dickadvocaatajax

VK Sportphoto

Nieuws

Advocaat: "Van Bronckhorst en Pastoor uitermate geschikt voor Feyenoord"

Moreno

Ondanks dat hoofdtrainer Arne Slot nog niet definitief is aangekondigd als nieuwe trainer van Liverpool, is wel duidelijk dat de oefenmeester Feyenoord gaat inruilen voor de Engelse grootmacht. Daarom springen alle praatprogramma's in op het vraagstuk: wie moet Arne Slot gaan opvolgen in Rotterdam-Zuid?

Zo ook bij Veronica Offside, waar naast Wesley Sneijder ook oer-Feyenoorder Jan Boskamp en ex-trainer Dick Advocaat aanschoven. Sneijder opperde de naam van Giovanni van Bronckhorst, waar Advocaat het mee eens is. "Die zou ik ook nemen, maar weet je welke naam ik helemaal nergens hoor? Dat is Pastoor", vertelt de bondscoach van Curaçao. "Dat is net zo'n eigenwijze jongen als Slot. Hij weet wat hij wil, heeft een uitgesproken mening en laat zich echt niet piepelen door spelers. Ik denk dat die jongen uitermate geschikt is voor Feyenoord."

Toch geeft Advocaat wel de voorkeur aan de kampioenenmaker van 2017. "Gio zou mijn eerste keus zijn, maar dat had dan allang rond geweest. Hij won in drie jaar tijd vijf prijzen en daar gaat het om. Het voetbal moet wel aanspreken, maar dat kan hij wel."

Ook gaf De Kleine Generaal zijn mening over de aanstaande overstap van Robin van Persie naar Heerenveen. "Ik vind het een moedig besluit om naar Heerenveen te gaan. Misschien hebben ze hem bij Feyenoord verteld dat hij daar nog geen trainer zou worden. Toen ik trainer bij Feyenoord was, liep Van Persie een paar dagen in de week mee. Hij weet echt wel waar hij het over heeft, maar in Heerenveen krijgt hij met andere dingen te maken. Daar gaat het om de punten", besluit hij. 

Poll: Ben je het eens met Dick Advocaat?

Ja, beide trainers zijn goede opties!

Ik vind alleen Van Bronckhorst een goede optie.

Ik vind alleen Pastoor een goede optie.

Allebei niet. Feyenoord moet naar een ander segment gaan kijken.

Delen

Reacties

Misschien is die Berhalter wel een interessante optie. Heeft volgens mij een link met slot. Heeft binding met Nederland.
Laat 🇺🇸hoog pressie spelen (althans speelde leuk voetbal op t wk).
Dacht drop t even 😅.
Ron Jans of Van Bommel moet kunnen vind ik.
Dit zijn dan zogenaamde analisten, man man wat een kortzichtigheid. Heb nog geen enkele analist een goede buitenlandse optie horen noemen met bijbehorende onderbouwing. Alleen maar open deuren in trappen met Gio, Pastoor, Schreuder en Oosting. Ik hen het volste vertrouwen dat ten Kloese en co hun huiswerk goed hebben gedaan afgelopen seizoen want dat Slot zou vertrekken kan geen verassing zijn. Een tactisch brein met een positieve uitstraling en overtuigingskracht dat moeten we hebben als we op de ingeslagen weg verder willen en daar kan ik er geen van vinden in Nederland.
Je moet niet naar tv kijken voor analyses. Op YouTube is er veel hoger niveau. Vooral Pieter Zwart en Suleyman Ozturk zijn mijn favorieten, die doen dat ook met enige regelmaat. Ook the coaches' voice is een goede serie. Die hebben José Mourinho, Will Still, Sean Dyche en andere toptrainers, die een wedstrijd van hun team analyseren.
Vuilnisman, kan dit zakje ook mee?!
Pastoor wilde toch geen trainer meer worden. Ging iets anders zoeken las ik
Beide trainers hebben laten zien niet de “slot” filosofie te beheersen. Allebei laten hun ploegen gedateerd afbraakvoetbal spelen.
Bij van Bronckhorst kon je sowieso niet zien wat voor voetbal er gespeeld werd.
Ja alle ballen op Stevie en dan maar kijken op goed geluk. En Pastoor zie ik alleen slagen bij clubs in het rechter rijtje
Jaap Stam?
Hahahahahahahahahahahahahahahahaha.
Koekoek!
Ik wist het wel. Beginnen met de naam Jaap Stam lokt direct negatieve reacties. Dan stoppen jullie al met lezen.

