Bevestigd
paixao-feyenoord

Transfers

Zaakwaarnemer Paixão tegenover 1908.nl: ‘Overtuigd dat het gaat lukken’

FeyenoordTM

Feyenoord ziet weer mogelijkheden om Igor Paixão (22) van het Braziliaanse Coritiba Foot Ball Club in te lijven. In een telefoongesprek met 1908.nl verschaft zaakwaarnemer Everson Silva van Head Soccer Group meer duidelijkheid.

‘Er is een aanzienlijke kans dat Igor voor Feyenoord gaat tekenen. Feyenoord hoeft alleen nog wat details in de onderhandelingen te verbeteren, zoals de betaalwijze. Wij zijn er van overtuigd dat de deal gaat lukken.'

Tot een akkoord kwamen de Rotterdammers nog niet met Glorioso, maar de deal zou in een stroomversnelling kunnen komen. Coritiba daalde recentelijk al in de vraagprijs nadat deze Feyenoord afschrok. Het gevoel leeft op Zuid dat Paixão, die Feyenoord al volgt op social media, de gewenste versterking voor de linksbuitenpositie kan gaan worden. Mocht het niet lukken met de rechtspoot, komt Wilfried Gnonto of eventueel Largie Ramazani direct weer in aanmerking.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Zo gaan we een heerlijk (Zuid-) Amerikaans tintje krijgen aan Feyenoord!
Allebei graag. Het moet kunnen als Aursnes voor veel weggedaan wordt.

We hebben daarnaast 4 posities open voor aanvallers. Gnonto is erg veelzijdig, maar dat zijn Szymanski, Walemark, Dilrosun, Idrissi en zelfs -bankzitter- Danilo ook.
Als je een voorhoeden hebt met Paixao Giminez Gnonto wat heb je dan een snelheid en creatieviteit ze schijten allemaal in hun broek.
Paixao zal wel komen dan. Lopez is ook vrijwel zeker. Dan nog een middenvelder als aursnes weggaat en wat mij betreft wordt Marciano echt naar de uitgang gewerkt. Die man is niet goed voor mijn hart en daar moet je waarschijnlijk weer minimaal 10 wedstrijden naar kijken. Wellenreuther of Sergio padt zijn voorbeelden van redelijk betrouwbare keepers die denk ik wel haalbaar zijn. Bij Feyenoord ben je als tweede keeper wel verzekerd van een aardig aantal wedstrijden per seizoen. Overigens denk ik dat je in de Eredivisie het in veel wedstrijden best met één controlerende middenvelder af kunt, net als PSV doet. Kokcu is tweebenig en zou die positie goed kunnen invullen tegenwoordig. Dan kun je timber en szymanski meer aanvallend laten spelen.
Vrij zuur warche allemaal zegt over Bijlow. Bijna al zijn blessures waren noodlottig en niet vanwege fysieke gesteldheid.
Ehm ik mis even de comments over Bijlow, ging toch over Marciano of was dat bericht van Marciano later gepost
Feyenoord gaat ook met één controleur spelen, zoals Slot al heeft aangegeven. Dat moet wel iemand zijn met het vermogen om veel ballen af te pakken. Weet niet of dat de rol voor Orkun is maar zou kunnen.
Lol Padt, kijk z'n wedstrijd maar even terug vandaag
Ik vind het maar gek dat die zaakwaarnemer dit zo naar buiten brengt. Daar moet iets achter zitten denk ik dan
Het is wel duidelijk dat de speler en zijn managment graag willen. Ze voeren de druk op de club een beetje op. Het is allemaal onderdeel van de onderhandelingen
Klopt Lisanne. Een transfer van Paixao naar Feyenoord die voor alle partijen bevredigend is gok ik.
Klopt Lisanne. Een transfer van Paixao naar Feyenoord die voor alle partijen bevredigend is gok ik.
Igor Paixão welcome to Feyenoord Rotterdam
Ben het toch eens paar keer gaan lezen en andere laten lezen, maar sommige dingen zijn mij toch best wel opvallend zoals mensen hieronder al zeggen. En dat van betaalwijze ken ik mezelf ook nog wel iets van herinneren #bankgaranties 🤔
Ik ben nog steeds niet overtuigd van Paixão en zie veel liever Gnonto komen. Maar ik heb er maar beperkt verstand van, als Slot zegt dat we die Paixão moeten hebben zal het vast goed komen.
Is dit geen gevalletje prijs omlaag krijgen voor Gnonto denk je?
Gelukkig ieder zijn mening. Ik zie veel liever Paixão komen. Als ‘t goed heb gelezen is altijd basis bij zijn huidige club en de beelden zien er best leuk uit.

