yv2023218yv2023218a9a08593

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Ik eis van mezelf dat ik dit seizoen elke wedstrijd een dikke voldoende haal"

Twan

Mats Wieffer is één van de Feyenoorders die het afgelopen seizoen een spectaculaire ontwikkeling doormaakte. De sterke prestaties leverden de 23-jarige middenvelder in april een verbeterd contract op tot medio 2027. Wieffer laat in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat hij nog niet klaar is bij Feyenoord.

Een transfer van Excelsior naar Feyenoord is een grote stap, maar trainer Arne Slot stelde de middenvelder gerust. ''Het is fijn om van een trainer te horen: 'Jij krijgt de tijd om beter te worden, ook als je een keer een wedstrijd slecht speelt.' Wieffer ervaart de samenwerking met de trainer positief. "Hij is technisch en tactisch zo sterk, denkt zó over het spelletje na. Je merkt pas echt hoe goed hij is als je met hem werkt, vandaar dat ik per se bij Feyenoord wil blijven.''

De zelfkritische Wieffer eist veel van zichzelf, en loopt soms mokkend over het veld wanneer hij een fout maakt. Toch legt hij de lat het aankomende seizoen nog hoger. 'Ik denk dat ik onder hem nog veel beter kan worden. En dat verlang ik ook van mezelf. Ik móet beter, veel beter. Ik eis van mezelf dat ik dit seizoen elke wedstrijd een dikke voldoende haal.'' 

 Halverwege het afgelopen seizoen ging het snel, en was Wieffer met een doelpunt en assist belangrijk bij zijn basisdebuut in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. Vervolgens was de middenvelder niet meer weg te denken uit de basiself. Hetgeen leverde hem zelfs een oproep voor het Nederlands elftal op. ''Ik zie mezelf nóg de kleedkamer bij Oranje binnen lopen. Het was niet dat ik zenuwachtig was, ofzo, maar enig ongemak voelde ik wel. Zo van: 'wat heb ik hier te zoeken zeg, tussen al die grote namen?'' Toch voelde de middenvelder zich ook in Oranje snel thuis. "Uiteindelijk stel je je voor aan je ploeggenoten en gaat ook dat weer vanzelf. Nu ik erop terugkijk, zeg ik: prachtig om mee te maken."

Het andere hoogtepunt van afgelopen seizoen was vanzelfsprekend het kampioenschap van Feyenoord en de huldiging op de Coolsingel. "Je gelóóft het gewoon niet, als je daar staat, honderdduizenden mensen die voor je neus compleet door het dolle heen zijn. Kippenvel. Wát een club. Wát een aanhang. 'Wow, man', denk je dan, 'hier doe je het allemaal voor'. Echt, hoor. In het Nederlands elftal spelen, voor Feyenoord mogen voetballen; dat wordt nooit gewoon.''

Delen

Reacties

Vond hem in de voorbereiding ook nog niet zo goed als afgelopen seizoen. Kan ook te maken hebben met een andere samenstelling op het middenveld.
Ik hoop dat dat lukt. Meer concentratie aan de bal dan wel: het valt me op hoe makkelijk hij in de voorbereiding balverlies leed zeker vergeleken met een Zechiel die dan meer pit heeft om de bal terug te veroveren. Maar komt goed als het om het eggie gaat denk ik.
Dat ben ik mbt de voorbereiding zeker met je eens, het manifesteren zag er tegen Hoffenheim en iig tegen Benfica op het gebied van aanname soms niet gelukkig uit.

Maar omdat de leer-en ontwikkelingscurve bij Wieffer steil is gebleken en hij een vote-of-confidence van Slot heeft, worden dat soort dingen ws. anders beoordeeld. Zie bv. de niet bij naam benoemde irritatie van Slot tegen Benfica waarin het zeer aannemelijk was dat hij op Jahanbahskh doelde. (En 'm dan eigenlijk ook nog in bescherming neemt door de naam niet te noemen)

Verder is Wieffer z'n instelling en westrijdstreven natuurlijk top en hebben we aan hem gewoon een topspeler in huis
Dat eisen wij ook. :-)

Hoe realistisch is het dat een speler, twee seizoenen terug nog bij Excelsior speelde, de kar moet trekken van Feyenoord - dat o.a. in de CL speelt?

Naja, hij is in ieder geval een erg fijne speler. Hopelijk ontwikkelt hij zich weer een stukje verder dit seizoen.
Heerlijke gozer. Lekker nuchter, maar ook een echte winnaar. Heel knap wat hij in een jaar heeft bereikt.
Zo compleet is ie. Beste middenvelder van de eredivisie
Prachtig om te zien hoe snel deze jongen zich ontwikkeld heeft en ook veel credits aan hiervoor Slot natuurlijk. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken!
Zondag vondt ik hem ook weer heel sterk spelen hoor!
vooral op 6 toen zerrouki eruit was
speelde heeeeerlijk
Ja speelde sterk en overal zat hij er fel op echt mooi om te zien . Hoop dat vd belt en van beellen ook zo'n ontwikkeling door gaan maken. Vondt van beellen ook sterk invallen tegen benfica
beelen was prima ja! vd belt daarentegen kwam overal tekort maar dat zegt nog niks nu.