malacia-4

VK Sportphoto

Nieuws

Worden Geertruida en Wieffer de opvolgers van Malacia?

Stan

Vrijdagavond neemt het Nederlands Elftal het in Parijs op tegen de Fransen. Met Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer als debutanten in de selectie van Ronald Koeman zou Tyrell Malacia na anderhalf jaar een opvolger kunnen krijgen. De linksback, die afgelopen zomer een transfer maakte naar het Engelse Manchester United, was in 2021 de laatste Feyenoorder die debuteerde in Oranje. 

In totaal maakten 68 spelers in dienst van Feyenoord hun debuut in het het nationale elftal van Nederland. De eerste was verdediger Bertus Bul, die op 25 november 1923 zijn opwachting mocht maken in een vriendschappelijk duel met Zwitserland. De laatste Feyenoord-debutant was dus Tyrell Malacia die op 4 september 2021 in het veld werd gebracht door Louis van Gaal tijdens een WK-kwalificatiewedstrijd met Montenegro. Enkele dagen eerder had Justin Bijlow ook als zijn debuut gemaakt in Oranje tijdens een uitwedstrijd met Noorwegen. 

In het eerste termijn van Ronald Koeman kende geen enkele Feyenoorder zijn vuurdoop in het Nederlands Elftal. Toen de huidige bondscoach trainer was in Rotterdam-Zuid, leverde zijn ploeg echter wel een aantal debutanten. In 2012 mochten Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Jordy Clasie en Ruben Schaken als Feyenoorders hun eerste interland spelen in dienst van Nederland.

Als zowel Geertruida en Wieffer in actie komen tegen Frankrijk komt het aantal Oranje-debutanten in dienst van Feyenoord op 70 te staan. In het geval ze beiden (of één van beiden) geen minuten maken speelt Nederland maandag 27 maart ook nog in De Kuip tegen Gibraltar. Daar kan het aantal van 70 alsnog bereikt worden. 

Delen