Gronto is een bankzitter van Zurich. Heeft mij nog niet overtuigd dat het een meewaarde zou zijn voor Feyenoord. Wordt alleen in de comments op de sites veel gehypet. Dat hij een x heeft mogen meedoen bij Italië zegt mij niet zoveel. Ooit mocht Romano Denneboom ook debuteren in NL-elftal.
DM: Bijlow, Jansen, (Marciano)
RA: Geertruida, benita
RCV: Trauner, ???
LCV: Senesi, rasmussen
LA: (Veña?), Lopez

CVM: (Zerrouki?), Hartjes
RCM: Szymanski, Timber
LCM: Kokcu, Timber

LVA: Idrissi, (paixao)
SP: Danilo, Gimenez
RVA: Dilrosun, walemark

Kortom we missen na Paixao nog een linksachter, een rechter verdediger en een nummer 6.
Voor duurste aankoop aller tijden een tweede keus voor Timber??? En wel Hartje en Benita maar GEEN Mike Kleijn, om er een te noemen. Nesta Groen, ik noem zo eens wat namen uit eigen jeugd die onderweg zijn naar het eerste
Als Toornstra in onze basiself of bij de eerste reserves staat betekent dat dat we een onvoldoende kwalitatief brede selectie hebben.
Taabouni kan in aanvallend opzicht op veel plekken, ook als middenvelder
Mis in dit lijstje wel behoorlijk wat namen zeg die juist dit seizoen als aanwinsten gekocht zijn ook
Wieffer op de 6 ipv Hartjes. Hartjes moet je eigenlijk naar een team bovenin de KKD sturen. Een ploeg die aanvallend voetbal speelt waar hij de lijnen uit kan zetten. Ook ontbreekt Taabouni nog, maar ik denk dat hij eigenlijk voor veel posities derde keuze is (zoals Slot zelf ook al aangaf).
Even een off topic:

Zal vast een zeker veel commentaar krijgen maar waarom kunnen we cillessen niet benaderen voor 2/3 keeper te worden ? Is toch in mijn ogen in alles een betere keeper dan marciano en kan voor zowel bijlow als janssen een prima ‘coach’ zijn
Die zal eerste keeper willen zijn.
Dat ben je bij ons al snel met onze keeper 😜
Die zou ook uitzicht op het WK willen houden. Gaat dus alleen ergens heen waar hij zeker is van een basisplaats.

Ik heb cillessen overigens nooit echt een goede keeper gevonden
Omdat dan het strafschop gebied vol ligt met kauwgum en dat wil onze terrein meester niet. 🤣😂🤣
Heb eens even een stuk opgezocht over een rechtspoot oo links ...

Het is mode geworden: met een ‘linkspoot’ op rechts en een ‘rechtspoot’ op links te spelen, zo zegt Willem van Hanegem in het boek dat Frans van den Nieuwenhof samen met hem schreef (Willem van Hanegem. Buitenkant links). Hij vindt het van bangigheid getuigen, want met een rechtspoot op links heb je minder kans op balverlies. Want als je dan wordt aangespeeld, heb je je lichaam ertussen en kan je de bal altijd terugspelen naar een medespeler – een middenvelder of, nog verder terug, een verdediger. Maar men vergeet dat er met een rechtspoot op links er veel minder vaart in het spel zit.

Als je een linksbenige linksbuiten vóór je hebt en je speelt hem aan, dan staat hij in principe altijd met zijn gezicht naar de tegenstander en is hij vaak al in beweging, zodat hij de bal in de loop meekrijgt en die opponent meteen kan opzoeken. Als je met je verkeerde been op de flank staat, verlies je echter altijd tijd. Je staat vast en je moet eerst nog een halve slag draaien. Ook heb je veel minder overzicht, waardoor je alleen maar kunt aannemen en kaatsen. Een rechtspoot op links geeft voorzetten die naar de goal toe draaien en die zijn in principe gemakkelijker te verdedigen. Van Hanegem noemt nog een extra argument om buitenspelers niet aan de verkeerde kant te zetten: je eigen spits wordt uitgeschakeld doordat de buitenspeler de ruimte aan de binnenkant tussen de back en de centrumverdediger dichtloopt.

In Willem gaat diep. In tien gesprekken, zoals opgetekend door Jaap Visser en Wessel Penning, ziet Van Hanegem ook positieve kanten aan het ‘contra’ spelen. Hij erkent dat de linkspoot op rechts, of de rechtspoot op links, de tegenstander kan verrassen. Tegen verdedigende ploegen kan het goed uitpakken. De achterlijn, waarvandaan een voorzet kan worden gegeven, is door de drukte niet altijd te halen. Een actie binnendoor biedt dan grotere kansen op succes. Van Hanegem noemt Arjen Robben de uitzondering op de regel dat een linkspoot niet op rechts moet spelen. Van spelers als Robben kun je er geen twee of drie noemen: een speler die van buiten naar binnen komt, dan altijd op doel tussen de palen schiet en vaak nog scoort ook.

Johan Cruijff was evenmin een voorstander van het contra spelen: ‘Ik hoor mensen regelmatig verkondigen dat een linkspoot ook op rechts kan spelen en andersom. Dat is helemaal niet zo. Het veld is totaal anders als je met je rechterbeen vanaf de linkerkant komt. Als rechtsbenige speler werk je ook beter af als je van de rechterkant komt en rechtsbenige spelers koppen het makkelijkst over de linkerschouder. De oriëntatie is totaal anders wanneer je aan de andere kant loopt.’ (bron: Cruijffiaans) In Mijn voetbal. Handboek voor winnaars schreef hij dat het voetballen met ‘omgedraaide’ buitenspelers ten koste gaat van de spelkwaliteit. In plaats van een van het doel wegdraaiende voorzet komt er een indraaiende bal. Voor een spits is de eerste bal ideaal, omdat de voorzet niet alleen bij de keeper vandaan draait, maar ook komt hij als het ware naar hem toe en kan hij harder en zuiverder koppen.

