minteh

Nieuws

Zaakwaarnemer Minteh: "Hij zal de manager proberen te overtuigen"

Van de redactie

Yankuba Minteh kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Newcastle United. Na een succesvolle huurperiode bij Feyenoord waarin de 19-jarige Gambiaanse vleugelaanvaller in 37 duels elf goals en zes assists afleverde, is het nog altijd de vraag waar zijn toekomst ligt. Zijn zaakwaarnemer Bakary Bojang vertelt aan ChronicleLive hoe de huidige stand van zaken is rondom de bliksemsnelle speler. 

Pas twee jaar geleden verhuisde Minteh naar Europa. Na een succesvol seizoen bij Odense SK pikte Newcastle United hem op in Denemarken. Elke dag wordt de jonge buitenspeler iets volwassener. "Mensen vergeten dat soms", begint Bojang. "Het is geweldig om zo jong naar Feyenoord te komen en gedurende het seizoen een vaste basisspeler te zijn en te concurreren met spelers van diverse nationale teams die eerder in de Premier League hebben gespeeld. Hij heeft zich enorm ontwikkeld als speler en als mens. Op het veld wist ik dat hij zich zou ontwikkelen, maar daarbuiten is het altijd moeilijk omdat hij nog niet zo lang in Europa was en voorheen bij zijn ouders woonde. Hij heeft veel persoonlijke gewoonten en volwassenheid ontwikkeld."

Newcastle hield de ontwikkelingen van Minteh in Rotterdam goed in de gaten. "Het is Newcastle die beslist waar hij gaat spelen, maar hij zal zeker zijn best doen. Hij zal proberen de manager ervan te overtuigen dat hij daar een rol heeft. Het wordt een spannende zomer en hij gaat gewoon kijken wat er gaat gebeuren", aldus Bojang. "Ik vertelde hem dat hij deed wat hij kon tijdens zijn verhuurperiode. Waar je hem ook neerzet, hij zal proberen te presteren. Het is Newcastle en de manager wie zullen beslissen of het goed genoeg is of niet goed genoeg. Hij kan niets anders doen dan zijn spel spelen."

Minteh genoot veel populariteit in Rotterdam. De oplettende mensen op straat konden de 19-jarige speler geregeld op de fiets of wandelend tegenkomen. "Hij is niet zoals andere spelers die in grote auto's rijden. Hij fietste vaak naar de wedstrijden en naar trainingen. Zo is hij gewoon."

Delen

Reacties

Deze groei briljant moet je gelijk kopen. Anders krijg je er later heel veel spijt van. En volgens mij kunnen we hem nu betalen. Dus hij is een gok cq investering, waard
Zou je 16-20 miljoen voor neerleggen?
......kunnen we hem nu betalen.

En als je dat gelooft krijg je een nieuwe brommer.
Ik zou proberen om hem nog een jaar te huren en misschien wel te kopen als daar geld voor is. Zijn we rechts gelijk klaar. Deze jongen kan echt een hele goede speler worden.
Precies, maar liever wel huren met optie tot koop, deze jongen kan echt wel eens een grote voor ons worden als die hier nog 1/2 seizoenen extra zou spelen.
Dat proberen ze ook, maar er is veel concurrentie van clubs met een stuk diepere zakken. Zal een lastig verhaal worden.
Een fantastisch talent met veel drive. Heeft zich ook verdedigend goed ontwikkeld, waar hij Slot dankbaar voor mag zijn. Alleen teveel een blind paard. Als hij iets meer oog heeft voor zijn medespelers, kan hij echt een topper worden.
deze jongen gun je toch een geweldige carrière, hij doet me qua persoonlijkheid een beetje denken aan kante
Geweldig ventje met een mooie toekomst.

Van mij mag hij blijven maar het zou mij niet verbazen als Newcastle hem wil houden nu.