te-kloese-slot

VK Sportphoto

Nieuws

“Wij moeten het hem moeilijk maken hier ooit te vertrekken”

Van de redactie

Arne Slot verlengde afgelopen zomer zijn contract. Door de aansprekende prestaties van Feyenoord sijpelt er echter regelmatig interesse door van andere clubs. Dennis te Kloese is zuinig op zijn trainer, maar niet bang voor een vertrek, zo vertelt hij in Feyenoord Magazine.

“Onze trainer is bijzonder talentvol. Hij heeft vorig jaar resultaat behaald en doet dat dit jaar opnieuw met een vrijwel nieuw elftal. In de voetbalwereld springt het in het oog als er ergens goed gewerkt wordt.”, zo zegt de algemeen directeur. “Hij heeft ook de ambitie om te groeien. Wij moeten het hem als club zo moeilijk mogelijk maken om hier ooit te vertrekken, door zelf ook te groeien. We zijn afgelopen zomer een verlenging van zijn contract overeengekomen, met de intentie om lang samen te werken. Het is duidelijk dat hij ambitie en talent heeft, en dat andere clubs daarnaar kijken, maar eerlijk gezegd zijn we daar alleen maar trots op.”

De algemeen directeur is van mening dat Slot precies dat brengt dat wordt gevraagd. “Je kunt er allerlei strategische vergezichten op loslaten waar Feyenoord voor staat, maar volgens mij is het heel duidelijk. Het is hard werken, geen woorden maar daden en voetballen op een manier waarop je de tegenstander afjaagt, met veel energie. Die speelwijze wordt op een moderne manier getraind door deze trainer, met alle stafleden die daar omheen zitten.” Dat de trainer verder kijkt dan alleen wat op het veld gebeurd spreekt Te Kloese aan. “Hij is buiten het voetbal ook heel bewust bezig met de continuïteit en de toekomst van de club. Dan gaat het er bijvoorbeeld om welke impact zijn besluiten hebben op de toekomst, voor de jeugdspelers, op onze financiële huishouding.”  

Te Kloese vindt het een goed teken wanneer er interesse is voor zijn werknemers. “Ik vind dat je zoveel mogelijk met mensen moet samenwerken die in de belangstelling staan. Dat betekent namelijk dat het goede mensen zijn. Daar moet je niet bang voor zijn, al zijn we wel zuinig op onze talenten.” Mocht Slot uiteindelijk vertrekken, dan zal de club op zoek gaan naar een trainer die past bij de ingeslagen weg. “De huidige manier van spelen past heel goed bij Feyenoord en is leidend. Iedere trainer zal zijn eigen accenten toevoegen. Maar als we ooit op zoek moeten naar een andere trainer, dan denk ik dat het goed is voor de club als daar continuïteit in wordt gezocht.”

Delen

Reacties

Leuk, maar waar blijft de rest van de directieleden? Feyenoord is veel te afhankelijk van alleenheerser Ten Kloese
Die zijn niet geïnterviewd hè... Dus kunnen ze ook niks zeggen in dit artikel ;-)
Sipke Hulshoff kent de club, de ingeslagen weg en de geheimen van Slot.
Kortom: zeer logisch
Contract upgraden en zorgen dat er geen financiële gronden zijn waarom Slot zou vertrekken.
Zeker met oog op nieuw CL startgeld mag deze man wat mij betreft bij het behalen van bepaalde prestaties een paar miljoen verdienen… je verdient het 20x terug met spelerswaarde en geld vanuit EL/CL
Perspectief en geld bieden. Voor de rest ben je afhankelijk van het plan wat Slot voor zichzelf in gedachten heeft. CL halen zou al een goede stap zijn in de juiste richting, volgens mij.
Zou het kunnen dat ze met RVP al een potentiële opvolger in huis hebben?
Die is nog lang niet klaar met leren en heeft zero ervaring in het vak. Die heeft nig wel een jaar of 5 nodig. Ik zou voor Pascal Jansen gaan en dan Rvp
RVP heeft nog niet genoeg ervaring. Ik zou eerder voor John Dahl Tomasson gaan die heeft 2 x het kampioenschap behaald met Malmo FF en staat nu 5de met Blackburn Rovers in het Championship. en woont ook nog in Rotterdam. Verder heeft hij internationale uitstraling. Is topscoorder aller tijden van Denemarken en heeft met de absolute top gespeeld bij AC Milan. Dus die heeft wel wat te vertellen. Verder vind ik Pascal Jansen ook een geschikte kandidaat. Maar een of andere manier heb ik het gevoel dat Slot nog wat langer gaat blijven mits de club mee blijft groeien.
Leeds wil hem heel graag halen als ze erin blijven.
Maar dat gaat heel moeilijk worden, vandaag 2-2 en ze staan nu 19de. Geen sinisterra en de veel bewierookte Gnonto op de bank.
Senesi gewonnen die staan nu even veilig.
Clubs als Leeds ga je voor het geld .
Zou een groot gemis zijn wanneer hij zou vertrekken. Zie hem het liefst de komende jaren een stevig fundament opbouwen.
Het liefs zou ik zien dat zijn contract wordt verlengd tot het seizoen 2032-2033, dan ben je voor de eerst komende 10 seizoenen verzekerd van prijzen en goed voetbal.
Feyenoord wordt Slot's Hotel California: 'You can checkout any time you like, but you can never leave!'

