Wieffer oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: “Ik voelde mijn hele been niet meer toen hij hem raakte”

Van de redactie

Mats Wieffer kwam in de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Gibraltar (3-0) met de schrik vrij. De middenvelder kreeg een doodschop te verwerken en leek zich daarbij ernstig te blesseren.

“Ik voelde mijn hele been niet meer toen hij hem raakte”, zo vertelt Wieffer aan ESPN. “Gelukkig had ik mijn been een beetje scheef staan, want anders had ik hem misschien wel gebroken. Ik heb nu nergens last meer van,  alleen dan dat mijn been helemaal blauw is. Maar dat is dan maar zo. Het gaat nu wel weer goed.”

Toen Wieffer de schop ontving dat hij dat het foute boel was. “Dat dacht ik de eerste tien seconden. Maar toen ik eenmaal stond viel het wel mee.  Het is helemaal kapot en blauw, maar verder gaat het wel.” De middenvelder verwacht de eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord dan ook gewoon inzetbaar te zijn.

De wedstrijd tegen Gibraltar betekende voor Wieffer zijn debuut voor Oranje. Iets waar hij naar uit had gekeken. “Ik heb er enorm van genoten. Vooral toen ik het veld opkwam en bij het volkslied. Dat zijn mooie dingen. Voor mij was het een hele mooie wedstrijd.”  

Voor de wedstrijd afgelopen vrijdag tegen Frankrijk was de middenvelder niet inzetbaar. Volgens Wieffer niet door grote klachten. “Ik had een klein beetje last van mijn achillespees en kuit. Dat had ik gezegd. En als je tegen Frankrijk niet honderd procent bent, dan kan je niet spelen.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties