sandler

VK Sportphoto

Nieuws

Sandler: "Ik was overtuigd dat ik kon slagen bij Feyenoord"

Van de redactie

Door blessureleed speelde Philippe Sandler afgelopen seizoen slechts 51 minuten in de hoofdmacht van Feyenoord. De Rotterdammers besloten afgelopen zomer de optie in zijn contract niet te lichten en lieten hem transfervrij gaan. Nu speelt de 25-jarige Sandler bij N.E.C. en geeft hij in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de keuze van Feyenoord om niet met hem door te gaan een teleurstelling was.

"Ik heb mezelf niet kunnen laten zien bij Feyenoord doordat ik geblesseerd binnenkwam en dat duurde langer dan gehoopt. Dan is het leuk om de Conference League-finale te halen, maar ik heb niet echt aan die prestatie bijgedragen. Het was een teleurstelling dat Feyenoord niet met me verder wilde, want ik had het heel erg naar mijn zin en was ervan overtuigd dat ik alsnog kon slagen," begint Sandler.

Begin 2022 vertrok de verdediger na vier jaar bij Engelse grootmacht Manchester City waar de Nederlander eigenlijk alleen maar trainde. "Ik vind niet dat mijn periode bij Manchester City is mislukt. Ik trainde dagelijks met jongens als Kompany, De Bruyne en Aguero. Nou, daar word je echt wel een betere speler van. Ik had het niet willen missen. Het was een jongensboek. Ik zat daar in een compleet andere wereld," aldus Sandler. "Ik geniet nu meer dan voorheen. Ik heb geen wrokgevoelens, zo van: als ik niet al die zware blessures had gehad, dan had ik nu nog bij Manchester City gespeeld. Ik heb nou eenmaal veel pech gehad, maar ik ben altijd vrolijk gebleven, omdat ik mentaal sterk ben. Ik ben heel blij met NEC en wil met deze club Europees voetbal halen."

Woensdagavond staat Sandler met N.E.C. tegenover zijn oude club, Feyenoord. "We zijn dit seizoen door geen enkele club weggespeeld en dus maken we ook kans tegen Feyenoord. We zijn heel stabiel en niet bang om te voetballen. Ik sprak vorige week nog met Alireza en zei tegen hem dat hij zijn borst kan natmaken. Wij zijn er klaar voor."

Delen

Reacties

Als hij fit was binnengekomen had hij idd heel goed kunnen slagen. Nu kwam hij niet fit binnen, ook nog eens halverwege de competitie, en was de kale klets(j)er bezig geschiedenis te schrijven als de meest unieke held sinds József Kiprich. Maar talent heeft Sandler genoeg.
Vond het ook jammer dat ze hem lieten gaan. Met Rasmussen schieten we ook weinig op
De keren dat hij inviel, deed hij het prima.... hem.achter de hand houden, had niet zo gek geweest!
90% van z’n tijd bij Feyenoord was geblesseerd… 🙄
Alleen al de situatie rondom een blessure bij Trauner had hij perfect in kunnen stappen
Ja, een helft voordat 'ie zelf weer stuk was.
Had idd gekund, aan de andere kant is Geertruida misschien wel aan zijn beste wijdstrijden tot nu toe bezig en kunnen rechts achterin Pedersen en Kasanwirjo spelen. De bezetting in de achterhoede is m.i. prima in orde.
Op zich een goede voetballer. Maar risico was te groot .
Precies, leuk dat hij sinds een maand of 2 weer kan spelen maar de kans dat hij weer geblesseerd raakt is bij hem veel groter dan gemiddeld.