Betrouwbaar
VK Sportphoto - Ramiz Zerrouki

VK Sportphoto

Nieuws

Zerrouki ging verhaal halen bij Streuer na afketsen transfer

Stan

In de laatste fase van de winterse transferperiode deed Feyenoord, volgens Voetbal International, nog een uiterste poging Ramiz Zerrouki naar Rotterdam te halen. Ook dit keer was Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, duidelijk: Zerrouki blijft in Enschede. Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam reconstrueerde hoe een deal van 8 miljoen voor de Algerijnse middenvelder mislukte. 

De journalist van VI schrijft dat zowel Feyenoord als Zerrouki enthousiast zijn over een mogelijke transfer. Arne Slot wil de speler graag aan zijn selectie toevoegen en weet samen met Dennis Te Kloese de Vrienden van Feyenoord te overtuigen een bedrag van 8 miljoen vrij te maken. Dat moet een deal met Twente toch bespreekbaar maken?

Zerrouki ziet op zijn beurt wat een overstap naar De Kuip hem kan brengen, zo beschrijft Krabbendam. Feyenoord speelt op een hoog niveau, doet mee om het kampioenschap en speelt volgend jaar misschien wel Champions League. Bovendien zal zijn salaris in Rotterdam flink hoger zijn dan dat wat hij in Enschede verdient. Hij zou zich financiëel onafhankelijk kunnen voetballen. 

Te Kloese brengt Streuer op de hoogte van het bod (8 miljoen vast, exclusief bonussen) dat de Rotterdammers willen gaan doen. Een bod dat weer een stuk hoger ligt dan het bedrag waar Feyenoord in de zomer mee op de proppen kwam. Diezelfde avond nog heeft Krabbendam via VI gemeld dat Feyenoord een derde poging gaat wagen voor Zerrouki. Een officiëel bod ligt er dan nog niet, maar Streuer weet dat die gaat komen. Ook de speler in kwestie weet dat, maar die laat voorlopig zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen het werk doen. 

Waar ze bij Feyenoord al bang voor waren gebeurt: Ome Jan Streuer gaat wederom voor een transfer liggen en in Rotterdam zijn ze ten einde raad. De td van Twente is van mening dat Feyenoord de kans eerder al heeft gehad en een transfer er dus niet gaat komen. Zerrouki krijgt het nieuws na de training te horen en is woedend. Hij wil in gesprek met Streuer en Ron Jans. 

De middenvelder is van mening dat hij zich altijd professioneel heeft opgesteld en het juist anderen waren die zijn mogelijke transfer aanhaalden in de media. Krabbendam weet te melden dat Zerrouki zelf het woord neemt tijdens het gesprek en daarin vertelt over zijn weg naar het eerste van FC Twente en de reden dat hij graag naar Feyenoord wil verkassen. Streuer komt daarop met tegenargumenten en maakt duidelijk dat niemand groter is dan de club. 

Ondanks dat de directeur van Twente bereid is nog eenmaal te kijken naar het Rotterdamse bod, blijft het antwoord aan Feyenoord en Zerrouki hetzelfde: nee is nee. Zowel club als speler is teleurgesteld met deze conclusie, terwijl Streuer ondertussen de houding van de Rotterdammers laakt. Vanuit De Kuip klinken juist weer geluiden over de mankementen die zich voordoen bij FC Twente, zo valt te lezen op de website van Voetbal International.

Krabbendam sluit het artikel af met de mogelijkheid dat Zerrouki aankomende zomer alsnog de overstap naar Feyenoord maakt. Aan de voetballer zelf zal het niet liggen: hij heeft bewezen dat zijn spel niet wordt beïnvloed door een tegenslag buiten het veld. Het grootste obstakel laat zich raden: zijn FC Twente en Jan Streuer na dit seizoen wél bereid een deal te sluiten?

