Proshots

Nieuws

Zerrouki en Hadj Moussa met Algerije geplaatst voor de Afrika Cup

Nigel

Het is Ramiz Zerrouki en Anis Hadj Moussa en hun Algerije gelukt om zich te plaatsen voor de Afrika Cup van 2025 en 2026. De Algerijnen weten zeker dat ze geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi na de 0-1 overwinning tegen Togo.

Ramiz Zerrouki speelde 71 minuten aan de kant van Algerije, de Feyenoorder begon in de basisopstelling. Anis Hadj Moussa zat de hele wedstrijd op de bank. Algerije won de wedstrijd door een benutte strafschop van Bensebaini, hij scoorde in de 18e minuut.

Door de overwinning is Algerije zeker van plaatsing voor de Afrika Cup van 2025 en 2026. Het toernooi vindt plaats in Marokko en wordt gehouden van 21 december 2025 tot en met 18 januari 2026. Het toernooi vindt volgend jaar plaats tijdens kerst en oud en nieuw, dat is een groot voordeel voor Feyenoord. In die periode is het winterstop in Nederland, waardoor het gemis van spelers veel minder is dan normaal. De Afrika Cup vond vroeger plaats vanaf januari. Hierdoor miste Feyenoord sommige spelers de hele maand januari, dat is nu niet meer het geval.