jim-breeman-sports-photography-feyenoord-fc-emmen-5-0-24

Nieuws

Verzoek wijziging speelschema afgewezen: "Het is zoals het is"

Van de redactie

Feyenoord speelt dit seizoen nog op drie fronten om de prijzen. Om tijdens het drukke programma tussen de wedstrijden voldoende rust te hebben, hebben de Rotterdammers meerdere verzoeken ingediend om wedstrijden te verplaatsen.

“Voor elke club die veel wedstrijden speelt, is dat een thema”, zo zegt Arne Slot op de persconferentie. “Daarover ben je in contact met de autoriteiten. Zo hadden we heel graag vorige week tegen Fortuna Sittard een dag eerder gespeeld. En tegen SC Heerenveen hadden we graag eerder op de avond gespeeld. Als je in de verlenging was uitgekomen, dan was je heel laat teruggekomen.”

Beide verzoeken werden uiteindelijk afgewezen. “Het maakt het er niet eenvoudiger op als Feyenoord langskomt, want de autoriteiten willen nog wel eens ‘nee’ antwoorden”, aldus de trainer. En zo kreeg Feyenoord nul op het rekest. Slot geeft aan dat de club niet van plan is om binnenkort weer een verzoek in te dienen. “Als we kijken naar het komende programma, dan is daar niet zo heel veel verandering in mogelijk. Je speelt zondag en donderdag, dan moet je alweer zondag spelen. Daar is niet zo heel veel aan te doen. We nemen het programma zoals het is.”

Dit geldt ook voor de Klassieker op zondag 19 maart. “Die donderdag ervoor spelen we wel vroeg. Dan spelen we thuis in De Kuip om 18:45. Het zijn niet altijd de autoriteiten overigens. De wedstrijd in Heerenveen kon niet vanwege de televisie. Zo is er best vaak een reden waarom er iets niet kan. Het is zoals het is. We kunnen dit programma aan en dat zullen we morgen ook weer laten zien.”

Slot geeft aan dat er een stuk minder wordt getraind tijdens het drukke speelschema. “We beperken de trainingstijd tot een minimum. Dus dan sta je heel kort op het trainingsveld. Daarnaast helpt het natuurlijk wel als het resultaat goed is. Vermoeidheid zit ook voor een deel in het hoofd. Je kan veel hebben als het goed gaat. Wanneer het wat minder gaat, dan is het vaak allemaal veel zwaarder. Door het spelen van wedstrijden worden de spelers ook fitter. Dat zit hem dan in de fitheid qua kilometers lopen. Niet geblesseerd raken is een onderdeel waar je weinig invloed op heb.”

Delen

Reacties

Wedstrijd Heerenveen kon niet vroeger vanwege TV.?Want er waren nog meer wedstrijden? Bull shit verhaal vanuit Heerenveen....Pesten waar je pesten kan....zeker Feyenoord
Stel je niet zo aan man.
Slot is echt een toptrainer! Niet zeuren, rekening houden met het programma en punten pakken💪🏽
Van mij mag hij gerust zeuren als hij de punten maar pakt.