Damaschin

3265

Laatste reacties

Zitten leuke clubs tussen. Rangers of Freiburg zou wel aardig zijn. Aub geen Roma. Daar heb ik wel genoeg van zolang Mourinho daar zit. Wat dat betreft ook liever geen Sporting. Portugese clubs zijn altijd lastig voor Nederlanders.
Haha. Laten we die maar een keertje overslaan.
Dan verschillen we van inzicht. Met Zerrouki in de basis had je meer kans om het grootste gevaar van Atletico, de zwervende griezman, te neutraliseren. Die kon dan net als in Madrid hem opvangen als hij weer eens uitzakt naar het middenveld om het spel te bepalen. Ik denk dat de enige kans van Feyenoord om echt te domineren juist lag in het uitschakelen (en dat lukt bij een speler van die klasse nooit helemaal) van griezman. Dan heb je kans om het balbezit te gaan domineren en kansen te creëren. Tegen P...
Slot is misschien wel het beste wat Feyenoord is overkomen sinds de hoogtijdagen in de jaren '70. De club is binnen korte tijd van een vulkaan van emotie en korte termijn denken in een moderne club met visie veranderd. Hopelijk blijft dat zo als Slot vertrekt en ongetwijfeld mensen gaat meenemen. Los daarvan ben ik het met je eens over de tactiek van gisteravond. Met Zerrouki had Feyenoord veel meer grip op Atletico in Madrid.
Ik hoop in ieder geval dat Slot weer wat lessen heeft getrokken uit deze wedstrijd. Het lijkt erop dat hij een zeldzame tactische verkeerde inschatting heeft gemaakt. Tegen dit type tegenstanders dat uitstekend verdedigd en sterk is in de tegenaanval, in dit geval via de extra klasse van een zwervende griezman, moet je Zerrouki erbij zetten. Het is geen garantie voor succes, maar je hebt meer controle. In de uefa cup is een ploeg als AS Roma een typisch voorbeeld waarbij je Zerrouki echt moet opstellen. ...
Atletico speelt gewoon goed en Feyenoord heeft het niet vandaag. Toch snap ik niet waarom Zerrouki niet speelt vandaag. Die was in Madrid een belangrijke factor om het overwicht te krijgen. Dan heb je toch meer controle. Maar ik had begrepen dat Feyenoord sowieso tussenronde Uefa cup speelt? Dat is in ieder geval een troost.
Ivanusec inbrengen voor Paixao en Zerrouki voor Minteh. Paixao brengt niets en met Zerrouki krijg je hopelijk net als in Madrid meer grip op de zwervende griezman. Ik begreep al niet dat hij niet startte.
Ik las ergens op de site de suggestie om gewoon een kwalificatietoernooi te houden. Dat lijkt me op zich wel een goed plan. Wat mij betreft de Nations league weer afschaffen en direct na het einde van de competities een keer een paar weken een toernooi houden, of beter gezegd een heel stel toernooien, waarbij de landen uit een poule tegen elkaar spelen en uitmaken wie er door mag naar het ek of wk. Dan zit je gedurende het seizoen niet de hele tijd met die interlandperiodes. Maar dat gaat natuurlijk nooi...
Het lijkt me een goede spits. Maar imponeren kan niet tegen Myanmar, dat tussen Moldavië en Andorra in staat op de wereldranglijst. Imponeren doe je tegen tegenstanders van een wat beter niveau. Nu doet hij gewoon zijn werk.
Klopt. Punt is dat er niet zoveel alternatieven waren. Minteh geblesseerd, Ivanusec kan nog niet lang genoeg spelen voor een basisplek en Slot zal Sauer nog niet rijp genoeg achten voor dit soort wedstrijden waarin ook positioneel en conditioneel in het meeverdedigen en drukzetten veel wordt gevraagd bij Feyenoord. Hij ziet hem elke dag trainen, dus maakt dan een inschatting. Voornaamste reden zal zijn geweest dat Slot in deze wedstrijd Stengs liever op 10 wilde hebben. Maar komende winter of zomer is he...
Want assistent-trainer Pusic stond bij de clubs waar hij hoofdtrainer was bekend om het geweldige aanvalsspel? Niet dus. Als hij gemist wordt dan is dat juist om zijn defensieve tactische ideeën. Laten we zijn vertrek niet groter maken dan het is. Het spel tot de 16 is nog steeds van hoog niveau, alleen bij de aanvallers mist nu net de vorm. Des te fijner dat je deze wedstrijd wint.
Intensiteit is geweldig, tot het strafschopgebied is het spel uitstekend. In de laatste fase ontbreekt wel weer de inventiviteit en scherpte. Hopelijk verbeterd dat nog in de tweede helft. Ivanusec kan daarbij helpen. Lekker dat Timber scoort. Als hij ook nog goede afstandsschoten aan zijn arsenaal toevoegd, zoals nu de eerste helft, wordt het wel een heel complete middenvelder.