Ik zie liever Stam trainer worden dan Gio maar als je de laatste alinea leest, zie ik in Pusic de ideale kandidaat zoals vele anderen.
Laat deze man lekker met pensioen gaan en zich niet meer met Feyenoord bemoeien.
Jaap Stam is een betere keuze dan Gio.
Het laatste seizoen van Gio was niet goed. Matig spel, weinig intensiteit.
Stam trof een uitgebluste spelersgroep met veel pijntjes aan. Ik ben naar het trainingskamp geweest. Tot mijn verbazing was iedere training daar openbaar. Bij de twee oefenduels mochten de supporters ook aanwezig zijn. Bij Gio waren vrijwel alle trainingen besloten.
Het viel de aanwezigen in Oostenrijk op dat er veel harder en intensiever getraind werd dan onder Gio. Er was hoop. Maar Stam wilde niet van zijn aanvallende visie afwijken en ging met het slome zooitje vol op de aanval spelen. Met de huidige selectie kan hij zich uitleven. Zijn visie wijkt weinig af van Slot.
Feyenoord kan in dat opzicht beter Stam laten terugkeren dan Gio.

Ik ga hier niet voor Stam pleiten maar ik pleit hier vooral voor het niet laten terugkeren van Gio hoe sympathiek hij ook is.

Feyenoord moet zich eerst volledig gaan richten op het terughalen van Pusic. Pusic weet als geen ander hoe de goede basis van Slot moet worden voortgezet. Zo'n 90% van het Legioen ziet Pusic graag de opvolger worden van Slot.
Stam?
Bent u een Feyenoordsaboteur?
Toch snap ik zijn redenering volkomen. Het gaat hem om het type trainer, niet specifiek om Stam.
Dus omdat (bijna) alle trainingen openbaar waren is Stam een geschikt type-trainer? Doe ff normaal ja, bij Feyenoord bleek waarom de man zijn trainersdiploma op een soort BLO-basis verkreeg. Het elftal hing als los zand aan elkaar en dat dan op het conto van een verondersteld 'uitgebluste spelersgroep' te schuiven doe je alleen als je voorzitter van de Jaap Stam-fanclub bent en de werkelijkheid ondergeschikt acht aan je eigen vooringenomenheden. Jaap was een prima verdediger maar een waardeloze trainer daar doet de toegankelijkheid van de trainingen niks aan af en het voegt er niks aan toe.
Joshe1908 begreep de essentie van mijn verhaal wel. Besloten of open training is bijzaak en bepaalt niet of een trainer goed is.

Ik heb / neem de tijd niet om doordeweeks of op zaterdagochtend een openbare training te volgen. In Oostenrijk kwam ik wel mensen tegen die in Rotterdam regelmatig openbare trainingen te volgen. Omdat de trainingen van Jaap Stam in Oostenrijk openbaar waren, was het wel mogelijk om met die hondstrouwe supporters in contact te komen. Volgens die supporters was het geen toeval dat het laatste seizoen van Gio uitliep op een teleurstelling. Vooral in de laatste seizoenshelft was de tegenstander Feyenoord fysiek vaak de baas. Het viel die supporters op dat er onder Jaap Stam veel intensiever werd getraind.

Op grond daarvan zie ik nog liever Stam de nieuwe trainer worden dan Gio.
Natuurlijk moet Te Kloese voor een andere trainer gaan.
Nee, maar het gaat wel om een trainer die begrijpt wat modern voetbal inhoud en wat daar voor nodig is. Zoals gezegd; het gaat niet om Stam zelf, die geen topper is en naïef was om zijn spel door te drukken met een ongeschikte selectie. Maar wel om het feit dat je niet terug moet naar een trainer die meer van het relatief behoudende is. Altijd vertrouwt op gevestigde namen en niets vernieuwends doet.
Het type: 'Ik stress en pieker' uitstraling?
Nee daar begrijp ik dan niets van.
Wat een aanfluiting.
Stam wou wel het type Slot voetbal spelen maar wist het als manager en persoonlijkheid niet over te brengen op de spelersgroep.
Het mooie van Arne Slot is dat hij na zijn ontslag bij AZ een half jaar scoutingswerk voor Feyenoord heeft verricht. Zo kon hij de spelersgroep vrij snel rigoureus veranderen om zijn type spel te spelen.

Stam had die tijd niet. Van Geel sneuvelde in de transferperiode en Troost was natuurlijk een waardeloze technisch directeur. Hierdoor werd Stam opgezadeld met een groep bestaande uit jeugdspelers uit het verscheurde Varkenoord en uit futloze spelers met allerlei pijntjes. Advocaat zag ik dat je daar niet het Slot- en Stam-spel mee kon spelen. Advocaat haalde het maximale uit het magere spelersmateriaal.

