legioen-vlaggen-supporters-2

Nieuws

Italiaanse media melden verbod op uitfans in Rome. Clubs nog niet geïnformeerd.

Van de redactie

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport bracht gisteren het nieuws dat Feyenoordsupporters niet welkom zijn in Rome voor de wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma.

Burgemeester Gualtieri heeft de Italiaanse autoriteiten verzocht een verbod uit te vaardigen voor Feyenoordsupporters om de wedstrijd in Stadio Olimpico te bezoeken. La Gazzetta dello Sport weet te melden dat minister Matteo Piantedosi dit verzoek heeft gehonoreerd. 

Gualtieri wil Feyenoordsupporters weren vanwege de rellen in 2015, toen beide clubs ook tegenover elkaar stonden in de Europa League. Bijkomend argument is dat er na de wedstrijd een bezoek gepland staat van inspecteurs voor de World Expo 2023. Rome wil het evenement graag organiseren en wil uitsluiten dat deze inspectie wordt overschaduwd door ongeregeldheden.   

Opvallend is dat het besluit van het ministerie en de burgemeester vooralsnog alleen door de media wordt gemeld. Navraag door 1908.nl leert dat zowel Feyenoord als AS Roma nog niet officieel zijn geïnformeerd over het besluit. Zij verwachten binnen enkele dagen bericht met uitsluitsel over het al dan niet toelaten van Feyenoordsupporters.

Delen

Reacties

Voor de fontein maakt het niet uit.
https://www.nu.nl/buitenland/6257798/klimaatactivisten-kleuren-fontein-bij-spaanse-trappen-in-rome-zwart.html
Een groep klimaatactivisten heeft zaterdag een zwarte vloeistof gegoten in de Fontana della Barcaccia bij de beroemde Spaanse Trappen in Rome. De leden van de groep ’Ultima Generazione’ (Laatste Generatie) protesteren met de actie naar eigen zeggen tegen het politieke standpunt over fossiele brandstoffen.
Klimaatactivisten gieten zwarte vloeistof in bekende fontein in Rome
Dat moet de Uefa het duel maar verplaatsen. Lijkt me sterk dat een stad met 3 mjn inwoners geen 3500 supporters netjes kan ontvangen. Is gewoon bewust het thuisvoordeel vergroten.
Volgens mij moeten ze dan toch uitwijken naar een ander stadion toch??
Jammer. De goeden lijden onder de kwaden. Scheelt weer boetes.
Lijkt me heel simpel, torenhoge boetes en geen uit en thuissupporters in de volgende Europese wedstrijden van Roma
Wat een soap zeg. Neem aan dat de UEFA daar dan actie op onderneemt, of blijft het weer bij woorden bij deze bobo's.
Dan is de straf toch helemaal zonder supporters of op minimaal 300km afstand :-)
Dichtstbijzijnde plaats die deze wedstrijd zal willen hosten lijkt mij Rotterdam.
Gaat weer lekker op z'n mediteraans.