Je kunt natuurlijk een hele wedstrijd permanent contra spelen, maar dan is het verrassingseffect op een gegeven moment verdwenen. Zoveel is duidelijk. Wat is er echter tegen contra spelen als dat opgevat wordt als een tijdelijk switchen van flank door buitenspelers? Dat moet toch altijd blijven kunnen en past ook bij het totaalvoetbal, waar positiewisselingen tussen spelers onderling tot de basistheorie behoren. In zijn standaardwerk Teambuilding als route naar succes noemt Rinus Michels bijvoorbeeld het wisselen van positie tussen vleugelspelers en de centrumspits: ‘Een zeer goed voorbeeld hiervan was de wijze waarop Johan Cruijff dat steeds met zijn linkervleugelspits invulde.’

Tot slot. Vroeger stonden rechtsbenigen altijd op rechts en linksbenigen op links. Wie heeft de tactische variant van de ‘omgedraaide’ buitenspeler eigenlijk bedacht? Van Hanegem: ‘Het is eind jaren negentig bij Italiaanse ploegen begonnen. Ik vermoed dat het vanuit een defensieve instelling gebeurde. Bij Lazio Roma had je destijds die Kroaat, Alen Boksic, die speelde ook zo op links. Het voordeel was dat hij er met zijn rechterbeen voor zorgde dat zijn ploeg in balbezit bleef. Hij kaatste meestal terug, naar Juan Sebastian Veron, die Argentijnse middenvelder. Die stuurde de bal dan weer naar een linkspoot op rechts. Vaak ging Lazio pas bij een achterstand anders spelen. Dan werden opeens échte aanvallers ingezet. Dan gingen ze opeens wél voetballen.’
Hoezo zorgen we er eigenlijk niet gewoon voor dat zowel de links als techtsbuitens op beide flanken uit de voeten kunnen om zo tegenstanders te kunnen verassen door in de rust of midden in de wedstrijd je buiten spelers om te wisselen?
Dat deden Blinker en Taument vroeger ook al, na corner of iets dergelijks liepen ze ineens aan de andere kant.
Interessant stuk! Is het vanwege de positionering van de buitenspelers aan ‘de verkeerde kant’ dat we zo’n behoefte aan aanvallende backs hebben? Ik heb dat nooit zo begrepen. Het lijkt me met het oog op energieverspilling veel efficiënter om een CV in te schuiven naar het middenveld en een RM of LM door te schuiven naar een vd aanvalskanten.
Mooi stuk. Echter ontbreekt hierin een passage over een buitenomgaande aanvallende rechts- of linksback waardoor tegenstanders aan het twijfelen worden gebracht en moeten kiezen: of ruimte laten voor het schot of de back vrij baan geven om de voorzet te geven.
Dit hele verhaal gaat er van uit dat buitenspelers voorzetten vanaf de achterlijn moeten geven.

Slot wil dit niet omdat (statistisch gezien) voorzetten veel te weinig aankomen. Naar binnentrekkende spelers die dan een teruggetrokken voorzet geven zijn (statistisch gezien) veel effectiever.

Naar binnen trekken en zoveel mogelijk uit de buitenste halfspace blijven is ook veel effectiever gebleven dan langs de rennen rennen. Je houdt meer passing opties open waardoor je beter kansen kan creëeren.

Ook is de andere kritiek kwestie van trainen en gewenning. Een linkspoot op rechtsbuiten die al vanaf junioren daar speelt zal veel minder moeite hebben met het 'verschil in oriëntatie'. Dat zie je andersom ook: kijk maar bij Feyenoord hoe onwennig sommige linkspoten op linksbuiten speelde.
Kan het geen afleiding zijn van Gnonto? Ben benieuwd wat er komt
Dacht ik zelf ook heel even aan, feyenoord word gelinkt aan deze speler, gnonto zijn prijs zakt ook door het mislopen van de cl maar goed valt toevallig allemaal net in dit straatje, beide zijn prima aankopen !
Ja mee eens maar @FTM is in dit geval heel duidelijk in het woord "zaakwaarnemer" en dat viel op. Maar goed we zullen het zien. Beide zijn prima al zie ik zelf voor de toekomst Gnonto net iets beter passen bij Slot.
@FTM gaf ook ergens op twitter aan enkele dagen geleden tot dit idd een spel is van de zaakwaarnemer van igor, kan natuurlijk veel veranderen in een paar dagen maar alsnog we zullen zien wat het brengt.

Ja vind je gnonto echt beter in het systeem passen ? Of mede door zijn multifunctionaliteit ? Is niet echt gewend 4-3-3 te spelen toch ?
Juist wel, 4-3-3 speelt ie altijd en bij 5-3-2 is hij reserve
Wij zijn niet de enige die Gnonto willen. Antwerpen en Anderlecht willen m nu ook graag..
Wij willen gnonto op dit moment niet als 1ste keus
Ik betwijfel het maar we zullen het zien ik zie gnonto ook op zijn filmpjes en bij Italië toch verdacht veel van links komen, qua 6 talen en zijn opleidingen lijkt me het een slimme jongen. Een Braziliaan die zulke dingen forceert zegt ook wat over misschien wel de toekomst hoe die bij ons kan doen. Beide zullen prima zijn maar met Paixao klinkt het te verdacht dat de zaakwaarnemer spreekt met 1908 lijkt me een provocatie richting miss Zürich maar we gaan het zien.
Gnonto wil geen foto's ontvangen.
Hier nog wat laatste stats van hem. Is gewoon de opkomende sensatie in Brazilië. Echt geweldig dat Feyenoord nu in staat is om dit soort spelers te halen.

