wieffer-groningen

VK Sportphoto

Nieuws

Wieffer: "Uiteindelijk schieten we hem er toch gewoon weer in"

Stan

Feyenoord wist zaterdag na een moeizame wedstrijd met 1-0 te winnen van FC Groningen. Middenvelder Mats Wieffer, die gister zijn debuut maakte in de voorselectie van Oranje, reflecteerde voor de camera van ESPN op het avondduel in de Kuip. 

Wieffer was logischerwijs verre van tevreden met de moeizame wedstrijd. “Het was niet goed, nee. Daar kunnen we denk ik heel lang over praten. Ik denk dat we heel slordig waren, ook nadat ze met 10 man speelden, speelden we de bal gewoon zo uit. Uiteindelijk komen die laatste tien minuten weer, en schieten we hem er toch nog weer in.”

De verdedigende middenvelder had een doelpunt dan ook niet per se meer verwacht. "We hadden niet heel veel echt grote kansen. Op gegeven moment had Danilo een schot en een paar keer een goede voorzet, dat er dan niemand stond. Het is niet dat ik echt voelde dat ‘ie er aan zat te komen. We weten wel dat we gewoon blijven drukken en we creëren op zich wel gewoon kansjes en druk. Dus dan kan ‘ie altijd zo erin gaan. Uiteindelijk valt ‘ie er gewoon, niet heel mooi, in, maar hij gaat er wel gewoon in."

In de slotfase was het een voorzet van Oussama Idrissi die binnenviel, waardoor Feyenoord er met de winst vandoor ging tegen Groningen. "Dit zijn de beste ballen, als niemand ‘m raakt dat ‘ie er dan in gaat. Uiteindelijk gewoon een mooie, nou ja mooie niet, maar belangrijke goal." De Marokkaanse buitenspeler had van het publiek te horen gekregen dat hij ook wel een keer buiten om mocht gaan, maar toch bleef hij stug naar binnensnijden. "Lekker dat hij dat niet deed en een goede voorzet. Hij geeft wel veel goede voorzetten. Daar komt wel veel dreiging bij ons vandaan."

Op zoek naar de winnende treffer, werd Mats Wieffer zelfs nog even een linie naar achteren geschoven. "Ja we speelden op gegeven moment met drie achterin. Ik weet niet wat het voorin precies was. Daar heb ik nog wel eens gestaan, ook vorig seizoen een paar keer. Dus als we een beetje achter stonden of dat we druk naar voren moesten. Dat ging op zich gewoon prima."

Nederlands Elftal

Vrijdag debuteerde Wieffer in de voorselectie van Oranje-bondschoach Ronald Koeman. De speler zelf is erg verheugd met zijn uitverkiezing. "Ja heel blij mee natuurlijk. Als je twee maanden speelt bij Feyenoord en iemand had twee maanden geleden gezegd dat ik er nu bij zat, dan zou iedereen denken: ‘die is helemaal knettergek’. Ja, het is zeker heel mooi, daar kan ik niets anders van maken. Ik blijf gewoon m’n ding doen en dan zien we het allemaal wel. Ik ben heel blij dat ik überhaupt in de voorselectie zit en dan zien we het wel."

Delen

Reacties

Speelde niet best Wieffer, ook tegen Heerenveen niet, kan uiteraard keer gebeuren.
Wel goed dat szymanski weer terug is, die viel goed in. Geeft Slot meer mogelijkheden. En dat is nodig ook.
En weer had Feyenoord de scheidsrechter tegen...... Het gepiep van Slot over scheidsrechters die in het nadeel van Feyenoord fluiten heeft effect gehad. 010 gaat aardig op 020 lijken.