champions league

VK Sportphoto

Nieuws

Alle Europese voetbalcompetities exclusief op Ziggo Sport vanaf seizoen '24/'25

Moreno

Vanaf volgend seizoen is Ziggo Sport de exclusieve zender voor Europees voetbal. Dit seizoen was alleen de UEFA Champions League op de zender te zien, maar daar komen in het nieuwe seizoen ook de UEFA Europa League en Conference League bij. Dat betekent dat er ruim 500 Europese wedstrijden per jaar te zien zijn op Ziggo Sport. Vandaag werd bekend hoe de voetbalprogrammering er vanaf het seizoen 2024/25 uit zal zien. 

Ziggo-klanten kijken wedstrijden van deelnemende Nederlandse clubs en de drie finales op Ziggo Sport (kanaal 14). Als er twee Nederlandse clubs gelijktijdig spelen, dan zal Ziggo Sport ook op Ziggo kanaal 13 een wedstrijd uitzenden. Door de wedstrijden van Nederlandse clubs op verschillende kanalen uit te zenden, heeft de zender bij alle wedstrijden ruimte voor uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Elke speelavond is er in ieder geval een wedstrijd te zien, ook als er geen Nederlandse clubs meer in competitie zijn.

Ziggo Sport kent zes kanalen voor het uitzenden van Europese wedstrijden, en de wedstrijden die daar niet op worden uitgezonden, zullen via de app van Ziggo GO te zien zijn. Ook is er iedere avond een schakelkanaal, zoals dat nu ook al het geval is bij Champions League-voetbal.

Heb je nu geen Ziggo-abonnement? Voor die mensen verzorgt Ziggo Sport gratis toegang tot wedstrijden van de Nederlandse clubs via een zogeheten 'Ziggo Sport Free'-account. Hierop zijn alle duels van de Nederlandse deelnemers live te zien, evenals de finales.

Liveregistratie
Ziggo Sport heeft niet alleen de uitzendrechten van de Europese competities. De sportzender is ook verantwoordelijk voor de liveregistratie van de thuiswedstrijden van de Nederlandse clubs. Daarvoor zal Ziggo Sport samenwerken met het ervaren Southfields, de sportproducent die veel ervaring heeft met live voetbal.

Delen

Reacties

Baardmans hier heeft op zich een goed punt, maar regels schijnen net weer iets anders te liggen.
Het is een soort omweggetje, ze zoeken echt net de randjes op.
Het is op zich wel slimme zet want ze gaan uiteraard de mensen met free account benaderen.
Daar hopen ze dan meer abonnees mee te trekken.
Ik hoop in ieder geval dat ze El Siert niet meer inzetten als er een NL club tegen Atletico speelt....was echt genant
Ik zit nu via mij chromecast met Google tv via die gratis optie Bayern tegen Real te kijken wel scherp beeld maar het stream loopt niet mega soepel het beeld schokt soms wat. Los van dat hoor je ineens sierd de vos over de 12 verschillende braadworsten die je in het stadion kan kopen, je moet er toch niet aan denken dat je dit een heel cl seizoen moet aanhoren...
Zo lang Teun de Boer maar geen commentator is.
Ik zit hier godver thuis al met Netflix Videoland HBO NPO Start Amzon Prime en Eredivisie live........
Ik heb een vrouw die hele dagen op de bank zit.....
Het toch maar even geprobeerd , Ziggo Go Free app gedownload ,via de browser op de site van Ziggo een accountje aangemaakt voor Ziggo free zodat je het voetballen kunt kijken heb hem gestreamt Hij maakt contact met mijn KPN tv plus ontvanger werkt als een nieuwe. Ik hoop alleen als Feyenoord moet spelen en iedereen gaat streamen dat hij het dan ook goed blijft doen
Wel grappig dat we hier over vallen terwijl Feyenoord ook een eigen GESLOTEN kanaal heeft in Feyenoord One moet je ook voor betalen om te kunnen kijken.

Ik heb hier echt ook zwaar de pest in want ben juist bij Ziggo weg om de hoge prijs die ze hanteren.
De jc schaal en de knvb beker finale worden om de geldende wetgeving ook door espn op een open tv netwerk namelijk star uit gezonden. Dat is wettelijk verplicht. Het juridische gehannis met ziggo op het moment is o.a. Europese club wedstrijden van nationaal belang zijn ja of nee.
In het artikel ontbreekt nog dat Helene Hendriks en Noa Vahle de overstap naar Ziggo maken…..
Zou mediamarkt en Prijsvrij dat ook zo gaan doen? Kortingen op spulletjes en vakanties?
Winkels en vakantiediscountere hebben altijd kortingen ;)
Ja dit gaat echt zuigen. Kan ik die wedstrijden via een app gaan kijken omdat ik geen ziggo heb. Moet toch gewoon op het open net te zien zijn!
Open tv net moet ook volgens wetgeving, 2e kamer en staats secretaris zijn ook aan het onderzoeken of dit mag. En of er sprake nu is van monopoly vorming Een app is immers geen open tv zender. Ziggo gaat hier gepakt worden op hun eigen over arrogantie.
Idd dit kunnen ze niet maken wij spelen CL en kan je het straks niet meer zien.
Dus de 020 sponsor gaat straks Feyenoord uitzenden, zal mij benieuwen hoe dat gaat klinken, het is daar ondubbelzinnig één grote ajax kliek. Dit is gewoon zwaar kloten.
Wat kan het schelen. Zullen in Amsterdam vanaf nu dan ook niet meer bij de Media Markt willen shoppen? Past op zich wel goed bij het kinderachtige gedrag dat ik vaak met Ajacieden associeer.
Hopelijk dit seizoen geen Sierd bij Feyenoord...
Dus we zijn verplicht om Ziggo aan te schaffen om Europese wedstrijden van Feyenoord te kijken. Een zogenaamd Ziggo sport free account......
Dit gaat nooit worden goed gekeurd door de nederlandse politiek. Internationale wedstrijden ned moeten altijd op een open tv net zijn te zien. Geen app.
Ik heb geen idee maar vrees dat we gewoon een ziggo app kunnen gaan downloaden en dat we gewoon een x bedrag per wedstrijd kunnen gaan betalen om Feyenoord in de CL te zien spelen....Ik heb wat dat betreft weinig vertrouwen in Den Haag.....
Jongens het staat er letterlijk in.
Begrijpend lezen blijft moeilijk voor sommige. 😉
Sommigen hebben daarentegen weer moeite met spelling. 😉
Ja gast als er iets in een artikel staat wil niet zeggen dat het gaat gebeuren. In de wetgeving staat echt dat sport wedstrijden met nationaal belang op een open tv netwerk moeten. En er is eerder aan gegeven aan ziggo door het ministerie dat een streaming app geen open tv netwetk is...
Nee hoor, helaas mag Ziggo het op deze manier doen, wat ik onvoorstelbaar vind overigens;
https://www.rtl.nl/nieuws/rtl-z/artikel/5420045/champions-league-alleen-de-ziggo-app-uitzenden-dat-mag