ruud-gullit

Nieuws

"Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben"

Van de redactie

Feyenoord strijd verrassend genoeg nog mee om drie prijzen dit seizoen. Het zorgt ervoor dat trainer Arne Slot bij meerdere clubs op de radar staat. Ruud Gullit vindt het knap wat de oefenmeester in korte tijd voor elkaar heeft gekregen en hoopt dat hij zijn werk bij de Rotterdammers nog even voortzet.

“Ik hoop dat hij blijft”, zo zegt de oud-Feyenoorder bij Ziggo Sport. “Het is wel knap wat hij gedaan heeft, hè. Het voetbal dat hij speelt, daar hebben we het al vaak over gehad. Je ziet heel veel ploegen de bal gewoon rondspelen, maar Slot wil pressing spelen. Iedere ploeg die wat presteert, moet dat kunnen. Dat is waar hij op hamert. Dat kan Pep Guardiola en het Liverpool uit de goede tijd deed het ook. Wat mij opviel was die tweede helft bij Ajax. Wat een verschil in spel tussen beide ploegen, hè. Dat eist Slot.”

Tottenham Hotspur wordt genoemd als geïnteresseerde club, sinds de Londense club zich heeft ontdaan van trainer Antonio Conte. “Ik ben blij dat er weer interesse is voor Nederlandse trainers. Het is een tijdje anders geweest. Dan gingen ze voor een Portugees of Duitser. Ik zou Arne geen advies geven, hij moet zijn gevoel volgen. Advies gaf Louis van Gaal ook aan Ten Hag. Niet doen, zei hij. Maar je ziet wel wat daar nu gebeurt.”

Gullit ziet vooralsnog geen aanleiding voor Slot om de deur in Rotterdam-Zuid achter zich dicht te trekken. “Hij gaat ook Champions League spelen met Feyenoord, lijkt het. Ik kan niet zien wat er staat te gebeuren verder. Het is wel zo dat hij nog niets heeft bereikt. Als hij als een gevierde trainer weg wil, moet hij een prijs in handen hebben. En als dat lukt, zou het geweldig zijn. Alleen voorlopig heeft hij nog niets gewonnen.”

Delen

Reacties

Dit jaar aleen al kampioen, beker en Europa league let maar op
Hij moet eigenlijk gewoon ze mond houden. Het Feyenoord van Ruud was werkelijk een bak ellende