"De jonge spits en Coxa-Branca's jongere sloten de eerste ronde van de Brasileirão af met het hoogste aantal correcte dribbels, goed voor 46 correcte plays. Naast dit belangrijke aantal behoort Paixão tot de drie spelers in de eerste divisie die een “double-double” maakten, wanneer de atleet minimaal 10 goals scoort en 10 assists geeft in het seizoen 2022. Bekijk hieronder de top-3 :

Arrascaeta (Flamengo): 10 goals en 14 assists (36 wedstrijden);
Igor Paixão (Coritiba): 11 goals en 10 assists (36 wedstrijden);
Jhon Arias (Fluminense): 11 goals en 10 assists (39 wedstrijden).

In de Serie A betrad Igor Paixão 17 keer het veld, allemaal als starter, scoorde vier keer en gaf vier assists"
Op dit moment zijn er ook maar 8 spelers in de seria a die vaker bij een doelpunt betrokken waren.
Ook zit topclub palmerais de lijstaanvoerder achter hem aan en zijn die supporters erg lovend over hem en willen dat hij gehaald word.
Helaas voor hen komt hij naar Feyenoord.
Echt blij als hij komt. Dit gaat de nieuwe sensatie worden!!!
Niveautje Azarkan. Te Kloesoe paniekaankoop!
Het is dat je niemand kan rapporteren op 1908.nl..
geef het wat tijd. ik vind het groene look en feel wel prima. nog updates qua reacties rechtsboven en priveberichten en het is prima.
Lekker oprotten naar je FR12gemeenschap
Paniekaankoop zal wel meevallen.
Ik heb zijn scoutingsrapport gelezen en dat klinkt zeer positief.

Al zie ik liever Gnonto komen. Maar spijtig genoeg hebben wij 0,0 inbreng in het aan-en verkoopbeleid.
Mooi Ramazani os een fantastische voetballer maar ook compleet omhaalbaar voor een xlub als feyenoord. Blijven er no 2 opties over. 3 jaartjes ouder dan gnonto maar dan ook veel meer laten zien in een veel betere competitie
Volgens mij is ramanzi juist de minste van de 3 😅
En ook nog eens de meest haalbare 😅
Ik zie het wel zitten in deze speler, zit ook een goeie kop op zo op het eerste gezicht, Gnonto had ook een leuke speler geweest, maar denk dat we aan deze speler op de korte termijn meer hebben, al blijft het afwachten met spelers uit Zuid Amerika hoelang die nodig hebben.
Totdat hij psv straks vele miljoenen oplevert, spijt zullen we gaan krijgen.
Altijd maar dat gever bij iedere speler die niet komt. Roepen jullie doemdenkers ieder jaar bij tien spelers maar hoe vaak is dat nou eenmaal voorgekomen?
Zie die Gnonto eerder naar België gaan. Overmars wil hem ook halen.
Hoe groot is het talent dan werkelijk als het vooral de Belgische en NLse clubs zijn die erachteraan zitten?
Beppie hij is 18 jaar en kiest voor speelminuten ipv ergens op de bank.
Zeker in Italië heb je als 18 jarige vrijwel geen kans op een basisplek.
Super.
Zou mij niks verbazen als Gnonto met zijn carriereplanning een transfer laat knappen en in de winter/zomer naar Feyenoord komt voor een substantieel lager bedrag.

Harroui halen indien Aursnes wordt verkocht, nog een LB en je bent klaar.

Diemers en Hendrix nog lozen.

@FTM; updates aangaande Senesi / Kokcu?
Harroui vind ik echt bord op schoot scouting.. haal dan een talent zoals mannsverk of emil breivik van malmo (niet verwarren net een zieke gek die ook breivik heet).
Ja dat bedoel ik sorry haal al die clubs door de war
geen breivik, is niet te verkopen door de naam.
Harroui is natuurlijk geen 6 maar een 8.
Beetje jammer dat dit allemaal zo lang moet duren, en op het laatste moment.
Spelers niet speelgerechtigd, belangrijke punten laten liggen in het begin van het seizoen omdat je nog niet met een volwaardige selectie te maken hebt.
Man man.
We zijn nog niet eens begonnen maat en je begint nu al te zaniken😅😅
Janken doe je maar op Fr12. Vervuil deze chat niet aub. Start is 2 weken eerder dan normaal he door dat gare WK in Quatar.
Je speelt op die irritante winter onderbreking. Op maandag ochtend in november met zijn alle in de vrieskou oranje kijken op het plein?
het is een heropbouwjaar. alle spelers zijn foetsie op bijlow en geertje na.
Paixãoratops: was jij niet eerst Gnontosaurus? Zou toch even wachten tot er dik gedrukte letters zijn, anders moet je hem straks weer veranderen in Ramazani rex....
Hij zal wel komen maar van de andere kant is het misschien een stukje tactiek voor andere ploegen wakker te maken ?
Dat kan maar is geen probleem. Feyenoord heeft met Gnonto en Ramazani 2 spelers achter de hand.
@FTM wanneer verwacht jij dat Aursnes zal vertrekken? Bestaat er een kans dat hij dit weekend nog speelt ?
Als jullie 2 contracten mochten verscheuren van de huidige selectie, wie zouden dat zijn?
Sowieso Jahanbakhsh. Leuke gozer maar grootverdiener. Moeten we asap van af om zodoende meer spelers te kunnen halen die wel iets toevoegen.
In dat geval kunnen we Gnonto alsnog halen.
Dan heb je zeker genoeg opties voorin.
Als deze artikel klopt komt deze jongen.

