Bevestigd
wieffer-2

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer op scherp in Rome: "Als ik een kaart moet pakken, dan pak ik die"

Stan

Mats Wieffer zal tijdens het treffen met AS Roma donderdagavond op zijn tellen moeten passen. De middenvelder uit Borne staat 'op scherp' en is bij een gele kaart geschorst voor de volgende wedstrijd. Als Feyenoord zich vanavond ten koste van de Romeinen weet te plaatsen voor de halve finale van de Europa League, zal Wieffer het eerste duel in het tweeluik mogelijk moeten missen. 

"Ik heb daar persoonlijk niet veel last van", bekent de nuchtere Wieffer tijdens de voorbereidende persconferentie. Hij denkt dat het zijn spel in het Stadio Olimpicio dan ook niet zal beïnvloeden. "Ik heb vaker langere tijd op scherp gestaan. Je hebt het in je hoofd zitten, maar als ik en kaart moet pakken, dan pak ik die."

De 23-jarige defensieve middenvelder is de enige Feyenoorder die in Rome rekening moet houden met een mogelijke schorsing. Ook Quinten Timber en Patrik Wålemark staan op scherp, maar maken vanwege blessures geen onderdeel uit van de selectie van Arne Slot. 

In de ploeg van José Mourinho zijn het Gianluca Mancini, Nemanja Matić en Leonardo Spinazzola die voorzichtig moeten zijn. Het drietal stond tijdens het treffen in De Kuip al op scherp, maar wist aan een gele kaart te ontkomen. 

De winnaar van het tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma neemt het 11 en 18 mei op tegen Bayer Leverkussen of Union Sint-Gillis. De heenwedstrijd in dat treffen eindigde in 1-1. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog geen reacties