Haha precies 😉. De mensen die heel hard riepen dat Stengs, Timber en Zerrouki er niets van kunnen zijn nu toch wat stiller. Wat van ver komt is niet altijd beter. Je moet gewoon breed kijken: goede Nederlandse spelers die al iets hebben bewezen (categorie Stengs, Zerrouki of bij PSV bijvoorbeeld Schouten), Nederlandse talenten die de kans krijgen zich te ontwikkelen (bijvoorbeeld Beelen, van de. Belt), spelers die zich bij grotere clubs in kleinere buitenlandse competities of bij kleinere clubs in gro...
Zolang Feyenoord maar overwintert vind ik het prima. Overwinteren in de CL is mooi voor het geld en prestige, maar in de UEFA cup heb je meer kans om ver te komen.
***.Voetbaltechnisch is Feyenoord beter dan vorig seizoen, maar ze missen nu vaak het vermogen om een wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. Er is natuurlijk nog niks verloren. Feyenoord kan nog overwinteren in de CL en als ze minimaal een punt tegen Celtic halen is overwinteren in de UEFA cup zeker. Overigens bleek wel weer wat voor enorm verschil het maakt als Trauner erin komt voor Nieuwkoop. Het zou mooi zijn als er in de winterstop nog een echte verdedigende versterking bij komt.
Op zich opvallend dat Ivanusec niet start. Aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk dat Slot in eerste instantie vasthoudt aan de opstelling waarmee het in de Kuip zo goed ging. Met spelers als Ivanusec, Lingr, Ueda en Trauner op de bank valt er in ieder geval nog genoeg kwaliteit in te brengen.
Bij Oranje is gewoon veel concurrentie, behalve op de spitspositie. Overigens denk ik dat Stengs als hij deze lijn voortzet best wel eens kans kan maken op behoorlijk wat speeltijd als rechtsbuiten. Simons kan ook op 10 spelen en Malen zou zomaar de spits kunnen worden.
Zerrouki uiteraard.
Zover ik weet zijn Timber, Zerrouki en Stengs toch ook op aanraden van de staf aangetrokken? Bepaald geen miskopen. Het lijkt me dat Slot spelers die in de Eredivisie spelen of hebben gespeeld goed kan beoordelen. De afgelopen seizoenen hebben toch een aardige mix opgeleverd van goede Nederlandse spelers, jonge Nederlandse talenten en talentvolle en iets meer ervaren spelers uit het buitenland die zijn aangetrokken.
Als er al geld is om spelers in de winterstop te halen moet je wel afwegen of een RCV de meest logische keuze is. Als je echt een goede RCV haalt dan kun je Geertruida weer elke wedstrijd als back laten spelen totdat hij van de zomer een transfer maakt. Maar dan moet de inschatting van de medische staf wel zijn dat Trauner in de tweede seizoenshelft ook nog maar hooguit een wedstrijd per week kan spelen, beelen (nog) niet goed genoeg is en nieuwkoop zich niet zal verbeteren. Andere opties zijn een rechts...
Mee eens
Zeker wel: zie bijvoorbeeld Guantanamo. Er zijn genoeg misstanden in democratieën en al helemaal in de VS. Verschil is wel is dat in westerse landen nog een mogelijkheid is om zaken om te draaien door op andere partijen te stemmen, naar de rechter te stappen, te demonstreren, te staken, vakbond op te richten, via de media etc. Dat is het verschil met dictaturen. Als jij in Nederland demonstreert tegen coronamaatregelen, vervuilende bedrijven of het stikstofbeleid verdwijn je niet in een martelkerker.
Dat vind ik toch een verschil. Of we het leuk vinden of niet: zonder olie en de meuk uit China stort de economie in. Je moet wel zorgen dat je die afhankelijkheid zo snel mogelijk afbouwt vind ik. Feyenoord heeft gewoon alternatieven. Feyenoord kan prima een 'normale' sponsor vinden. Het is helemaal niet gezegd dat die minder betalen en als dat wel zo is, is een miljoen meer of minder ook geen ramp.
2 miljoen stelt niet zoveel voor op een begroting. Er is natuurlijk een grijs gebied, maar bij bedrijven uit bepaalde dictaturen waar door de staat wordt gemarteld en mensen worden vermoord of verdwijnen (Saoedi Arabië of China bijvoorbeeld) kun je als club maar beter ver weg van blijven. Die hebben altijd onfrisse banden met zo'n regime. Er zijn genoeg andere sponsors te vinden.