Links: Paixão & Idrissi
Spits: Gimenez & Danilo
Rechts: Dilrosun & Wålemark
Diemers en de broer van Diemers, al is het maar voor de zekerheid.
Hendrix en Diemers.

Inkoppertje dit
Ik vind dit een rare vraag, zo gaat deze site steeds meer de kant op van FR12. Het leidt weer tot onnodige bashing van spelers. Ik ben misschien van de oude stempel. Ik heb respect voor alle spelers die het Feyenoord-shirt dragen. Natuurlijk zijn er mindere spelers, maar die hoeven wat mij betreft niet door het slijk gehaald te worden.
Is gewoon een normale vraag toch? Welke spelers je nog graag ziet vertrekken, niet de bedoeling om spelers te 'bashen'.
Dat het forum daar totaal verziekt is door werklozen en pubers die een beetje stoer proberen te doen en elkaar aftroeven in het maken van de domste grapjes. Tel daarbij de in sommige gevallen racistische en homofobe ‘humor’ bij op en je hebt een aardige omschrijving. Is een soort online café geworden van mensen zonder leven.
Hendrix, voor de rest niemand: diemers kan je nog een half miljoentje opleveren, marciano kan je nog een paar ton opleveren maar hendrix is slecht en kan ons niks opleveren, contract ontbinden dus!
Hoe verhoudt de Braziliaanse competitie zich tot de eredivisie?
Ik heb een braziliaanse schoonzus en volg voornamelijk flamengo ik zou zeggen dat de braziliaanse competitie sterker is dan de eredivisie zeker de top 8 a 10 wij kunnen niet eens 1 speler veroorloven van flamengo bijv kwa budget aleen de competitie is daar wel wat meer open iedereen kan van elkaar winnen
De competitie is in 2021 door de IFFHS uitgeroepen tot een van sterkste nationale competities ter wereld en de sterkste van Zuid-Amerika. Veel creativiteit en vermaak van het publiek, qua intensiteit zie je dat de spelers vaak even moeten wennen in Europese competities
Het is dan ook niet vreemd dat deze jongen bij een laagvlieger/middenmoter speelt.
Uiteraard ben ik ook onbekend met deze Ronaldinho of Leonardo (en alles wat er tussen in zit) in de dop. Ik kwam echter een interessante analyse tegen over deze speler: https://totalfootballanalysis.com/analysis/igor-paixao-2022-scout-report-tactictical-analysis-tactics (zorgt ff dat je hem incognito checkt)

Kort samengevat:
- Creatief en verrassend; veel dribbels met directe en effectieve stijl, kan stop and go dribbelen, schiet onverwacht
- Goede voorzetten en passing; neemt de corners, kan ook op rechts wanneer je meer voorzetten wilt
- Ontwikkelpunt: moet beter zijn schoten uit kiezen en bij lage succes kans andere optie zoeken
Speler lijkt in potentie perfect aan te sluiten bij Arne’s systeem; rechtspoot op links, creatief en dynamisch, heeft overzicht voor (teruggetrokken) voorzet

Conclusie in artikel:
While still raw in some aspects, Igor Paixão is a very interesting talent to watch for 2022. He was able to carry his form onto the Brasileiro and is having a breakthrough season. His dribbling and creation are very impressive and effective. While his shot selection needs work, he is still able to get in very good positions and score with a high frequency. Overall, Igor is a very dynamic and exciting talent.
Coming out of a ‘smaller’ club in Brazil, his market value of €800K is fairly low for his ability. A less known talent, Igor may prove a bargain to many European or even bigger Brazilian clubs.

Ze schreven eerder een artikel over Guus Til, wat de lading goed dekte (goed in de box en positioneren, weinig creativiteit): https://totalfootballanalysis.com/player-analysis/guus-til-at-feyenoord-202122-scout-report-tactical-analysis-tactics (kun je in nieuwe incognito sessie checken)

Ik ben erg te spreken over hoe Feyenoord bezig is, eindelijk een beleid wat op termijn vruchten af gaat werpen en ook past bij de rol van Nederland in de voetbalpiramide! Wellicht dat we enigszins stroef uit de startblokken schieten, maar ik weet zeker dat Arne (indien de scouting de goede lijn heeft doorgetrokken) hier een goed voetballend collectief van kan maken en hij zijn eigen restwaarde kan creëren om volgend jaar weer een stap verder te komen!

P.S. 1908.nl jullie zijn echt lekker bezig heren! Een verademing!

Mand
@ limboem. Bedankt voor de tip en de samenvatting. Klinkt interessant!
Dit scoutingsrapport had ik nog niet gevonden, ga direct even kijken. Fijn om inhoudelijk te horen waarom deze speler goed in het systeem kan passen. Thanks voor de toevoeging
Dank voor het delen.

Maar als deze jongen prima op rechts kan, zou dat toch een uitkomst zijn.
Paixao op rechts met Dilrosun/Wahlmark als back up.
Kan je Jahanbaksh proberen te verkopen.

En dan kan je Gnonto proberen te halen voor op links.

Prima aanval lijk me zo;
Paixao - Gimenez - Gnonto

Met daarachter Szymański op 10.
Ik begrijp goed dat Gnonto met z’n achttien jaar en huidige status als international een enorme potentie vertegenwoordigd. Ik vind het echter verstandig dat Feyenoord zich hier niet blind op staart (kan me namelijk niet voorstellen dat het 100% om het Arnessen verhaal draait).

