Willem van Hanegem Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

“Zerrouki? Leuke speler, maar voor zoveel geld niet doen”

Van de redactie

Willem van Hanegem vond de hervatting van de Eredivisie tegenvallen, zo schrijft hij in zijn column in Algemeen Dagblad.

“Feyenoord, Ajax, AZ en PSV hebben wekenlang de tijd gehad om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd in 2023 en dan viel het allemaal behoorlijk tegen”, aldus Van Hanegem over de eerste speelronde na de winterstop. 

De Kromme zag Feyenoord moeizaam spelen tegen FC Utrecht. “Het blijft lastig hoor, de eerste wedstrijd van het seizoen én de eerste wedstrijd na de winterstop. Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar als speler hik je er gewoon tegenaan. Feyenoord had kunnen winnen in Utrecht, al volgde de beste fase van die club pas in het laatste deel van de wedstrijd.”

Volgens de oer-Feyenoorder deed de afwezigheid van Trauner zich voelen in de Galgenwaard. “Gernot Trauner vervangen is gewoon ontzettend moeilijk, dat is duidelijk”. Verder ging het de afgelopen week veel over de eventuele komst van FC Twente speler Zerrouki. Van Hanegem denkt dat dit niet het moment is voor een transfer. “Ramiz Zerrouki halen? Leuke speler, maar voor zoveel geld zou ik het niet doen. Dan maar in de zomer en goedkoper”.

De Kromme kijkt verder uit naar de onderlinge ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax later deze maand. “Bij Ajax zal het wel weer over de trainer gaan de komende dagen, maar die wedstrijd hadden ze gewoon moeten winnen natuurlijk. Of ze rustig blijven in de top van de club, weet ik ook niet. Het verliezen van punten door Ajax maakt de Klassieker later deze maand wel erg leuk. Stel dat Feyenoord ook van Ajax wint, wat doen ze dan in Amsterdam?”

Delen

Reacties

6,5m is tegenwoordig helemaal niet meer zoveel geld, we leven in 2023 niet in 2012 meer. Zerrouki is absoluut 6,5m waard
Maar het zou nu dus al gaan over €6.500.000 dat met bonussen op kan lopen tot €8.000.000 en dan ook nog eens een bepaald % bij een eventuele 'doorverkoop'. Dat vind ik idd absurd. Als (!) Zerrouki van Feyenoord nog eens een mooie buitenlandse transfer zou maken, dan gebeurt dat echt niet omdat hij een verleden bij FC Twente heeft maar puur op basis van zijn functioneren/presteren bij Feyenoord. Straks tikken we in totaal zo'n €10.000.000 af en dat is absurd. Ik ben het niet vaak eens met W.v.H. maar nu voor de verandering wel.
Mag ook best wel eens een positief artikel over Zerrouki geplaatst worden joh