arne-slot-volendam

VK Sportphoto

Nieuws

"Wij kunnen geen kant-en-klare speler halen die ons meteen versterkt"

Stan

Mede door een stroeve start moet Feyenoord het dit seizoen voorlopig afleggen tegen PSV. De Eindhovenaren hebben zich afgelopen zomer versterkt met een aantal topspelers en hebben een elftal op de been gebracht dat tot nu toe nog geen punt verloor in de Eredivisie. Het aantrekken van voetballers van dat kaliber is voor Feyenoord simpelweg nog niet haalbaar, vertelt Arne Slot tegenover Voetbal International.  

In de eerste twee speelrondes van dit Eredivisie-seizoen liet Feyenoord tegen Fortuna Sittard en Sparta direct vier punten liggen. Slot zag dat zijn elftal op dat moment nog niet was wat het moest zijn. "Dat we onze selectie niet op orde hadden bij de start van de competitie, is jarenlang gemeengoed geweest bij Feyenoord en meer clubs met niet de grootste financiële mogelijkheden. Doordat PSV alles bleef winnen, konden we ons dat met terugwerkende kracht niet permitteren."

De Rotterdammers weten echter dat het financiële gat met de concurrenten nog altijd niet gedicht is. "Daardoor moeten we het op dat vlak nog steeds afleggen tegen Ajax en PSV. Dat geldt ook voor ons salarishuis, dat weliswaar is gestegen, maar nog niet toereikend is om spelers te halen die direct het verschil maken. We kunnen tegenwoordig wel wat meer tekengeld geven aan spelers, maar die bedragen komen dan uit een ander potje en gaan naar de post afschrijvingen. Daarmee zijn we in staat iets meer risico te nemen, doordat we nu wel weten dat er grote transfers tegenover staan."

Spelers ontwikkelen
Feyenoord blijft voorlopig mikken op spelers die potentieel een vaste waarde kunnen worden, maar er meestal nog niet gelijk staan. "Mats Wieffer, Quinten Timber, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Calvin Stengs en Santiago Giménez zijn belangrijke spelers, maar geen van allen waren ze dat vanaf dag één. Spelers hebben alleen al drie, vier maanden nodig voordat ze gewend zijn aan de manier van trainen en werken. Dat is de consequentie van ons salarishuis. We kunnen niet een kant-en-klare speler halen die ons aan de bovenkant meteen versterkt."

Slot wijst daarbij naar zijn middenveld. "Jongens zoals Wieffer en Timber zijn nu vaste waarden, maar ze hebben er een half jaar voor nodig gehad. Dat is ook helemaal niet erg als je kijkt waar ze vandaan komen. We halen de spelers nog steeds van een lager niveau met het doel ze hier verder te ontwikkelen. We hebben nu een spelersgroep die misschien wel 250 miljoen euro waard kan zijn, maar stel dat we die tientallen miljoenen binnenhalen, dan verdubbelt niet ineens het salarisplafond."

Dat daardoor niet meteen topspelers gehaald kunnen worden, hoeft geen probleem te zijn. "Mats Wieffer heeft qua ontwikkeling een megasprong gemaakt, daar kan ik echt van genieten. Zó groot dat als hij dat nog een keertje doet, hij de beste speler ter wereld wordt. Dat is natuurlijk onrealistisch, voor welke voetballer dan ook. Maar Mats kan wel nóg beter worden. Dat geldt ook voor ons als team. Voor ons als staf blijft dit het mooiste om mee bezig te zijn", vertelt Slot, die desondanks de hoop uitspreekt, in de toekomst ook speler te mogen verwelkomen die het elftal direct verbeteren. "De volgende stap voor Feyenoord als club is dat we ook spelers kunnen aantrekken die meteen aan de bovenkant zitten, het niveau opkrikken en als een vliegwieleffect de andere spelers daarin meenemen."

