bullaude

VK Sportphoto

Nieuws

Bullaude: "Ik moet bewijzen dat ik een basisplek verdien"

Van de redactie

Afgelopen zomer kwam de 22-jarige middenvelder Ezequiel Bullaude over van het Argentijnse Godoy Cruz. De Argentijn moet het tot op heden doen met invalbeurten in het eerste elftal van Feyenoord. Met 12 wedstrijden en drie goals in de benen bij Feyenoord 1, sprak Feyenoord media met de Argentijn over zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers.

"Het gaat goed", begint Bullaude. "Feyenoord is een spectaculaire club. Een grote club die vecht voor belangrijke zaken. Ik voel me echt goed en ik probeer me steeds te verbeteren. Ik voel me nu beter dan de eerste maanden hier. Ik ben blij dat ik het elftal kan helpen."

De 22-jarige aanvallende middenvelder had weinig moeite om zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur. "Het is een heel comfortabel land. Bij het aanpassen naar de cultuur hier is taal een belangrijke factor. Ik spreek nu beter Engels, maar ik blijf leren. Het aanpassen gaat steeds beter. Het is soms een beetje vreemd, anders dan in Argentinië. Het is hier heel gestructureerd en de organisatie is een deugd die eruit springt. De mensen hier zijn heel aardig en op straat word je positief aangesproken. De supporters laten je echt welkom voelen. Dat is heel belangrijk." 

Aan het begin van het seizoen moest Bullaude het doen met wedstrijden bij Feyenoord Onder 21. "Het begin was wat moeilijker. Ik speelde mijn wedstrijden in het tweede elftal en wilde in het eerste spelen. Ik leer veel en ik pas me aan. Iedere dag leer ik wel iets nieuws. Dat is heel belangrijk om de stap naar een basisplaats te maken. De trainingen zijn heel intensief, maar de motivatie moet uit jezelf komen om te bereiken wat je wilt."

In de thuiswedstrijd tegen Sparta maakte Bullaude zijn debuut in het shirt van de Rotterdammers. Een droom, zo geeft hij aan. "Ik droomde van spelen bij een grote Europese club. Hier droomde ik van. Nu probeer ik volop te genieten. Het doelpunt in de uitwedstrijd tegen Shakhtar vond ik eigenlijk het mooist. Uiteindelijk maakte het niet zo veel meer uit omdat we met 7-1 wonnen thuis, maar ik was op dat moment blij met mijn doelpunt in de Europa League en het gelijke spel. Het belangrijkste is dat we met zijn allen een team zijn." 

De gewonnen uitwedstrijd tegen Ajax (2-3) is een wedstrijd die de Argentijn nog wel even bij zal blijven. "In de voorbereiding op die wedstrijd werd wel duidelijk dat het een speciale wedstrijd was door de steun van de supporters op de training. Dan zie je de motivatie en de wil om te winnen". Bij thuiskomst stonden honderden supporters de bus op te wachten bij trainingscomplex 1908. "Ja, toen we terugkwamen bleven we nog een uur op straat. Iedereen was zo blij en staken voorwerk af. Het was een gekkenhuis. Het is een speciale herinnering want iedereen was zo blij." 

De 22-jarige Bullaude heeft een duidelijk doel voor ogen. "Ik moet bewijzen dat ik een basisplek verdien door goed te spelen en het team te helpen. Dat is voor mij het belangrijkste." Met nog acht wedstrijden te spelen en zes punten voorsprong op nummer twee Ajax, is iedere wedstrijd een finale. "Elk team wat tegen ons speelt, zal gebrand zijn om ons te verslaan. We willen onze plek vasthouden, dus zullen we alert moeten zijn, zoals altijd." 

Delen

Reacties

Zijn tijd komt nog wel. Ik ben allang blij dat hij het naar zijn zin lijkt te hebben bij ons, en dat we al hebben kunnen zien, dat het zeker geen miskoop is geweest. Deze moest ook eerst naar Engelse les, voordat we er verder mee konden. Volgend seizoen zal hij met een beter gevoel binnenkomen na de zomervakantie.
Geweldige speler met een fluwele techniek. Zeer goede aankoop ! Ooit zag ik in de kuip een wedstrijd van Rapid Wien tegen een Joegoslavie ploeg ( Milhaijovic ). De balcontrole van Bullaude laatst deed mij denken aan de balbehandeling van Happel.
Prachtige techniek heeft hij en is gevaarlijk voor de goal, die zal volgend jaar zeker kans krijgen voor de basis. Goede aankoop
Is nog niet klaar voor de basis. En btw never chance a winning team. Op rechts doet Jahanbacks het gewoon goed nu en idrissi aan de andere kant. Dus niks veranderen. Ballaude moet echt beter zijn dan Szymanski om hem uit de basis te spelen. En dat zie ik niet zo snel gebeuren. Pas als Szymanski weg gaat of geblesseerd is zal Bullaude een kans krijgen. Maar dat is nu niet aan de orde. En laten we gewoon blij zijn dat we een jongen als Bullaude kunnen inbrengen als we hem nodig hebben. Zijn weleens andere tijden geweest.
Dat hij een basisplek verdient heeft hij naar mijn mening al bewezen, nu nog Arne Slot die het een keer moet aandurven. Misschien een Szymanski vanaf rechts laten komen inderdaad.
Deze jongen heeft genoeg talent om in de basis te beginnen! Ik zou zeggen probeer szymanski is een keer op de rechtervleugel zodat bullaude in het centrum kan spelen.
Ja dat is de eeuwige discussie... Stel je de 11 beste op en dat er dan misschien een (paar) niet op een positie staan waar ze het beste uit de voeten kunnen OF stel je spelers alleen maar op hun beste positie op met als gevolg dat (misschien) niet de beste 11 spelen omdat 2 van je beste 11 op dezelfde positie spelen... Volgens mij is Arne Slot meer van dat 2e...