Arnesen heeft daarna perfect werk verricht door Varkenoord en de gehele organisatie te renoveren. Het zijn andere tijden. Nu slaagt een type Stam eerder dan een type Gio.
Eens, maar Advocaat hadden ze niet moeten verlengen. Prima puin geruimd, maar 2e seizoen werd het steeds minder, met o.a. Prato..
Eens, goede tussenpaus, meer niet.
Ik denk dat hij een kip nog geen mais ken laten vreten.
Met alle respect voor beide trainers, Feyenoord staat op plaats 30 op de UEFA- ranglijst (1 positie onder AC Milan) dus is investeren in een trainer met Europese ervaring in de top meer voor de hand liggend.
Ja. Aan wie zet je te denken?
Ancelotti, Klopp, Zidane, Tuchel??
Als corona er niet was geweest was een kampioenschap een mogelijkheid.
Niet door spelpatronen en huidige fysieke methodes maar voetbalgogme.

Dick slaat hier de plank mis
Ja, het is zover.... Dickie begint seniel te worden.
De media gaat gewoon het rijtje usual suspect af zonder enige kennis, gewoon voor de kijkcijfers. Ben wel benieuwd waar Dtk mee op de proppen gaat komen. Heeft godzijdank een breed netwerk ook buiten NL. Wat er nu in de eredivisie traint is weinig soeps.
Nog niet eens zozeer voor de kijkcijfers maar om elkaar vriendendiensten te bewijzen. Het hele circus houdt elkaar onderling in the picture.
Misschien is het wel eens eerder geopperd maar zou Gio geen rol van Technisch Directeur kunnen vervullen? Qua uitstraling meer dan goed, heeft kennis van voetbal en gezien zijn historie een groot netwerk..
Is wel een heel ander vak. Je moet beslissingen nemen en bent min of meer verantwoordelijk over alle sportieve prestaties. Het eerste team, de trainer, medische staf, de jeugd, de scouting, vrouwenteam etc. Weet niet of Gio daar zin in heeft.
Helemaal met je eens, maar qua personality (om alles maar op deze manier samen te vatten), zie ik toch ergens een match :)
Als technisch directeur moet je ook een beetje hard kunnen zijn om zakelijk de beste deals eruit te slepen. Van Bronckhorst is zo ongeveer de enige Molukker die ik ken die ik als braaf zou bestempelen. Dat was die al als speler, en ook als trainer. Laten we alsjeblieft verder kijken dan wéér vervallen in oude patronen.
Niet hard? Heeft Berghuis meerdere keren aangepakt, Boetius weggestuurd, Clasie z'n aanvoederschap afgepakt. Ik denk niet dat ie een goede TD zal zijn, maar je kan niet zeggen dat hij niet hard kan zijn.
Broodje kroket van Kramer alleen wat lullig ; )
Advocaat is te oud. Snapt het niet meer
Gio is een fantastisch persoon en uithangbord voor Feyenoord. Hij heeft heel goed gepresteerd met minimale middelen. Het is alleen een hele omslag in filosofie en speelstijl als je nu van Slot naar Gio als trainer gaat. Lijkt me daarom niet een hele voor de hand liggende keuze.
Je hebt nu spelers die goed renderen in een speelstijl met veel intensiteit en pressing. Je zoekt nu dus een trainer die deze speelstijl voortzet, met misschien wat andere accenten. Daarom vallen voor mij namen als Gio, Meijer en Pastoor sowieso af.
Te Kloese & co denken daar net zo over, dus ben er totaal niet bang voor dat Gio komt.
Dat er mensen zijn hier. Die gio een goede optie vinden! Sorry hoor maar alsjeblieft niet zeg , wéér week in week dat dramatisch slechte veldspel , tikkie breed , tikkie terug ren-je-rot voetbal.....het is een geweldig mens , een people manager , was een goede voetballer en een uithangbord voor de club maar een slechte trainer.....je wilt vooruit en niet weer 20 stappen terug met een tactisch onbenullige trainer die spelers TOTAAL NIET beter maakt!!
Als we werkelijk willen innoveren moeten we vol voor Sarina Wiegman gaan!
Leuke man voor voetbaltalkshows, maar kan iemand hem vertellen dat hij naast practical jokes ook af en toe zinnige dingen moet blijven zeggen?
De uitslag van deze poll laat gelukkig niets aan duidelijk te wensen over. Ik had al niet veel op met de voetbalkennis van Dick Advocaat, maar na deze uitspraak is die NUL.
Je hoort ze jarenlang niet en nu mag ineens iedereen domme dingen zeggen.
T irriteert me mateloos.
Ik hoop enkel dat DtK hier niet naar luistert en met n topper aankomt.
Mijn eerste keus zou toch Pusic blijven, kent de jongens die gaan blijven al, heeft zijn hersens en hart op de juiste plek zitten en hij ademt Feyenoord
Helemaal mee eens. Natuurlijk wilde hij voor het hoofdtrainerschap bij een andere club gaan, omdat hij de plek van Slot niet kon innemen. Logisch. Maar nu deze plek is vrij gekomen kan ik mij zeer goed voorstellen dat hij de overstap wel wil maken. Zou dit geen droom van hem zijn?
Enige probleem is wel dat Shakhtar wel mee moet willen werken.
Gelukkig is Dick niet beschikbaar, anders had die zichzelf nog aangeboden
Dick is altijd beschikbaar, vraag het ze maar in België en Alkmaar.
Wat maakte Slot aantrekkelijk voor Feyenoord. 1) Bewezen in staat om aanvallend voetbal te spelen 2) Bewezen ontwikkeling van jonge spelers 3) Reële blik op de financiële mogelijkheden van een club 4) Niet op zoek naar conflicten. Dat lijkt me ook wat je zoekt van een nieuwe trainer en dat lijkt te resulteren in een "data-nerd" of in een assistent die dat is. Toch?
Dick heeft teveel in de zon gezeten denk ik, meestal ben ik het wel met advocaat eens. Ik zou graag Pascal jansen zien of een verassing uit het buitenland , maar aub geen pastoor
Pascal Jansen speelde geen goed voetbal met Az, zeker niet toen hij niet langer op het succes van Arne kon voortborduren. Daarnaast is het een partij arrogant mannetje en tevens groot fan van Ajax. Voor mij een absolute no go.
Als we dit gaan doen moeten we niet raar staan te kijken als we binnen 2/3 jaar terug bij af zijn, hou toch eens op met het halen van oud trainers/ onderkant eredivisie trainers. Kijk lekker buiten de landgrenzen bij trainers die bovenin meedraaien in bijvoorbeeld Scandinavië of cl ervaring hebben
Er is gewoon geen Nederlandse coach die dit in kan vullen.