Delen

Reacties

Hoop dat Ivanusec ooit ook een keer op niveau (weer) komt!
Het verhaal over het financiele gat met Ajax en PSV geeft aan dat Feyenoord voortaan elke cent moet pakken. Dit houdt in alle drie de competities. Zodra de situatie zich voordoet dat je geen kans meer hebt tegen Roma (natuurlijk ga ik hiervan niet uit), kan je dit het beste laten lopen. Er kan dan meer aandacht worden besteed aan de competitie en het te behalen CL-startbewijs.
Hancko is wel een uitzondering hoor, die was volgens mij vanaf de eerste wedstrijd heel goed, en heeft ook nog niet verzaakt geloof ik.
De bijzondere mensen die elk artikel over Slot aangrijpen om te roepen dat er geen vooruitgang is geboekt onder Slot (plus Arnesen en Te Kloese) zou je bijna een Maurice Steijn gunnen. Maar dan moeten ze wel eerst supporter worden van een andere club want ik geniet in ieder geval wel van het werk van deze toptrainer.
Steijn is te snel naar 020 gegaan.
Ik zou eerder zeggen dat hij er te snel is weggegaan 😉
Met een verkoop van spelers als Gimenez, Hancko en Geertruida die in totaal wel iets van 100 miljoen kunnen opleveren kunnen we ons in de zomer toch wel wat dure aankopen veroorloven?
Vertaling: de situatie is dus nog steeds hetzelfde als in 2017. En psv/ajax kunnen nog steeds betere spelers halen......
Wat een azijnzeiker ben jij zeg. man, man man
Beter niet per se duurder wel.
Leuke zaalvoetballer. Heeft niks bij Feyenoord te zoeken.
Die Meunier zou voor het komende halfjaar een prima huuroptie zijn om de achterhoede te versterken. Verder hebben we toch ook niets nodig om tweede te blijven?
verdiend tussen de 6 en 8 miljoen bruto bij Borrusia Dortmund, dus veel te duur
Heb je het nieuws niet gevolgd ofzo?
Begreep uit de berichtgeving dat hij het EK wil spelen en bereid is om salaris in te leveren om aan spelen toe te komen.
Volgens mij is hij dat ook niet waard.
Volgens Gouka en Krabby niet aan de orde... verwarrend weer
Er is toch ook precies nergens geschreven dat dit überhaupt concreet is?
Wel eerlijk blijven hè Rutger, toen het artikel net nieuw was stond er daadwerkelijk concreet in de kop.
Onzin, niet bij ons in ieder geval. Wel op een andere site. Als je daar liever heen surft voor enkel gekopieerd-geplakt transfernieuws: ga je gang!
Door dit armoede beleid zal je nooit structureel mee kunnen doen om plek 1 en hoge ogen gooien in Europa
Armoede beleid? Het is gewoon een realistisch beleid. Met de financiële middelen die het tot zijn beschikking heeft doet Feyenoord het nu gewoon meer dan behoorlijk. Structureel meedoen om plek 1 kan pas als je echt een solide sportieve en financiële basis hebt. Dat laatste is er gewoon nog niet.
Maar slot is toch het beste wat Feyenoord ooit is over komen?? Waarom is het financiele gat dan niet kleiner?
Omdat loonkosten gedekt moeten worden door jaarlijkse inkomsten uit sponsoring, tv geld, merchandising en ticketverkoop. Daar lopen wij achter op psv en abcoude noord. Transfersommen hangen weer samen met te verwachten salarissen. Met andere woorden, wij kunnen geen speler van 20 miljoen halen omdat we de speler geen 3,5 miljoen kunnen betalen.
Omdat we nog weinig spelers voor grote bedragen verkocht hebben misschien?
Gimenez (die ik overigens iets aan scherpte vind inboeten) verkoper voor € 50 miljoen of meer, Ueda een redelijke kans geven en een reservespits voor maximaal € 10 miljoen kopen. Op die manier sla je een leuke slag.
De berichten worden wel herkauwd zeg...pff
Moeite met de realiteit een plaats geven? Met je dit weten we nu wel???
Nee meer moeite met het hele tijd herhalen. Ik kom voor nieuws op deze site. Geen oude koeien en herhaal nieuws.