Als je hem voor een zachte prijs kunt ophalen moet je het doen, maar dit zie ik niet als realistisch. Buiten de hoge transfersom, verwacht ik dat Slot hem in de basis als linksbuiten beschouwd en dan zouden ze Idrissi niet hebben gehaald. Paixao op rechts is in mijn ogen meer een extra optie om ook tijdens een wedstrijd te variëren of in te spelen op blessures.

Wellicht dat er zich eventueel nog een kans voor doet als iemand zich met een enorme zak geld voor Kokcu meldt, maar ik zou er niet vanuit gaan.
Bedankt👍🏻Interessant stukje
Alles valt of staat met de kwaliteit en groeipotentieel van al die gasten. Want zoals het er naar uitziet heb je dadelijk een 11tal aankopen. Kunnen we het Ajax dit jaar al moeilijk maken dan heb je volgend jaar een kampioens ploeg, maar wanneer ze niet allemaal uit de verf komen dan ben je terug bij af. Zoals na kampioenschap met CL miljoenen daar is alleen maar verlies op gemaakt.
Wat moet ie eigenlijk gaan kosten dan?
@FTM ik ben echt oprecht blij met de geweldige inkomende spelers. Heb je misschien update over de uitgaande….zal toch nog eea moeten gaan vertrekken? En haalt Feyenoord nog een tweede keeper of blijft Marciano?
Die plotselinge versnelling van hem in de dribbel is echt ziek. Gaat hij Eredivisie-verdedigers mee kapotspelen. Wat ik mooi vind is dat hij ook oog voor z'n ploeggenoten heeft een ook "schmutzige" doelpunten maakt.
Thiago Borbas de nieuwe Luis Suarez
Igor Paixao de nieuwe Ronaldo/Romario
Santiago Gimenez de nieuwe Hector Lozano....

En dan al die andere spelers die er al zijn ....... Ik zeg we gaan swingen
@FTM verwacht jij nog een transfer voor jahanbaksh? Kost veel salaris terwijl ie niks presteert.
Hij wil vooralsnog niet meewerken
Al wilt die niet meewerken mag die ook een keer gaan presteren
Heeft altijd een streep voor bij Slot. Veel.meer krediet dan anderen.
Eerlijk is eerlijk hij was wel 1 van de best presterende spelers in de voorbereiding. Als hij erin kwam gebeurde er tenminste iets. Ookal maakt hij veel foute keuzes.
Is er al een bedrag bekend voor Igor??
Geen aandacht geven aan spelers die we niet onder contract hebben staan, zoals Gnonto. Welkom Paixão, je gaat het goed doen bij ons. Je komt in een warm bad terecht, maar je kunt na de wedstrijd ook in een ijsbad gaan ;)
Is het zo raar dat mensen liever een andere keuze zien komen? Een speler die direct kan spelen en ervaring in Europa heeft bijvoorbeeld? Zegt niet dat ik deze jongen niet graag zie komen, of minder hard voor hem zal juichen.

Jij bent ook gelukkig met een Afrikaanse diemers die over 6 weken kan kijken of hij in Nederland kan aarden dan bijvoorbeeld Wijnaldum?! Ik support elke speler maar hoorde nu namen voorbij komen die de verbeelding prikkelen
Nee ik koester wat we hebben/bijna hebben. Ik denk dat we nu een goeie mix hebben van talenten en spelers die al ervaring hebben in Europa.
We hebben nu een goed team maar op links gaten. Idrissi heeft nog een paar weken nodig, taabouni een toptalent maar lijkt nog niet klaar om de kar te trekken, deze speler kan pas over een paar weken aansluiten.

Die peruaanse back zie ik bijvoorbeeld ook heel graag komen maar heeft ook de juiste papieren nodig
@FTM even wat anders is Thiago Borbas nog steeds in beeld bij Feyenoord. Is volgens mij voor redelijke prijs op te halen
Mooi goed nieuws voor wanneer nu al deze periode of winterse periode? Want Borbas is toch ook een centrale spits. Net als Danilo en Santi??
Voor nu niet concreet, wel hevige interesse
Mooi👍🏻 Bedankt voor jou reactie
Goh zou wel een serieuze aankoop zijn, 3 spitsen waarvan ik dan stiekem wel al denk tot het vertrouwen in danilo niet groot is ..

Komen er nog verrassingen ?
Mooi! Zie deze speler of Gnonto liever naar Feyenoord komen dan Ramazani. Met Paixao wordt het in ieder geval weer samba op links. Hopen dat Feyenoord doorpakt!
Ik denk dat je als Feyenoord altijd voor een speler als Gnonto (18) moet gaan zeker nu we weer eens wat geld hebben en een gokje kunnen nemen, en met Idrissi heb je een speler die in de eredivisie leuke dingen kan gaan laten zien. Dan kan je Gnonto langzaam brengen.

