heeft alles om een topspeler te worden. Hij versnelt het spel, kan goed koppen en hij heeft een goed schot en niet onbelangrijk laat andere spelers beter spelen. Hij doet mij denken aan de speelwijze van Wim Jansen. Het balletje met de buitenkant voet tegen Groningen deed mij denken aan de combinatie Faas Wilkes en Coen Moulijn tijdens de wedstrijd Nederland - Noorwegen in de Kuip. Tegen Ajax zou ik het wel aandurven met Hancko , Kökcü en Wieffer. Rasmussen links centraal achterin. Ajax is niet zo goed wel in het intimideren van de scheidsrechter liefst met 6 spelers tegelijk. Als ze het even niet redden tegen Feyenoord gaan ze schoppen bij Ajax let op Sánchez , Alvarez en Klaassen. Heb het volste vertrouwen in Arne Slot.
Scouting opgelet : Manhoef , Hilgers alleen blessure gevoelig en van Bergen.
Overtuigen doet hij wel die Mats. Lekker dat hij even 2 wedstrijden heeft kunnen wennen, voordat de echte test komt volgende week. Ik hoop op een ouderwetse klassieker.
Zo Wieffer valt in 1 duel al meer op dan onze record aankoop Timber wat stond die jongen lekker te ballen wint elk kopduel, overstapje, strakke voorzet met een assist. Bijna een zege dat er nog geen aankoop is zodat hij zich kan laten zien
Voor de zes positie moet je dus standaard 350.000 neertellen dat is standaard een succes. Maar volgend jaar speelt ie bij Inter dus wel alvast een nieuwe scouten.
Inter? Nee man voor 100 miljoen naar United omdat Ten Hag het wil
Vier punten los met de nummer twee en volgende week komt er een ploegje langs dat al maandenlang niet winnen kan!!
Tegen Ajax zullen we zien of Wieffer het ook waar kan maken tegen de betere ploegen in de eredivisie. Ik vind hem tot nu toe een geweldige indruk achterlaten!