paixao1

VK Sportphoto

Nieuws

Paixão: "Het was een feest op de tribune, bizar"

Van de redactie

Igor Paixão maakte afgelopen zondag tegen Ajax naar eigen zeggen zijn mooiste goal uit zijn carrière. De 22-jarige Braziliaan geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij verwacht dat Feyenoord tot het laatste moment zal meestrijden om de titel in de Eredivisie en dat hij erg onder de indruk was van de steun van het Legioen.

De laatste training voor de Klassieker op een volgepakt Varkenoord maakte veel indruk op de jonge aanvaller. "Ik vond het geweldig. De opkomst van de supporters was gigantisch en zorgde voor een bijzondere sfeer. Een dag later in De Kuip was het helemaal een feest om te zien wat er op de tribunes gebeurde. Hoe ze ons steunden, vond ik bizar. Ik dank God dat ik de kans heb gekregen om dit mee te maken."

Op zondag wist de aanvaller op prachtige wijze de openingsgoal van het duel te maken tegen de aartsrivaal. Een speciaal moment voor Paixão. "Mijn eerste 'golazo'. Wij waren de eerste én de tweede helft beter. We waren agressiever en hadden in de slotfase de grootste kans om de winst nog grijpen."

Het allermoeilijkst van zijn verhuizing afgelopen zomer naar Nederland is de taal. Hiervoor krijgt de 22-jarige aanvaller hulp van land- en teamgenoot Danilo. "Ja voor de 'communicação' is Danilo echt goed." Trainer Slot is erg te spreken over de ontwikkeling van de Braziliaanse vleugelaanvaller. "Het is gewoon lastig als iemand ook geen woord Engelse spreekt, maar hij is een slimme en intelligente speler. Hij kijkt naar de beelden op het bord en kan wel uitvogelen wat er wordt gevraagd. Met zijn snelheid brengt hij iets extra’s en voorin moet hij ook het verschil maken. Ik hoop dat hij over een paar jaar onze penningmeester blij maakt met een mooie transfer, dat zou een bewijs zijn dat zijn ontwikkeling goed is geweest," aldus de trainer van Feyenoord.

Paixão heeft geen voorkeur voor wie er in de spits moet staan in het elftal. "Danilo werkt zo ongelooflijk hard. Maar Santi Giménez ook, hè. Ze geven allebei alles. De trainer moet maar kiezen wie er moet staan."

 

Delen

Reacties

Wacht maar tot je in mei op het bordes staat, Igor.
Toegezongen worden uit 200.000+ kelen, dat went waarschijnlijk nooit.
Als hij meer 1 tegen 1 durft aan te gaan tegen zijn verdediger kan hij nog veel dreigender worden. Deze gaat er wel komen!
Zolang jij maar in de basis staat 😀. Zegt hij niet naar kan je invullen.