mario-been

VK Sportphoto

Nieuws

"Ze zullen min of meer een thuiswedstrijd gaan spelen"

Van de redactie

Mario Been kijkt uit naar de wedstrijd van morgen tussen Feyenoord en Sparta. Dat sommige Spartanen liever de landstitel naar Amsterdam zien gaan, zegt de oud-Feyenoorder niet zoveel. Hij gunt Sparta het beste. Sterker nog, het had weinig gescheeld of Been was opgegroeid naast Het Kasteel, zo vertelt hij bij ESPN.

“Ik ben op vijfhonderd meter geboren van Spangen. Dat weet bijna niemand. Maar ze hebben mij gelukkig toen ik een jaar werd mee naar Zuid genomen. Vandaar dat ik dus Feyenoorder ben.”

Been hoopt dat alle Rotterdamse clubs het goed doen. “Ik heb absoluut niks tegen Sparta en ook niks tegen Excelsior. Ik ben er juist trots op dat er drie Rotterdamse clubs in de Eredivisie spelen. En ik hoop dat we dat ook zo houden.”

De oud-speler en trainer verwacht dat Feyenoord een lastige klus wacht tegen de Spartanen. “Dit kan een hobbel zijn. Sparta heeft een heel goed team, ze hebben fantastisch ingekocht. Met name met Lauritsen en Kitolano. Ze krijgen bovendien weinig tegengoals en hebben thuis alleen verloren van Ajax, AZ en FC Utrecht.”  

Been waakt voor onderschatting. “Het is echt een wedstrijd waar Feyenoord punten zou kunnen verliezen. De laatste nederlaag die Feyenoord leed tegen Sparta, was in het kampioensjaar in 2017.” Toch denkt hij dat Feyenoord aan het langste eind gaat trekken. “Dit Feyenoord is onverstoorbaar en ze zullen min of meer een thuiswedstrijd gaan spelen. Overal in het stadion zullen enorm veel Feyenoorders zitten.”

Delen

Reacties

Als we het niveau van voor de interland break halen, dan gaat Sparta er gewoon aan. Laat die Hugo B maar eens een potje janken, dat zou geinig zijn.
Dat zal wel meevallen, die Spartanen willen er zelf ook allemaal bij zijn.
Je komt gewoon niet aan kaartjes.