yv20221016yv20221016a1a04314

VK Sportphoto

Nieuws

AZ opent in brief aan KNVB aanval op traditionele top 3

Stan

AZ heeft in een brief van 10 maart aan de KNVB de aanval geopend op de voetbalbond en de drie topclubs in de Eredivisie. De huidige nummer vier van de competitie pleit voor een extern onderzoek naar de invloed van bestuurders bij de KNVB en de voorkeurspositie die Feyenoord, Ajax en PSV volgens de Alkmaarders genieten. Dit maakte Chris Woerts gisteravond bekend bij het programma Vandaag Inside.

De club uit Alkmaar spreekt zich in de brief onder andere uit over de komst van de NL League. Met deze nieuwe opzet van de betaald voetbal competities zou er meer macht weg worden genomen bij de KNVB. 30 van de 34 profclubs stemden in 2021 voor de invoering van deze hernieuwde competitieorganisatie. Ondanks dat alleen Feyenoord, Ajax, De Graafschap en MVV tegenstemden is er van een lancering van de NL League op dit moment echter nog geen sprake. 

AZ wijst daarbij vooral naar de rol van de KNVB en in het bijzonder die van Jan Albers, voorzitter van de raad van comissarissen van de voetbalbond. De bestuurder, die jarenlang werkzaam was bij PSV, zou met de traditionele top drie hebben gesproken met de insteek de komst van de NL League tegen te dwarsbomen. Albers is daarmee te ver gegaan, zo vindt AZ. De club beschuldigt de voorzitter en de KNVB dan ook van 'achterkamertjespolitiek'. 

Bovendien is AZ van mening dat Feyenoord, Ajax en PSV bevoordeeld worden door de Nederlandse voetbalbond. Ze beweren daarbij dat de KNVB in direct contact staat met de drie clubs. Het feit dat de traditionele top 3 eerder in gesprek ging met de organisatoren van Europese 'Super League' helpt daar zeker niet bij. 

Ten slotte uit de bespeler van het AFAS Stadion zijn onvrede over de besslingen die zijn genomen rondom de afronding van het corona-seizoen 2019/2020, toen AZ bij uitbraak van de pandemie de koppositie deelde met Ajax. De ploeg die toen nog onder leiding stond van Arne Slot werd op basis van doelsaldo onthouden van een Champions League-ticket en kreeg daar geen financiële compensatie voor. Daarnaast hekelen de Alkmaarders de algemene slechte communicatie van de KNVB. 

Delen

Reacties

Ach wij worden ook vaak genaaid/niet gematst door de bond. Ik noem maar het niet aanpassen van ons schema vorig seizoen terwijl 020 toen ze ver kwamen in CL zelf mochten aangeven wanneer het ze beliefde te spelen. Scheidsrechterlijke dwalingen neem ik voor het gemak even niet mee.
Aaach gut, aandoenlijk, de wannabees voelen zich teruggesteld, kan ook nog wel zo zijn dat ze 100% gelijk hebben maar om het dan op deze manier te doen haha toch een beetje zielig
Als je de originele berichtgeving leest dan weet je dat ze het wel op deze manier MOETEN doen... Ze hebben eerder geprobeerd het onderling te bespreken met de KNVB, maar kregen steeds 0 op rekest... Dus niks zieligs aan...
Nog altijd last van het "kleine-club-syndroom" in Alkmaar, blijkbaar.
Hebben ze ook nog wat te melden over de competitievervalsing met de DSB Bank?