zechiel-almere

VK Sportphoto

Nieuws

Zechiël over tweede plek: "Dat is gewoon een hele bijzondere prestatie"

Stan

Met zijn doorbraak in het eerste van Feyenoord beleeft Gjivai Zechiël individueel een gedenkwaardig seizoen. De jonge middenvelder vindt dat de Rotterdammers, ondanks de tweede plek in de Eredivisie, ook bezig zijn aan een uitstekende jaargang. Dat vertelt hij tegenover Voetbalprimeur tijdens de première van 'Kind van Zuid', de documentaire over Lutsharel Geertruida. 

"Volgens mij zijn wij heel lang niet twee jaar achter elkaar in de top twee geëindigd, dus mensen vergissen zich daar best wel in", benadrukt de van een blessure herstellende Zechiël. "Het is gewoon een hele bijzondere prestatie dat we weer in de top twee kunnen eindigen, we zijn er nog niet natuurlijk."

Ook wacht voor Feyenoord nog de finale van de TOTO KNVB Beker tegen NEC op 21 april. "Die moeten we ook gewoon proberen te winnen. Dan zou je liever natuurlijk kampioen worden, dat is nu een beetje uit zicht. Maar het is gewoon een mooi seizoen, je speelt ook weer Champions League-voetbal als je tweede wordt."

Genoeg om voor te spelen dus voor de Stadionclub, voor wie volgende week ook de wedstrijd tegen Ajax wacht. "Een hele mooie wedstrijd in De Kuip en we gaan er alles aandoen om de drie punten te pakken", besluit Zechiël. 

Delen

Reacties

En toch vind ik het heel gezond voor een topclub om straks gewoon teleurgesteld te zijn als we "slechts" tweede worden.