jahanbakhsh utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

"Actie van Jahanbakhsh is een stommigheid"

Stan

Zowel in het duel met Ajax als in de wedstrijd tegen FC Twente raakte Alireza Jahanbakhsh verwikkeld in een opstootje. Dat was mede te danken aan het nodige theater van de Iraniër. Zijn trainer, Arne Slot, gaf vrijdag tijdens de persconferentie aan niet positief te zijn over deze acties van de buitenspeler, maar vindt desondanks dat andere slimmigheidjes wel onderdeel uit maken van het spelletje.  

Slot wil eerst uit de wereld helpen dat hij de actie van Jahanbakhsh slim vond. “Ik was erg verbaasd dat jij (Valentijn Driessen, red.) schreef dat ik dat een slimmigheidje vond. Ik heb gezegd dat ik dat van Alireza, als hij niet in zijn gezicht geraakt werd, een stommigheid vond. Dat hij onnodig daarmee het publiek fanatiek maakte. En ik heb gezegd dat ik het hier in De Kuip helemaal stom vond om zo tegenover Jurriën Timber te gaan staan. Vanuit Timber vond ik het wel een slimmigheid om het uit te vergroten."

De Feyenoord-coach is dan ook van mening dat dit soort slimmigheidjes nou eenmaal nodig zijn in de sport. “Ik zie het liever anders, maar ik vind wel dat dat bij voetbal hoort. Volgens mij is het niet verboden het maximale uit een situatie te halen. Dan kan je je helemaal focussen op sportiviteit, maar ik vind wel dat je als speler moet trachten het maximale rendement te halen. De scheidsrechter bepaalt of het onsportief is of niet en daar handelt ‘ie naar."

Delen

Reacties

Ik vond het maar een aparte persco, maar ik kan niet zo goed achterhalen waarom. Kon wel een beetje de irritatie voelen bij Slot of zo?