Denk dat hij zolang zijn kinderen nog op de middelbare school zitten niet zo snel naar het verre buitenland gaat. En een overstap naar Abcoude zal hij zijn gezin ook niet zomaar willen aandoen. Blijft alleen nog een club als Borussia Dortmund over maar waarschijnlijk hebben die voldoende alternatieven.
Slot heeft ook meermaals aangegeven en bewezen dat hij behoorlijk honkvast is en graag jarenlang bij 1 club blijft. Zie hem zijn contract bij ons dus wel uitdienen.
Als pakweg Borussia Dortmund, AC Milan of Tottenham Hotspur op de stoep staan is Slot weg. Ik hoop dat hij niet voor een club van een minder kaliber vertrekt. Wat ik graag van Te Kloese zou lezen is dat ze actief trainers scouten zoals ze dat ook bij spelers doen. Dus dat je via analyse van data van hun teams, wedstrijden analyseren door meerdere scouts, kijken of ze goed zijn in ontwikkeling van talent, en natuurlijk ook op basis van persoonlijke gesprekken een lijst opstelt van trainers die bij de visie en speelwijze van Feyenoord passen. Zo wordt je niet overvallen als Slot vertrekt en kun je een op basis van goede argumenten een opvolger aantrekken.
Natuurlijk zijn ze al aan het rondkijken voor als...
Maar zoals jij het beschrijft kost dat heel erg veel manuren en dus geld... Wat allemaal onnodig is als Slot nog een tijdje blijft als we b.v. volgend jaar in de Champions League spelen... Dan zijn je gegevens namelijk nogal snel verouderd... Trainers zijn ook constant in ontwikkeling en veranderen steeds dingen aan hun werkwijze...
Zou zoiets dus pas doen op het moment dat er echt concrete aanleiding is om wat uitgebreider te oriënteren... Anders is het nu gewoon weggegooid geld...
Valt reuze mee met die veroudering van data, trainers veranderen niet zo snel. Verder wil je juist meerdere jaren meenemen voor een afgewogen oordeel. Gezien het enorme belang kun je daar minimaal 1 fte op inzetten. Investering die je zo 1.000 keer kunt terugverdienen met CL-premies en of transfersommen.
Dat was misschien vroeger zo... De moderne trainer is contant is transitie...
Steeds hetzelfde kunstje blijven doen werkt namelijk niet...
Tegenwoordig ligt de lat een stukje hoger...
Dit soort databases worden ook van spelers aangelegd. Een echt goede trainer is zo'n beetje de belangrijkste transfer die je kunt doen blijkt nu maar weer bij Slot. Daar zou ik geen manuren op besparen. Van trainers in de Eredivisie is het denk ik vrij eenvoudig om een eerste lijstje van interessante trainers (van wonderen, Jonk etc) te maken en dan eens dieper in hun tactieken en werkwijze te duiken. Maar ik kan me voorstellen dat je zo ook eens bij een trainer van pakweg Bodo Glimt uitkomt. Daar komen de scouts toch al voor spelers. Dan kunnen ze ook een vinkje achter een trainer zetten om die eens wat beter te volgen.
Als je er toch al bent wat extra aantekeningen maken over de trainer is natuurlijk geen enkel probleem... Dat kost namelijk geen cent extra ;-)
Wat ik graag van te Kloese zou lezen is dat ze (bijna) rond zijn met een nieuwe TD en Commercieel directeur. Zo’n TD kan zich dan bezig houden met het schaduwelftal en ook de schaduw Technische Staf. En de Commercieel directeur met het presenteren van een nieuwe hoofdsponsor of een betere deal met de huidige. Hij moet zorgen dat zijn organisatie goed werkt en niet alles zelf willen doen.
Opbouwen en groeien vanuit een achterstand is het mooiste wat er is. De groei in anderhalf jaar is spectaculair. Er is voor Slot geen reden om te vertrekken zolang er groei mogelijk is. Geld in Premier League komt over een paar jaar wel.
Geef die kanjer een contract verlenging met een heel goed salaris. Geef hem perspectief op aankopen als … we kampioen worden. Dan is er financieel veel ruimte. Ik denk dat hij dan nog een paar jaartjes blijft.
Hij weet dat hij gewaardeerd wordt door de club en …..Het Legioen.
Je geeft hem 5 % van de cl inkomsten.
Die man maakt iedereen beter. Waardoor transfersommen verhogen. Hij is iedere euro waard.
Goed verhaal. Als we kampioen worden blijft Slot nog wel voor de CL want ik denk niet dat er CL clubs uit Engeland al voor hem komen. Leeds is drie stappen terug.
Blij te lezen dat er ook intentie is vanuit Slot om lang te blijven. Ik weet dat geld veel doet met mensen. Nu hopen dat Feyenoord dit Slot ook kan bieden. Dan zie ik heb nog wel even blijven!