minteh

VK Sportphoto

Nieuws

Yankuba Minteh kanshebber op Golden Boy Award

Moreno

Yankuba Minteh is nog altijd in de race om de Golden Boy Award. De prijs, uitgereikt door het Italiaanse medium Tuttosport, is voor de beste speler geboren in 2004 of later. Minteh bezet momenteel de 31e plaats in de tussenstand.

Tijdens de vorige tussenstand van een paar maanden terug bezette de buitenspeler, van wie nog niet bekend is waar hij komend seizoen in actie komt, nog de 21e positie op de ranglijst. De honderd namen tellende lijst wordt gebaseerd op prestaties in de periode oktober 2023 tot mei 2024. De huidige koploper van de Golden Boy Award 2024 is Barcelona-aanvaller Lamine Yamal, die komend EK ook te zien is bij het Spaans elftal.

Ook staan er nog vijf andere namen uit de Eredivisie op de lijst van Tuttosport. Ajacieden Jorrel Hato (12e), Kristian Hlynsson (30e), Carlos Forbs (93e), AZ'er Ruben van Bommel (74e) en Heerenveen-back Oliver Braude (94e) hebben net als Minteh een plek in de lijst weten te veroveren.

Delen

Reacties

Hoe kan Minteh nu veel lager staan dan Hato? Hato kon zich nauwelijks onttrekken aan het bedenkelijk lage niveau van de ploeg die over twee wedstrijden met 0-10 werd geveegd door de ploeg waarvan Minteh juist één van de smaakmakers was.
Tuttosport is dus niet serieus te nemen, want als Hato 12e staat, dan had Yankuba Minteh minimaal in de top 5 horen te staan.
Die Forbs staat er uberhaupt in??
Mijns inziens zou hij boven Hato horen maar komt hij nog niet tot het niveau van een Lamine Yamal.