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Als ik zerrouk was en zo boos zou ik gewoon mijn contract uit dienen en gratis de deur uitlopeni
Als ik Streuer was, zou ik ook zo gehandeld hebben.
Maar voor ons is het toch knap jammer. Wel lekker dat Zerrouki verhaal is gaan halen bij Twente. Het zou mooi zijn als er daar onrust door blijft ontstaan in Enschede!
Ondertussen redden we het dit seizoen zonder Zerrouki ook wel. Er zit veel rek in Feyenoord dat met een verzameling voetballers uit alle uithoeken van de wereld nog maar een half jaar samen speelt en ondanks dat toch gewoon bovenaan staat. Bovendien zijn Wieffer en Hartman er als prima basisspelers bijgekomen.
Zoals het hierboven staat, lijkt het erop dat Streuer (= FC Twente) het allerlaatste bod misschien wel acceptabel vond qua bedrag, maar niet meer op 'deadline day', als je geen redelijke termijn meer hebt om een vervanger te halen. Zelfs al heb je een schaduwlijstje (wat vermoedelijk het geval is), dan moet je voor de vervanger van je belangrijkste speler onder hoge tijdsdruk gaan onderhandelen. Het is volkomen terecht dat Streuer dat niet wilde.
Als Feyenoord het zelfde bod, had gedaan aan het begin van de transferwindow was de zaak dus mogelijk wel beklonken. Als je dan een speler zóóó graag wilt hebben, is dit dus gewoon slecht onderhandeld, want de beweegredenen van Twente zijn zo logisch dat ze van te voren te bedenken zijn. Gewoon op 2 januari een bod doen dat niet te weigeren is en als toch ook zou worden afgewezen: over en sluiten en er ook niet meer op terug komen.
Maar mijn grootste bedenking blijft het feit dat Feyenoord een dergelijk bod doet nadat zo ongeveer is komen vast te staan dat, door het prestatieniveau van Wieffer en het voorspoedige herstel van Timber, de komst van Zerrouki helemaal niet nodig is. Niet slim onderhandelen is één ding maar verkeerde keuzes maken, is een andere; en op de foutschaal ernstiger. En nou niet aankomen met het verhaal dat Timber "eigenlijk geen nummer 6 is", want we stonden voor de vervroegde winterstop gewoon bovenaan met vrijwel altijd Timber op die positie.
Dat de leiding een voor Feyenoordbegrippen astronomisch bedrag wil uitgeven, voor een speler waarvan de noodzakelijkheid op zijn minst betwistbaar is, baart mij echt zorgen. Het maakt de eerdere tekst en uitleg van Te Koese ook discutabel voor wat betreft het verdwijnen van een zelfstandig TD. Het argument was: Het voetbalbeleid zit nu op het juiste spoor. We hebben nu geen beleidsbepaler nodig maar een beleidshandhaver. Die redenering is sowieso discutabel, want:
A. Je zegt in feite 'het gaat nu goed dus gaan we het (organisatorisch) anders doen.
&
B. Het voetbal is altijd volop in ontwikkeling: wat vandaag goed was, hoeft dat overmorgen niet meer (helemaal) te zijn.
Kijkend naar de Zerrouki-waanzin, kun je nu dus zelfs de vraag stellen over dat beleid alweer niet bezig is te ontsporen onder directe verantwoordelijkheid van Te Kloese en met een RvC die weer eens op haar handen is gaan zitten, zo lijkt het toch althans.
Frank Arnesen heeft redelijk snel van zijn fouten geleerd: Hij gaf in ruim 12 maanden meer geld uit dan Martin van Geel in zijn eerste 3 jaar zonder dat Feyenoord er beter van werd. Pas daarna volgde de aanstelling van Arne Slot, de reorganisatie van de scoutingstaf en vervolgens de prima keuzes van zomer 2021.
Het was dus ook al zorgwekkend dat zijn contractverlenging zoveel voeten in de aarde had een jaar geleden. Sindsdien heeft het er alle schijn van dat hij min of meer naar buiten gewerkt is en dat daarbij de fysieke problemen als gevonden argument gebruikt zijn. Of Feyenoord daarmee gediend is, waag ik te betwijfelen. Wellicht biedt het opstappen van de Commercieel Directeur een goede aanleiding om nog eens na te denken over hoe een goede directie van een 'grote' voetbalclub (in Nederland dan toch) georganiseerd dient te zijn.
@Ftm, ga je nog de naam droppen waar je zo enthousiast over was.. buitenspeler
Van de zomer lekker de helft bieden.
Dat kans eerder gehad klopt toch niet?
Dacht dat Twente al die tijd gecommuniceerd had dat ze niet verkopen, of je moet ergens begin juli met 12 miljoen aankomen, maar dan is en was het in mijn ogen geen marktconforme prijs, er is namelijk niemand die dat gaat bieden voor Zerrouki.
liever een beetje doorsparen om Szymanski te kunnen betalen.
Nou zoals die na de winterstop speelde hoeft dat van mij niet zo nodig
Als Feyenoord kampioen wordt zou ik op 1 juli gewoon weer op de stoep staan bij Twente. Je kunt hem er goed bij hebben in de CL. Als ze weer moeilijk doen heb je nog genoeg tijd om door te schakelen. Als Feyenoord geen kampioen wordt zou ik toch nog wel nadenken of je 8 miljoen wil neerleggen met een beperkter budget. Je moet in dat geval minimaal ook nog op zoek naar een vervanger voor Szymanski (geen geld voor hem zonder CL) en waarschijnlijk voor Kokcu en de huurlingen. Van der Belt kost maar 8 ton. Met behalen CL kun je ze beiden halen en eventueel van der Belt verhuren, maar anders zou ik het bij van der Belt als back up voor Wieffer houden.
Ik denk inderdaad dat Twente zichzelf ook in de voet schiet. Veel spelers zullen een clausule in hun contract willen dat ze in een dergelijk geval wel weg kunnen.
En terecht, i miljoen voor zerrouki is een waanzinnige prijs voor twente
Die Zerrouki wilt zo graag maar Twente laat hem niet gaan. Opzich terecht als je ziet hoe ze ervoor staan dit seizoen, dat willen ze gewoon vasthouden. Dan in de zomer maar voor een lager bedrag.
Laat gaan. Geen stuiver meer richting Enschede!