mats-wieffer-vs-az

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Is wel lekker dat ze er wat sneller in gaan"

Karst

Feyenoord bekert na een 2-0 overwinning op AZ door naar de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers waren in eigen huis te sterk voor de ploeg uit Alkmaar. Na afloop van het duel verscheen Mats Wieffer voor de camera van ESPN.

Feyenoord won vanavond in De Kuip met 2-0 van AZ. Doelpunten van Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop zijn goed voor een plek in de halve finale. De grote smet op deze kwartfinale is het geblesseerd uitvallen van Quinten Timber, en aanvoerder Gernot Trauner.

Wieffer zag een beter Feyenoord in vergelijking met afgelopen zondag. "Het was vandaag beter dan afgelopen zondag. Met name het drukzetten ging goed vandaag. Bart Nieuwkoop speelde daar een hele belangrijke rol in. Dit is iets wat hij goed kan, met zoveel drive en power naar voren te spelen, waardoor zij steeds gingen twijfelen in de opbouw. We dwongen ze tot veel lange ballen en het was dan aan ons om die tweede bal steeds te winnen. Nieuwkoop vulde die rol perfect in."

"We hadden een iets ander plan. We hebben sneller de lange bal gespeeld en daaruit de tweede bal proberen te winnen. We hadden een goed plan op de manier hoe zij druk zette. Daar zijn wij de afgelopen twee dagen druk mee bezig geweest. Dat kwam er bij vlagen goed uit. Al met al hebben we verdiend gewonnen."

Wieffer is de afgelopen maanden uitgegroeid tot de steunpilaar van Feyenoord. Ook vandaag blonk de middenvelder weer uit met als hoogtepunt de pass op Calvin Stengs waar de 2-0 uit kwam. "Ik speelde aardig. Af en toe een paar misverstandjes, maar ook veel ballen afgepakt. Al met al prima."

Dit weekend staat de stadsderby tegen Sparta Rotterdam op het programma. Op zondagavond om 20:00 treden beide Rotterdamse ploegen aan in De Kuip voor het duel. Bijlow zal dit duel aan zich voorbij moeten laten gaan. Of de uitgevallen Trauner en Timber op tijd fit zijn voor dat duel zal de komende dagen duidelijk worden.

Delen

Reacties

Wat een heerlijke nuchtere no nonsense gozer onze Rotterdamse Tukker.