Betrouwbaar
yv2022716yv2022716a1b07281

VK Sportphoto

Nieuws

Zo staat Feyenoord onder 21 er nu voor

FeyenoordTM

RTV Rijnmond heeft de situatie van Feyenoord onder 21 samengevat in een YouTube video. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

De ambitie om alsnog in de piramide in te stromen is op zich niet verkeerd al moet het belang ook niet worden overschat. De keuze omdat vanaf de start niet te doen is nu meen ik 8 á 9 jaar geleden gemaakt, dus zou je nu het nadelig effect ervan ten volle moeten werken. Maar als je kijkt naar de opstelling in de Conference Leaguefinale dan zie je 4 zelfopgeleide spelers in de basis. Vergelijk je dat met de opstelling van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht in hun laatste wedstrijd van het seizoen (laatste speeldag Eredivisie) dan zie je dat ze geen van allen dat aantal halen. En Van Persie, Buffel, Wijnaldum, Fer, De Vrij, Clasie, Vilhena, Boëtius etc. zijn er ook allemaal gekomen zonder voetbalpiramide. Eigenlijk is het willen promoveren naar de Jack's League vooral zinvol om dat je er een prestatief doel aan ontleent en dat een beaalde prestatiedruk mee creëert waar voetballers beter van (kunnen) worden.
Ja, Van Geel heeft ons behoorlijk in de problemen gebracht. Door zijn stommiteit zijn wij lichtjaren verwijderd van die voetbalpyramide.
Uitstekende explainer van Dennis. Voor Feyenoord is het belangrijk, vanwege alle ondergenoemde redenen (ontwikkeling, speelminuten maken voor jonge reserves, weerstand hoger dan in de huidige Jong competitie etc) maar ook omdat het een heel sterk argument is voor talenten om bij te tekenen. Talenten zien een concreet traject richting het eerste waarbij ze speelminuten kunnen maken in het betaald voetbal, de (mentale) stap wordt verkleind. Dat niet alle talenten slagen in de stap naar het eerste is natuurlijk een gegeven, maar het kan zeer behulpzaam zijn richting types als Summerville die een dergelijk programma misten en daarom niet bijtekenden. Even gechargeerd natuurlijk, want het is altijd een individueel verhaal met een context en een aantal van dit soort spelers zullen altijd voor de uitdaging en het geld in het buitenland kiezen.
De piramide is erg belangrijk, flink investeren, speler die te weinig minuten maken in het eerste niet uitlenen maar juist mee laten draaien met -21