Als we 1908 moeten geloven wilt hij ook graag naar de Kuip komen. Dan zal ik niet weten wat Feyenoord in de weg zal staan om het niet te doen.
Ik herinner me leonardo nog, hoop poeha maar voor mij een en al teleurstelling. Als een braziliaan niet bij een grote braziliaanse club speelt dan is het vaak een losse flodder.
Leo 1 of 2? 1 was echt heel goed voor zijn blessure.
Henk als een keer iets niet lukt wil dat niet voor altijd zo zijn. Wat zeggen ze ook alweer behaalde succesen in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst dit geldt 2 kanten op.
Ja, maar ik heb liever dat we een natie leegtrekken. Voor hetzelfde geld kan passieman geen spaans en dan zit hij hier een beetje koekeloeren hiero. Je moet hem ook sociaal wat kunnen bieden als club.
Voor z’n paspoortaffaire was ie echt gruwelijk Leonardo
Persoonlijk zie ik liever gnonto komen
Zekerheid heb je nooit. Sinistera was ook geen zekerheid en kijk wat daar van kwam👌
Geef hem een half jaar tot een jaartje en dan zie ik er zeker wat van komen! Idrissi is over 6 weken wel redelijk fit en tot die tijd kan tabouni de 2e helft spelen.
Paixãoratops: was jij niet eerst Gnontosaurus? Zou toch even wachten tot er dik gedrukte letters zijn, anders moet je hem straks weer veranderen in Ramazani rex....
Op de filmpjes lijkt paixao me een in ieder geval een echte buitenspeler die niet alleen voor zijn eigen kans gaat, maar ook assists geeft. Dat heb ik heel wat liever dan ramazani die wel aardig scoort, maar in totaal 1 (!) voorzet heeft gegeven in een seizoen waarin zijn ploeg promoveerde. Gnonto zou ik het liefst zien omdat die wat veelzijdiger lijkt en op zijn 18e al goede statistieken heeft. Maar waarschijnlijk is paixao financieel op dit moment een stuk haalbaarder aangezien Feyenoord ook nog backs en waarschijnlijk een middenvelder moet halen.
7 lentes jonger dan ik, het is maar hoe je het bekijkt
Dus jij zit op het hoogtepunt van je carriere. Jij kan nog wel 4 jaar mee. Kijk maar naar Jens 😆
Welke van de 3 namen . Heeft jou persoonlijke voorkeur ?
Jij hebt ons lekker gemaakt met deze naam, niet klagen dat we daar nu van dromen. 😂
Houden we toch geen 4 jaar.
Wordt over 2 of 3 jaar verkocht voor 40 miljoen 🤪🤪
Idem. Laat maar komen. Lijkt een prima sbelheid en drive te hebben.
Ramazani is een overschatte middelmatige speler.
Daar moet je niet voor gaan.

Mijn voorkeur zou toch naar Gnonto uitgaan, daar zijn statistieken voor een 18 jarige flink wat indrukwekkender zijn dan die van Paixao die met zijn 22 jaar pas 18 wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam heeft.

Daarbij is Gnonto al 4-voudig Italiaans international wat natuurlijk interessant is voor zijn restwaarde.
Zou mooi zijn als dit rond komt, dan heb je op de linkerkant Idrissi en hem en eventueel walemark.
Ik zou walemark bij de selectie houden en dus niet verhuren. Zou beter zijn als Jahanbaksh dan naar de zandbak gaat. Viel geen eens slecht in, maar als hij dan weer in de basis komt gaat alles mis.
Kan best voetballen, maar lukt niet bij ons.
En je houd 1mil salaris over als je Ali kwijt bent
Bij een vertrek van Jahanbaksh hoop ik dat Gnonto alsnog wordt gehaald.
Ik zie het wel in die jongen zitten.

Dilroson heb ik ook zeer weinig vertrouwen in.
Heeft zijn talent nooit ingelost en speelde afgelopen weekend ook zeer slecht.
Heb jij ****** in je ogen met je zeer slecht.
Geef hem eerst eens een jaartje de kans . Dan oordelen we opnieuw. Tot nu toe heeft bijna niemand nog wat laten zien . Team in opbouw !!
Walemark laat het team elke keer in de steek. Wordt alleen actief in balbezit.
Had echt gehoopt dat hij na een half jaar wennen en een volledige voorbereiding nu wel zou snappen dat in Slotbal het net zo belangrijk is wat je zonder bal doet, als wat je met de bal doet.
Zeik niet zo joh . Als die na dit seizoen nog niks is geef ik jou gelijk . Dit wordt zijn eerste echte seizoen .
Denk je dat we deze week nog een it's happening krijgen voor Paxiao @FTM?
Heerlijk man, lekker impulsieve voetballer met veel dreiging en verrassend overzicht als ik de filmpjes mag geloven.
Lijkt mij een prima aankoop. Gnonto had ook prima geweest. Ben blij dat het geen Ramazani wordt . Enige van de filmpjes waar ik niet kapot van was.
Pff wat een kwaliteitsverschil tussen die andere namen en deze jongen. Als je Gnonto in het Italiaans elftal over links zag gaan, of Ramazani zijn club zag helpen boven zichzelf uitstijgen zijn die duidelijk 3 en 2 klassen beter.
Doe ff normaal. Heel groot talent en heeft zichzelf prima bewezen in de Braziliaanse competitie. Die competitie doet zeker niet onder voor de eredivisie.
Waar trek ik het vergelijk tussen de Braziliaanse en Nederlandse competitie? Ik leg het vergelijk tussen 3 spelers waarbij ik deze de minste kwaliteiten toe dicht voor ons team. Als jij kan vertellen op welk specifieke punt deze jongen nou zo veel beter is ten opzichte van de andere 2 dan hoor ik het graag, doe anders ff zelf normaal en probeer inhoudelijk te reageren.

