Hartman + Filter

VK Sportphoto

Nieuws

"Wij zijn bij deze club al heel lang fan van Hartman"

Stan

Quilindschy Hartman debuteerde vrijdagmiddag in de voorselectie van Oranje. Zijn trainer, Arne Slot, ging tijdens de persconferentie richting Groningen-thuis in op de razendsnelle ontwikkeling van de 21-jarige linksback. 

Het is snel gegaan met Hartman: in het begin van het seizoen leek hij nog derde keus op de positie van linksachter, nu is hij geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Slot vertelt echter dat ze het bij Feyenoord al langer in de vleugelverdediger zien zitten: “Volgens mij heb ik al 812 keer uitgelegd dat wij bij deze club al heel lang, heel erg fan zijn van Hartman, maar dat zijn fitheid twijfels gaf.

Dat is volgens de oefenmeester ook de reden dat er twee concurrenten werden binnengehaald. "Vandaar dat wij zekerheid hebben aangetrokken met Fredrik Bjørkan en Marcos López, maar het is nooit gezegd dat hij daar nummer 3 in de rij was. Verre van zelfs. Dat is ook de reden dat we hem niet naar Excelsior hebben laten gaan, omdat wij heel veel in hem zagen. Maar dan moest hij wel over langere tijd fit zijn. Dus ik hoop dat dat misverstand nu echt uit de wereld is.”

 

Delen

Reacties

Ik vind het toch wel terecht om die aparte aankoop van Bjorkan te blijven benoemen als kritiekpunt. Ik denk dat in die situatie te gehaast is gereageerd. Ik twijfel er niet aan dat ze bij Feyenoord vertrouwen hadden in eigen jeugd en dat alleen de fitheid van Hartman een vraagteken was, maar rond die tijd liet Hancko bij zijn debuut zien hoe fantastisch hij kon spelen op linksback. Genoeg mogelijkheden in die tijd dus, en het is enorm zonde dat er toen zonder noodzaak zo'n huursom is betaald.
Als ze in het begin van de tranferzomer de middelen hadden gehad zou Maatsen nu bij Feyenoord hebben gespeeld en geen Hartman.