Waarom zijn we er trouwens zo op gebrand om een Nederlandse coach te nemen? Kijk eens wat verder dan een tweede-rangs coach uit eigen land.
Helemaal mee eens, de voertaal is toch al engels
Ik zie ook wel mogelijkheden voor buitenlandse coaches bij Feyenoord, maar denk dat er wel Nederlands zijn die het kunnen. Ik hoorde laatst iemand Wiegman opperen, vond ik wel een verrassende naam. Weet wat het is om prijzen te winnen en op hoog niveau te acteren, de vraag is alleen of ze ook op het niveau van mannenvoetbal kan acteren.
Telegraaf heeft het over Pusic of Potter. Allerlei namen zullen nog wel even rondzingen.
Potter? Echt never nooit niet. Totaal onbetaalbaar.
Toch leuk om overal te lezen dat Dick Schreuder een fantastische keuze zijn. Die heeft het alleen leuk gedaan bij PEC en zit in bij een derde, ik herhaal, derde divisie club in Spanje.... Pastoor die het leuk doet bij Almere wordt dan weer meteen afgeschreven. Ik vind het trouwens allebei niks...
Schreuder speelt tenminste nog aanvallend, Pastoor speelt afbraak voetbal
Bij het begin speelt pastoor ook aanvallend voetbal, maar verloren ze alles.
Daarna ging die pas afbraak voetbal spelen.
Zijn team is ook natuurlijk niet goed genoeg voor aanvallend voetbal.
Dus moet realistisch kijken welke spelers je heb om dat te spelen.
Maar ik wil niet zeggen dat Feyenoord hem moet halen want hij heeft geen uitstraling ook als coach voor Feyenoord.
Van Bronckhorst is natuurlijk een kampioensheld, maar die gaat je helaas nu niet beter maken. En over Alex Pastoor hoef ik helemaal niks te zeggen denk ik...
10% idioten hier gezien de poll, lol.
Deze komt in de categorie "kan een penalty nemen"
Beiden prima trainers, maar niet voor Feyenoord op dit moment. Van Bronckhorst in combinatie met een goede tactische assistent zou ik nog kunnen zien zitten.

Maar Alex Pastoor is toch wel te licht voor Feyenoord als hoofdtrainer van het eerste elfal
Wie zijn ze? Slot presteerde prima / uitmuntend bij AZ en kon best wel een volgende stap maken. Pastoor zou eerst maar eens een Twente of AZ moeten coachen en laten zien dat hij daar minimaal 3e / 4e kan worden met een redelijk tot goed presterend psv, ajax en Feyenoord.
2 ronduit belachelijke suggesties
Met alle respect, maar hou alsjeblieft je mond.