van-nistelrooij

VK Sportphoto

Nieuws

Van Nistelrooij: "Feyenoord is iets te bescheiden daarin"

Van de redactie

De ploeg van Arne Slot speelt aanstaande zondag in eigen huis het belangrijke duel tegen PSV. De huidige nummer drie van de Eredivisie heeft een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij geeft in gesprek met Voetbal International in aanloop naar het duel aan dat de Rotterdammers wat hem betreft favoriet zijn voor de titel.

Feyenoord staat twee punten voor op nummer twee AZ en vier punten voor op de Eindhovenaren. De oefenmeester van PSV vindt dat de Rotterdammers te bescheiden zijn, gezien hun positie en spel. "Feyenoord is wel iets te bescheiden daarin, ja. Maar goed, zij spreken over 'geen woorden maar daden'. Wat moet je dan? Bij ons is het 'eendracht maakt macht', dat houden we ook vol," begint Van Nistelrooij. 

"Feyenoord is natuurlijk favoriet voor de titel. Vanwege de stabiliteit, het niveau dat ze elke week halen. Ze hebben nog maar één keer verloren, hebben de selectie in januari bij elkaar kunnen houden en hebben een trainer die er nu voor het tweede jaar zit en verder heeft kunnen bouwen aan zijn team. Daar kan je niet meer voor weglopen. Dat zij dan wel of niet gaan roepen dat ze de titelfavoriet zijn, dat is aan Feyenoord, maar dat zijn wel de feiten. Het is hoe de kaarten nu liggen. Maar goed, het is nog maar februari, dus laten we zien wat er gaat gebeuren," aldus de trainer van PSV.

Van Nistelrooij merkt dat zijn ploeg gemotiveerd is voor aanstaande zondag. "Ik proef gewoon de juiste motivatie richting zondag, de juiste scherpte. Ik denk dat het belangrijk is om niet te groot denken over: Wat als dit gebeurt, wat als dat gebeurt."

De Eindhovenaren kunnen zondag waarschijnlijk meteen al beschikken over hun twee nieuwe aankopen, Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard. "Negentig minuten is voor beiden momenteel nog te veel, maar door hun ervaring kunnen ze heel belangrijk zijn in een topper. Dus dat is dan een afweging die je maakt. Wat is verstandig: vanaf de bank laten komen of in de basis laten beginnen?"

Delen

Reacties

Dit doet van Nistelrooij wel slim natuurlijk. Je kan momenteel nog maar moeilijk van een echte favorites spreken als je kijkt naar de huidige top 5. Alle 5 de ploegen hebben zo hun plusjes en minnetjes en blijven heel erg dicht bij elkaar. Door dit zo de media in te slingeren haalt hij de (extra) druk weg bij zijn spelers en voert hij de druk meer op voor Feyenoord. Wat mij betreft verdient Feyenoord het wel (op basis van het niveau dat ze vaker halen) om dan deze topper wel te beslissen. Een goed resultaat met 2 of 3 doelpunten verschil. Als ze zichzelf nou eindelijk eens belonen dan ten minste.