tb2023115tb2023115tb109206

VK Sportphoto

Nieuws

‘Mister buiten de 16’: "Dan moet je ook wel beter zijn"

Ference

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Groningen kwam aanvoerder Orkun Kökcü voor de camera’s bij ESPN. Hij belangrijk voor zijn ploeg met wederom een goal van buiten het strafschopgebied. Uiteraard was Kökcü ook zeer tevreden met het resultaat van zijn team, maar wilde niet te veel naar de concurrentie kijken.

Kökcü kreeg de bijnaam ‘mister buiten de 16’ om zijn nek gehangen, uiteraard doordat hij net als vandaag wel vaker van buiten ‘de 16’ scoort. hij reageert lachend: “Ja klopt, een tijdje geleden las ik die statistiek. Ik moet het niet echt hebben van de teruggetrokken ballen, maar van afstand is wel een wapen denk ik.”

Ook Kökcü merkte dat Groningen weinig weerstand kon bieden vandaag: “Ja ik zei al een paar keer tegen de jongens: als jullie aan de zijkant zijn, midden is helemaal vrij, want ze stappen niet uit. Toen kwam 'ie' een keer en toen moest ik het laten zien denk ik.” Zo blikt hij terug op zijn goal. “Eigenlijk is het gewoon sturen richting de verre hoek, ja als het vaak traint, heb je zo een trap die vanzelf een beetje gaat. En ik denk dat dit zo een trap was.”

De aanvoerder geeft aan vooral op zijn trap te hebben geoefend toen hij net bij het eerste elftal kwam: “ik heb toen veel buiten op het veldje, buiten de club om zeg maar, geoefend. Gewoon verre hoek sturen. Ik ben het wel met Kenneth Perez eens dat je dit moet oefenen om een vaste trap te krijgen zeg maar, en ik denk dat die er nu wel in zit.”

Slot heeft erop gehamerd dat zijn ploeg scherp begon aan de wedstrijd, omdat Groningen-uit in potentie een lastige wedstrijd is. Toch zijn Kökcü en zijn mannen nauwelijks in de problemen gekomen: “We waren wel echt gefocust in het begin. Afgelopen twee wedstrijden krijg je hem na twee minuten om de oren. Dus dat was wel een puntje, daar hebben we ons ook goed aan gehouden denk ik. Met alle respect, als je ziet hoe Groningen er nu voor staat, die hebben het lastig. Dan moet je ook wel beter zijn en dat hebben we gedaan."

Kökcü wilde tot slot, ondanks de vijf punten voorsprong op Ajax en PSV, nog niet te veel met de ranglijst bezig zijn: “Ik heb al vaker gezegd, we moeten als Feyenoord zijnde gewoon naar onszelf kijken en wedstrijden winnen. Dan kunnen we later, zoals nu na de wedstrijd, kijken hoe we ervoor staan.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties