Bevestigd
Jeyland Mitchell | Pro Shots

Pro Shots

Transfers

Zaakwaarnemer Mitchell over Feyenoord: "Eén van de beste opties"

Bombarda

Zaakwaarnemer Kurt Morsink heeft zich na afloop van het CONMEBOL Copa América duel tussen Costa Rica en Paraguay uitgelaten over de concrete beweging tussen Feyenoord en zijn cliënt Jeyland Mitchell. Het duel eindigde in een 2-1 overwinning voor Costa Rica, al ligt het land wel uit het toernooi.

"Feyenoord behoort tot één van de opties", bevestigt de belangenbehartiger tegenover Tigo Sports. "Zo niet de beste optie", vervolgt Morsink. Hij wordt ingehaakt door de journalist links, die beweert dat de stap naar Feyenoord een enorm mooie en grote stap omhoog is. "Het zou een mooie stap zijn", beaamt de zaakwaarnemer.

Mitchell moet uiteindelijk via Nederlandse tussenpersonen de overstap naar De Kuip gaan maken, waar hij aanvankelijk wordt gezien als serieuze back-up optie in het hart van de verdediging. Wanneer de centrale verdediger de definitieve oversteek naar Rotterdam maakt, gaat hij dus niet ingezet worden voor het onder-21 elftal en komt hij ook niet in aanmerking voor een uitleenbeurt aan alliantieclub FC Dordrecht.

De 19-jarige centrumverdediger staat in eigen land tot medio 2027 onder contract bij LD Alajuelense, wat uitkomt in de Primera División Apertura. Voor deze club kwam hij pas 12 keer uit. Voorheen speelde hij in de jeugd van Limón en voor de clubs AD Guanacasteca en AD Municipal Liberia. Mitchell wordt door Transfermarkt gewaardeerd op een ingeschatte marktwaarde van 175.000 euro, maar moet uiteindelijk meer kosten.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

https://www.vi.nl/pro/analyse/ruwe-diamant-met-jeyland-mitchell-heeft-feyenoord-wauw-atleet-op-het-oog

Iemand een PRO accountje om dit met ons Feyenoorders te delen?
Beetje ongelukkige foto dit, lijkt Shanice van de Sande wel
Hij was een aantal jaar geleden nog een basketballer. Aan zn manier van verdedigen is dat wel te zien.. hij zal nog veel moeten leren... voordeel,de atletische voorwaarden zijn zeker aanwezig.
@Bombarda was deze jongen al in beeld voordat de Copa America van start ging?
Bombarda@ is rond klopt dit? Is dit ook de opvolger voor Geertruida ?
@Bombarda is al bekend hoe lang Lingr een contract heeft / gaat krijgen bij Feyenoord?
@Bombarda Mocht deze speler komen, komt Simic zeker niet?
Simic is genoemd nooit concreet geweest wel gemeld maar niet hier ooit concreet gemeld 1908 meld alleen concrete zaken en deze jongen jeyland mitchell is concreet .
Als het toch 1 van de beste opties is dan is de deadline om te beslissen vandaag. :P
Als ik de beschrijving op VI lees dan lijkt het me een type Davinson Sanchez als hij zich goed ontwikkelt. Alleen hij komt dan bij een mooie club terecht 😉
Net even de analyse gelezen op VI. Qua fysieke voorwaarden een toptalent. Om echt te slagen bij Feyenoord zal hij nog flinke stappen moeten zetten wat betreft opbouwen en soms ook keuzes maken. Hij pakt veel te veel kaarten en heeft soms de verkeerde positionering. Er stond overigens ook bij dat het er bij momenten op lijkt dat hij voetballend meer in zijn mars heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Het lijkt me een aankoop die in het eerste seizoen moet acclimatiseren en dan hopelijk dusdanige stappen zet dat hij in het seizoen daarna kan concurreren om een basisplek.
John de Wolf gaat hem opvoeden als z'n zoon, wordt een bikkelharde verdediger echte Latijns-Amerikaanse slager!
Het enige wat ik versta in het filmpje is Feyenoord :)
Komt deze jongen via het netwerk van Henk Timmer? Net zoals Senesi in 2020?
International bij Costa Rica op zijn 19e. Soort ZA John de Wolf? Pepe? Gemene verdediger. Waarom niet?
Er is natuurlijk geen zinnig woord over te zeggen maar als je als 19 jarige basisspeler ben bij Costa Rica moet je toch wel wat kunnen.
10 jaar geleden maakten ze het Nederlands elftal nog zeer lastig.

En met zo’n lage marktwaarde is het natuurlijk een gokje waard.
Heb een beetje beelden zitten kijken. Weet dat ik ons daar niet rijk mee moet rekenen. Maar wat een monster is dit zeg haha! Halen die hap
Je ziet vooral hoe die verdedigend is, wat mij wel opvalt is dat ie gelijk een sliding inzet ook al heeft hij zijn man voor hem. Het is niet bekend hoe die aan de bal is, want als verdediger van feyenoord zal je vaker aan de bal op de helft van de tegenstander wat mee moeten doen
IMO, I like the fact that Feyenoord are using scouting again. It will definitely pay off. The costs are small, the risks are small and the returns can be huge
They have always used their scouting.
Bullshit, the last three windows were terrible
Toen hadden we alleen maar topspelers die we kochten voor 850 K
😂😂
Je hebt letterlijk gezegd dat elke speler gescout wordt, dus er wordt gewoon gebruik gemaakt. Dat er andere eindbeslissingen worden gemaakt is heel wat anders (en ook helemaal niet aan de scouting, zij moeten gewoon spelers afleveren ,de beslissing ligt elders.) En dat is gewoon gebeurt. Maar goed, ben benieuwd hoe jullie jr eigen woorden weer gaan omdraaien zoals altijd.
Hij bedoelt wie het opzetje geeft, de scouting of Sjaak Troost die een Japanner in België ziet lopen die daarna dan gescout wordt.
Beslissingen worden niet gemaakt.
Ieder zijn mening. Maar dat is gewoon niet waar.
Langspeelplaat die blijft hangen...
Do you live in Poland damian? And from where is the love for feyenoord
My father work in Rotterdam, and polish players in Feyenoord - Dudek, Rząsa etc :)
Hij zet wel telkens direct een sliding in, ben ook benieuwd hoe die aan de bal is, want hij zal meer iets met de bal moeten doen dan hem met een sliding terug te winnen
Feyenoord moet denk ik wel snel handelen willen ze hem voor een schappelijk bedrag vastleggen. Nu onstaat er wat hype om die jongen heen met die Copa America en zijn er weer zaakwaarnemers, tussenpersonen die bloed ruiken en het onderste uit de kan willen halen. Net zoals bij Luciano Rodriguez
Zullen het wel weer niet aan willen horen maar het wordt tijd voor wat basiswaardige spelers in plaats van al dat middelmaat. Dat hebben we al meer dan genoeg met:

-Pedersen
-Tsoungui
-Lopez
-Nieuwkoop
-Kasanwirjo
-Zerrouki
-vd Belt
-Lingr
-Bullaude
-Walemark
-Moussa
Tsoungui en Moussa hebben 0 wedstrijden gespeeld....
Heb ze meerdere keren gezien bij Vitesse en Dordrecht. Het is niet veel.
Mateju de kenner... leuke mening wel een echte Feyenoorder?
Er zit een behoorlijk aantal internationals bij, even niet opgelet.
Internationals van Peru, Algerije, Tsjechie en Noorwegen…. en allemaal alles behalve basisspeler bij hun land.
Dat vind jij die Moussa gaat verassen let maar op
Zeg ik al maanden. Bij de concurrent PSV loopt het over van de topspelers. Als ik het hier moet geloven gaan ze bij ons allemaal weg.
Verschil ook dat PSV een kleinere selectie heeft waardoor er meer geld kan worden uitgegeven aan toppers. Wij kopen vooral talenten in voor de bank, waarvan je niet altijd weet of ze het gaan redden. Nu hebben we dus ook 30+ spelers waardoor er ook helemaal geen ruimte is voor grote spelers, zonder dat je zelf wat kwijtraakt.
Wanneer lingr en Nieuwkoop middelmaat worden genoemd

Vechten voor het logo staan voor het logo en zelfs Nieuwkoop man van de club uitstekende stand in
Dat heeft toch niks met het niveau te maken? Ja, een zeer goede eigenschap, maar dit Feyenoord eist meer. Er moeten gewoon toppers bij, en ja dat gaat geld kosten.
Als er geen basiswaardige spelers van ons worden verkocht, worden er ook geen basiswaardige spelers gekocht. Die zie ik pas volgende maand komen.
Minteh is vertrokken. Hartman ligt er een half jaar uit. Wieffer en Geertruida zijn al voor 99% zeker vertrokken.
Ja ik ben het met je eens. Het is alleen zo dat hoe eerder in de transfermarkt, hoe meer clubs voor hun spelers vragen. Clubs als PSV, Feyenoord kijken eerst wat kapitaalkrachtigere clubs doen en reageren daarna.
Op de achtergrond zal ongetwijfeld het een en ander gaande zijn. Echter, zodra je al een volwaardige vervanger haalt voor een speler die 'mogelijk' weggaat, maakt dat je onderhandelingspositie voor een goede transfersom voor die speler er niet beter op.
Minteh moet een vervanger voor komen.
Hartman is Small voor gehaald.
Geertruida en Wieffer gaan waarschijnlijk weg maar komt pas vervanging voor als ze echt weg zijn en dat moeten dan vervangers zijn die er direct staan. Dus zo slecht staan we er niet voor.
P.S. voor Wieffer weten we dat er al een vervanger op het oog is.
markt is net een paar dagen open en nu al mekkeren!
Must have for sold. (my opinion) - Walemark, Bullaude, Lopez, Pedersen, Kasanwirjo. The rest have just arrived. Let's give them time. Otherwise, why sign contracts until 2027, etc., if we want to say goodbye to each player after a year. Then again people say there is no vision.
Je weet dat je een seizoen met meer dan 11 spelers moet spelen he?
Om dan al je rechtsbacks als middelmaat weg te zetten is erg kort door de bocht, vind je niet...
Nee middelmaat is middelmaat. Ook als het op de bank zit.
Is middelmaat niet iets wat bepaald wordt door de rest van je selectie?
En als je halve selectie "middelmaat" is, doet dat suggereren dat de rest van de selectie mee kan met Real Madrid ofzo?
Goed beargumenteerd wel man! Ben helemaal om....
Spelers als pedersen, tsoungi, lopez, kasanwirijo, vd belt, bullaude en walemark gaan sws weg. Moussa mocht alweer verhuurd worden. Zerrouki kan a la timber ineens opleven onder Priske. Ja en Lingr is gwn een prima back up optie, als ie dat zelf ook nog zou willen scoort redelijk vaak als invaller.
Beetje rare comment onder een post waar we een 19-jarige talentvolle verdediger proberen vast te leggen die nu al gezien wordt als een serieuze back-up (hij is 19).
Ik denk dat hij ook niet perse doelt op deze speler maar gewoon in het algemeen. En dan heeft hij best een punt.
Wees gerust @Mateju Thomas van den Belt vertrekt straks gewoon naar Liverpool…
Leuk dat ie Vinicius in zijn broekzak had, maar kan me ook nog een Alexander Ostlund herinneren die Arjen Robben volledig uit de wedstrijd speelde. Zegt dus niet alles
Klopt, maar hij is jong en buitenlands dus dan ben je altijd goed hier.
Qua profiel lijkt hij best wel op Geertruida. Enige verschil is dat hij bij Alajuelense vaak als links back gefingeerde heeft, ondanks dat hij rechtsvoetig is. In het nationale elftal speelt hij echter rechts centraal in een driemans defensie. Vanuit daar stapt hij vaak uit naar het middenveld om door te dekken. Zou in mijn ogen daarom ook best weleens op termijn als vervanger van Geertruida kunnen dienen.

Hoop in ieder geval van harte dat deze transfer rondkomt. Vamoss!
Qua profiel kan hij niet verder afstaan van Geertruida.
- Geertruida zijn sterkste punt is voetballen, wat juist het minste punt is van Mitchell.
- Waar Mitchell als een pitbull op elke bal duikt wacht Geertruida eerder af op enkele meters afstand wat vaak tot een voorzet leidt.
Is hij 2 benig? Dacht gelezen te hebben dat hij op alle plekken in de verdediging uit de voeten kan dus zowel op links als op rechts. Komt dat dan omdat hij 2 benig is of meer een Virgil-achtige situatie dat hij ook aan de 'tegenovergestelde kant' goed uit de voeten kan
Meer Virgil achtig. Persoonlijk zie ik hem ook wel in een soort Geertruida rol op rechtsback spelen. Die kwaliteiten heeft hij - in potentie - zeker.
Wat betekent eigenlijk: “Mitchell moet uiteindelijk via Nederlandse tussenpersonen de overstap naar De Kuip gaan maken”?

Is hij door de tussenpersonen aangeboden bij Feyenoord? Waarom hebben tussenpersonen, naar zaakwaarnemers zo’n rol in deze transfer dat dit (steeds) benoemd wordt?
Dat weet ik ook niet. Zo'n transfer kan je gewoon zelf doen, lijkt mij. Maar goed, zo hoor je nog wel eens wat :-)
Hieruit kan je opmaken dat Tsoungui en Kasanwirjo toch minder worden ingeschat en waarschijnlijk vertrekken, lijkt mij.
Dat kan, maar we zijn oprecht 2 trainingen bezig. Zo'n talent wat indruk maakt op de Copa, die je nu voor een laag bedrag kan ophalen, moet je gewoon altijd doen. Dan kan je daarna bekijken wat voor hem de beste route is richting het eerste elftal en hoe lang/kort die route is ;). Gewoon kwantitatief een hoop spelers en gedurende de trainingsweken kan je keuzes maken. Dat is het leuke van een frisse start met een nieuwe coach. iedereen begint op 0. En dan zullen we komende weken zien wie er eventueel gaan verrassen. Kasanwirjo kan op rechtsback en Tsoungui ook op 6. Dus we gaan het meemaken. Allereerst komende zaterdag ;)
Dat iedereen begint op 0 is onzin. Aankopen krijgen altijd eerst de voorkeur en de voordeel van de twijfel in het begin. Daarnaast hebben basisspelers van de voorgaande jaren altijd meer krediet. Dat weet de nieuwe trainer ook als die een beetje z'n huiswerk heeft gedaan.

Maar hoeveel spelers wil je hebben dan? Je zit nu al op 35+ en er lijken er alleen maar meer bij te komen. Je moet harde keuzes maken. Dus komst Mitchell betekent einde verhaal voor iemand als Tsoungui of Kasanwirjo, anders haal je hem niet.
Natuurlijk ga je harde keuzes maken, maar dat is niet op basis van 2 trainingen. Ik zou niet weten waarom aankopen een voorkeur moeten krijgen. Uiteindelijk gaat het gewoon om de beste. Het niveau van Feyenoord is gestegen. Nu het moment om te kijken wie kan er aanhaken en wie niet. De basisspelers van voorgaande jaren zijn niet voor niks basisspeler he.
Had Vinicius volledig in de broekzak. Als dat een teken is van hoe goed hij is/kan worden, lijkt me dit een fantastische aankoop. Maar ja, dat is 1 wedstrijd, dus niet te hard van stapel lopen.
Ik lees op andere sites dat het een rechtsback is. Kan hij het beide zoals Geertruida?
Haha daar heeft die zelden gespeeld?