De kwaliteit van Gnonto lijkt voor iedereen duidelijk, zelfs al zou hij niet spelen verkoop je hem nog met winst. Een exceptioneel talent waarbij de potentie om de absolute top te halen duidelijk aanwezig is. Ver voor zijn leeftijd, explosief in de eerste meters, trekt in het 2 spitsen systeem graag naar buiten om 1 op 1 te kunnen komen (speelde in Italië ook gewoon op links), heeft een goede dribbel (kan het rendement daarin verhogen maar komt nu al meerdere malen per wedstrijd aan een succesvolle dribbel), heeft een sterke voorzet en is gewend om de bal wat lager te komen halen wanneer dit nodig is.. dat we met zo’n jongen moeilijk doen over naar wie een bonus toe gaat is echt een kansloos verhaal vanuit de club.

Ramazani zorgt ervoor dat zijn ploeg boven zichzelf uitstijgt en promoveert. We praten hier alsnog over een ploeg met een waarde van 50 tot 100 miljoen en een competitie die voldoende kwaliteit heeft. Ik zie graag een speler komen die eraan gewend is om voor het kampioenschap te spelen en echt wat kan toevoegen als het er om gaat. Was bij united de speler die echt opviel in de jeugd en heeft zich na zijn transfervrije overstap enkel maar verder ontwikkeld. Trekt iets vaker naar binnen waardoor hij zowel kan steken als zichzelf vrij kan zetten. Hij kan direct spelen, is volledig fit, is gewend aan Engels en Spaans voetbal..

Paixao zal (net als Sini) de tijd nodig hebben om aan te passen aan het spel en Europa, heeft de juiste papieren nodig waardoor we weken met een niet fitte idrissi en zeer talentvolle tabouni zitten en moeten hopen dat we daardoor geen punten morsen. Hele leuke speler maar ik heb liever iemand die direct kan aansluiten en de strijd aan kan gaan. Qua kwaliteit heeft niemand mij kunnen uitleggen waar Paixao nu echt beter is dan de andere 2, maar ik laat mij graag verassen. Jullie hebben alle spelers duidelijk meerdere malen zien spelen dus leg het iedereen uit. En kom niet met een sales filmpje van 1 minuut met wat leuke acties, gewoon even inhoudelijk
Haha, deze jongen speelt bij een middenmotor in brazilie waarbij hij enorm veel creëert, is de afgelopen periode nadrukkelijk gevolgd door fc porto dus ik heb toch wel een gevoel tot deze jongen iets extra’s heeft.

Denk tot ik het ondertussen al 100x geschreven heb maar gnonto zit op de bank bij zurich is opgeroepen door machini 1 omdat hij een dubbele nationaliteit heeft en 2 omdat hij geen bezetting meer had op rechts.

Gnonto heeft dit jaar 0 doelpuntjes gemaakt tot op heden en afgelopen seizoen 8 in 33 wedstrijden. Die jongen is 18 jaar en heedt zeker talent maar we kunnen nooit van hem verwachten tot hij 34 potjes geweldig gaat spelen.

Igor heeft er dit jaar 4 gemaakt en 4 voorbereid, lijkt kwa spel veel meer op sinisterra van hem kunnen we wel verwachten tot hij er direct staat.
Ik denk juist andersom, ik denk dat Gnonto niet constant genoeg is en Ramazani is 2e divisie Spanje. Deze kerel draait heel Brazilië gek.
Vind hem eigenlijk net zo gevaarlijk als Sinisterra, met zijn snelheid en actie die hij maakt draait inderdaad zijn tegenstanders helemaal horrendol
Ik ben ook dol op sales filmpjes van zulke spelers. Maar zie hem graag op het moment dat hij in de dubbele dekking staat, de bal lager moet halen, onder druk uit moet spelen, moet meeverdedigen… wij hebben niet het team dat zo’n speler alle ruimte geeft.
Er zit 4 jaar verschil tussen en Gnonto heeft meer wedstrijden in het eerste van Italië dan Paixao in de hogere jeugdinterlands van Brazilië. Ik zeg niet dat deze jongen niet kan voetballen maar vraag me af of hij dit seizoen voldoende zal bijdragen
Gnonto volgend jaar ophalen als hij uit zijn contract loopt, of in de winterstop….
Ik twijfel ofdat je echt de filmpjes heb bekeken
Nee ik heb meerdere wedstrijden van Gnonto en samenvattingen van wedstrijden van Ramazani gezien, geeft mij een beter beeld dan een promo filmpje. Verder in je ook in een scoutingsrapport bekijken wat de specifieke kwaliteiten van een speler zijn.
Braziliaanse serie a is beter als eredivisie maat en dat zijn geen grappen
Italiaans elftal is inderdaad kwaliteit Dordrecht en in Spanje is de 2e competitie inderdaad van een niveau waar Excelsior en NAC mee zouden strijden. We praten over een team met een waarde tussen de 50 en 100 miljoen, dat zou in Nederland gewoon een leuke ploeg zijn. De Braziliaanse competitie is qua kwaliteit zeker niet laag maar qua intensiteit wel anders. Die jongen kan over 3 weken aansluiten en moet dan nog aanpassen.
Zou echt een prima speler zijn voor ons, en ook een stuk beter dan Gnonto. Gnonto zou eventueel nog leuk zijn als een Ali of een andere flankspeler weggaat, als een buitenkansje.
Ik denk niet dat het verstandig is als Feyenoord zijnde al zulke bedragen neer te leggen voor buitenkansjes. Maar zie graag 1 van beiden komen, we hebben toch echt nog wat kwaliteit voorin nodig.
  • 1
  • 2