slot-van-persie

VK Sportphoto

Nieuws

Van Persie begint aan UEFA Pro cursus: "Dat geeft mij vrijheid, verder zien we het wel"

Van de redactie

Robin van Persie behaalde afgelopen jaar zijn UEFA A-Youth trainersdiploma. In gesprek met RTV Rijnmond geeft de huidige trainer van Feyenoord Onder 16 aan dat hij over een aantal weken gaat starten met de UEFA Pro cursus. Eerder werd bekend dat Van Persie aankomende zomer trainer wordt van Feyenoord onder 18.

Trainer zijn in de Feyenoord Academy bij de Onder 16 bevalt de oud-aanvaller goed. "Heel goed. Ik heb het heel erg naar mijn zin", aldus RVP. Zijn verdere ambities zijn, buiten het feit dat Van Persie over een aantal weken gaat starten met de UEFA Pro cursus, nog niet bekend. "Ik ga nu door met de UEFA Pro cursus. Die start over een paar weken bij de KNVB. Dat wordt ook weer een pittig jaar wat dat betreft. Voor de rest heb ik het goed naar mijn zin. Ik vind het leuk en verder zie ik wel wat er op mijn pad komt, ik heb helemaal geen haast en zit rustig in de wedstrijd. Ik geniet van het training geven vooral en naar mooie wedstrijden toewerken."

"Als ik nu het komende jaar vooruit kijk en het zit allemaal mee en ik doe het goed, dan heb ik mijn Pro-license. Dat geeft mij vrijheid. Dan zou ik daar gebruik van kunnen maken, of niet, dat zien we wel", aldus de 39-jarige Van Persie.

Trainer zijn langs het veld geeft een andere soort wedstrijdspanning dan voorheen als speler. "Je hebt indirect invloed op het proces. Vooral tijdens de trainingsdagen en meetings, maar ook tijdens de wedstrijd kun je tactisch dingen doen. Alleen heb je niet direct invloed met je eigen spel en dat is wel een andere soort beleving. Uiteindelijk sta je als trainer in dienst van de voetballers en het voetbal zelf, dus ben je zelf niet meer de sterspeler, maar moeten hun het laten zien. Dat begrijp ik heel goed en dat is waar ik voor kies."

Van Persie is geen coach langs de lijn die druk in de weer is met zijn spelers. "Je moet vooral niet te veel coachen. Je kan ook 'over coachen', dat probeer ik vooral niet te doen. Die jongens kunnen hartstikke goed voetballen. Dus ik geniet er vooral van en probeer hun in hun kracht te zetten."

De oud-Feyenoord speler is ervan overtuigd dat het eerste elftal dit seizoen kampioen gaat worden. "Ja, zeker. Ze zijn hard op weg. Het zou wel heel gek moeten lopen als het hem nu niet meer wordt met zes punten voorsprong en een 'gunstig' schema. Sparta-uit is een lastige. Sparta doet het ongelofelijk goed dit jaar. Dat is gewoon een pittige wedstrijd, maar dan nog, we hebben een aardig buffertje."

Delen

Reacties

Zie in van Peraie meer een TD dan een trainer eigenlijk.