tb2023115tb2023115tb103674

VK Sportphoto

Nieuws

Bijlow: "Hele wedstrijd gedomineerd"

Ference

Bijlow kende een vrij rustige middag in Groningen. Toch moest hij in de tweede helft wel nog een keer belangrijk optreden toen Groningen er doorheen was. Desondanks hield hij zijn doel schoon en zag hij hoe zijn ploeg de 3 punten binnensleepte. Wel was hij van mening dat Feyenoord zichzelf meer had moeten belonen, zo geeft hij aan in gesprek met RTV Rijnmond. 

Zeker in de eerste helft was Feyenoord heer en meester in Groningen. Bijlow had niet veel te doen en dus werd hem gevraagd of hij het niet koud had: "De eerste vijftien minuten wel een beetje, maar daarna zit je in de wedstrijd natuurlijk en dan denk je er eigenlijk al niet meer aan, dat vind ik niet erg hoor, dat vind ik wel prima eigenlijk."

Feyenoord wist, in tegenstelling tot vorige week, nu wel te profiteren van puntverlies van de concurrentie: "Dat is natuurlijk top. We hebben dat tijdens de eerste seizoenshelft een paar kaar nagelaten en ook vorige week tegen Utrecht. Dat we nu wel drie punten kunnen meenemen en daarmee profiteren dat is natuurlijk top. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Vooral de eerst helft hadden we super veel kansen.

Net als zijn trainer was Bijlow van mening dat Feyenoord het krachtsverschil in een grotere score had moeten uitdrukken: "We hebben de gehele wedstrijd gedomineerd. Vooral de eerst helft hadden we super veel kansen. Het enige waar je denk ik kritisch op kan zijn is dat we meer doelpunten moeten maken en daarmee de wedstrijd op slot moeten gooien. Dat hebben we ook aangegeven in de rust. Je ziet het: bij de 2-0 voorsprong krijgen ze nog een aantal mogelijkheden. Als ze daaruit scoren is het een andere wedstrijd. Ik denk dat we uiteindelijk goed hebben verdedigd." De Rotterdamse sluitpost moest wel de complimenten geven aan collega-doelman Verrips, die hij aanstipte als een van de redenen waarom de score niet hoger opliep.

Tot slot werd Bijlow gevraagd naar de Klassieker die volgende week op het programma staat: "Nu merken we nog niks. We hebben net Groningen gehad. Aankomende week gaat de focus op Ajax. Het is wel fijn om een keer als nummer 1 bij de Klassieker aan te komen en ook met een vertrouwd gevoel natuurlijk."

Delen

Reacties

Nog geen reacties