rasmussen

VK Sportphoto

Nieuws

"Wij zijn professionals en willen prijzen winnen"

Van de redactie

Door de langdurige blessure van Gernot Trauner heeft Jacob Rasmussen zicht op meer speeltijd. De van Fiorentina gehuurde centrale verdediger heeft zijn plek in de selectie gevonden, zo vertelt hij in Hand in Hand.

“Ik denk dat de sfeer erg goed is. We kunnen goed met elkaar omgaan. Wat het allemaal iets makkelijker maakt, is dat we een redelijk jonge groep hebben. De mentaliteit en hoe we naar dingen kijken is ‘open-minded’ en dat maakt het makkelijker om samen de schouders eronder te zetten. We accepteren dingen van elkaar en dat is goed. Natuurlijk zijn er veel verschillende nationaliteiten in ons team, dat is soms niet even handig als het gaat om de taal. Maar we accepteren elkaar zoals we zijn. Als we het veld opgaan is de taal ‘voetbal’. En dan doen we het best aardig tot nu toe.”

Feyenoord heeft een optie tot koop op Rasmussen en kan daardoor aan het einde van het seizoen van Fiorentina worden overgenomen. Voor Rasmussen is het vooralsnog onduidelijk wat er gaat gebeuren. “Dat ligt toch allemaal een beetje buiten mijn vermogen. Ik moet gewoon elke dag mijn uiterste best blijven doen, hard werken en trainen en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik heb het hier erg naar mijn zin, Feyenoord is een mooie club, Rotterdam een prachtige stad. Ik zou erg blij zijn als ik hier kon blijven, zo niet, dan accepteer ik dat.”

Voordat Rasmussen naar Rotterdam kwam had hij gehoord over het fanatisme van de Feyenoordsupporters. Hij geeft aan het nu zelf te hebben ervaren. “Ik ben echt positief verrast. Iedereen had het er altijd over, die fanatieke Feyenoord-supporters. Maar nu ik het zelf ervaar, moet ik zeggen dat het inderdaad echt ongelooflijk is wat een sfeer het Legioen brengt. Niet alleen bij thuiswedstrijden, maar ook uit. Dat geeft je als team een boost en prettig gevoel waardoor je ook op het veld je nog extra gaat inzetten. Ik ben echt dankbaar dat de supporters ons week na week blijven steunen. Wij zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat wij ons er goed bij blijven voelen, maar vooral dat de supporters zich er goed bij blijven voelen. Wij zijn professionals en willen prijzen winnen, maar als we ook de supporters daarmee gelukkig kunnen maken, is dat het mooiste wat er is.”

Delen

Reacties

Prima back-up voor de LCV-positie. Voor mij en iedereen is het duidelijk dat hij niet geschikt is als RCV. Dus als je hem opstelt zou je Hancko door moeten schuiven want die kan daar beter uit de voeten. Echter is het zo dat Hancko zijn vaste positie echt heeft verdiend en afgedwongen. Zondag hebben we ook kunnen zien dat het duo Geertruida-Hancko ook een geweldig duo in het centrum is!
Er wordt zo vaak geroepen dat we 'n 'mindere' kwaliteit selectie hebben wat echt zo'n grote onzin is! Wij hebben namelijk met afstand de beste verdediging van de Eredivisie met Geertruida-Trauner-Hancko-Hartman en daarachter de beste doelman van NL. DAAR moeten we trots op zijn en overal uitdragen ;-) Strikers win matches but defenses win championships!
Als we d'r 1 kunnen vinden die verdedigend net zo sterk is, maar met meer snelheid en techniek, dan moeten we dat zeker doen. Hij is niet onmisbaar, maar het is ook niet zo dat ik gelijk helemaal zenuwachtig word, zodra hij erin komt. Hancko vind ik wel duidelijk beter. Geertruida en Trauner lijken wat dat betreft meer gelijkwaardig te zijn. Je ziet niet veel verschil in ons spel, als de 1 of de ander speelt.
Beetje hetzelfde idee als bij Alireza. Fantastische mentaliteit, intelligente en sociale speler, en daarmee goed voor de selectie. Kwalitatief helaas niet goed genoeg voor het niveau van een topclub. Als hij iets sneller en wendbaarder zou zijn dan zou hij wat kunnen toevoegen, maar hij is niet goed met ruimte in zijn rug en daarmee niet echt geschikt voor ons spel. Je moet er niet aan denken dat hij bijvoorbeeld ipv Hancko tegen een counterend Ajax speelt. Of je er miljoenen aan moet besteden betwijfel ik, we hebben andere prioriteiten.
Niet de beste verdediger die we hebben. Maar hij is wel altijd zichtbaar aan het genieten van zijn tijd!
Enig idee hoe hoog de koopoptie is op Rasmussen?
Geloof 1,5 - 2 miljoen
Vind je hem goed genoeg om te kopen dan?