tb2023115tb2023115tb106913

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Niet toevallig dat hij die kopgoal maakte"

Met drie punten op zak kwam Arne Slot voor de camera's bij ESPN. Terugblikkend op het duel in Groningen, stipte Slot aan dat hij zeer tevreden was over zijn middenveld. Ook Paixão kon op complimenten rekenen. Toch had Slot ook een puntje van kritiek, hij baalde er namelijk van dat zijn ploeg de score niet eerder vergrootte. 

"Je bent constant alert op het feit dat als je maar twee goals verschil hebt en je uit speelt, een tegenstander uit één onbewaakt ogenblik van ons een goal kan maken. Dat moment was er, maar gelukkig redde Justin ons. Dat is ook het enige dat je ons, voor de zoveelste keer dit seizoen, kan verwijten: dat de 'kans/goal-verhouding' wel wat te wensen overlaat." Een repeterend punt waar Slot graag verbetering in wil zien van zijn ploeg. 

Wel was de oefenmeester tevreden over zijn middenveld van vandaag: "Ik vind het altijd heel prettig om Orkun te zien spelen, maar vandaag stond er iemand anders dan Timber naast. Hij speelde ook een uitstekende wedstrijd. Hij geeft ons ook nog wat lengte tegen de vele lange ballen die we moesten verdedigen. Hij won bijna elk kopduel. Aan de bal was hij ook rustig." Slot denkt dat het voor Wieffer niet heel moeilijk is om zich thuis te voelen in het elftal: "Omdat ze aardig weten hoe ze de vrije man moeten vinden. Dan speel je mee, helemaal als je naast zo'n goede speler als Orkun staat."

Slot was nog niet klaar met complimenten uitdelen, aangezien ook Paixão's prestaties werden uitgelicht: "Dan ga je voorbij aan Paixão, die heel goed de speler naar hem toe lokt en op dat moment herkent dat het twee tegen één is en Orkun vrijkomt. Orkun heeft dan het vermogen om daar op de juist positie vrij te komen, waardoor hij een mooie schietkans heeft."

Paixão maakte ook zijn eerste officiële goal voor Feyenoord. Dit deed hij met het hoofd, een kwaliteit die misschien niet iedereen had verwacht. Slot is minder verrast: "Ik wist wel dat hij ondanks zijn lengte heel aardig kan koppen. Dat hadden we vanuit de scouting al meegekregen. Hij is supersnel, dus dan ben je vaak ook explosief en heb je een enorme sprongkracht. Hij kan goed koppen, dus het is niet toevallig dat hij die kopgoal maakte."

Tot slot blikte de Feyenoord-trainer alvast vooruit naar volgende week. Feyenoord zal vol gas willen gaan tegen een Ajax dat niet in topvorm verkeert. Slot reageert met: "Zolang ik hier bij Feyenoord ben, heb ik ze alleen nog maar gas zien geven in De Kuip. Dat zullen we volgende week ook zeker doen. Maar je bent ook altijd afhankelijk van de kwaliteiten van de tegenstander. En dan treffen we met Ajax natuurlijk een heel goede ploeg."

Delen

Reacties

Ik ben benieuwd hoe Arne Slot het taktische gaat aanpakken aanstaande zondag. Wieffer en Kokcu naast elkaar op het middenveld, die hij durf ik wel aan. Maar Slot kennende komt hij in een grote en beladen wedstrijd vaak met een taktische verrassing.
En met de spelersgroep die hij tot z'n beschikking heeft is het mogelijk om taktische verrassingen te plaatsen.
Ze lopen aardig uit op 020. Zondag thuis tegen die lui van 020
Kokcu en Wieffer, ziet er goed uit op dit moment. Wieffer maakt Kokcu beter.
Acht punten voor op ajakkes lijkt me wel aardig. Alle ballen op Bassie want die kan er geen bal van.
Kijk, zo zien wij het graag. Een doelpunt en een assist. Volgende week herhalen aub ;-)
Maar zeker te kloppen!