dsc00345

1908.nl

Nieuws

Verwarring over sanctie Feyenoord na publicatie KNVB; straf tegen Excelsior blijft staan

Moreno

Gisteren maakte Feyenoord bekend dat een deel van de gele zijde - vak X, R, S en T - dicht zal blijven tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. De KNVB legde deze sanctie op naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Echter ontstond daar vanmorgen verwarring over.

De Nederlandse voetbalbond bracht toen namelijk een bericht naar buiten waarin het volgende stond: "Het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste elftal in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB (de wedstrijd Feyenoord – Excelsior d.d. 19 mei 2024), waarbij de personen die een seizoenkaart hebben voor de vakken X, R, S en T geen toegang mogen hebben tot het stadion.”

Echter is Feyenoord - Excelsior niet de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dat is namelijk het duel van aanstaande zondag 5 mei tegen PEC Zwolle (20:00 uur). Uit navraag van 1908.nl blijkt dat de KNVB een fout heeft gemaakt in het bericht dat vanmorgen verscheen. Hieronder de reactie van de bond:

"Bij het opleggen van een dergelijke sanctie wordt er vanuit tucht rekening gehouden met de operationele status van de eerstvolgende thuiswedstrijd van de betrokken BVO. Voor het aankomende speelweekend geldt dat er al allerlei zaken ingeregeld zijn door de club en dan is het erg kort dag om van alles weer terug te moeten draaien. Door de sanctie op te leggen voor een speelweekend later, leggen we de BVO organisatorisch minder druk op korte termijn op."

Inmiddels heeft de KNVB de tekst aangepast. Nu luidt het bericht: "Het spelen van de thuiswedstrijd Feyenoord – Excelsior d.d. 19 mei 2024, waarbij de personen die een seizoenkaart hebben voor de vakken X, R, S en T geen toegang mogen hebben tot het stadion." Over de eerstvolgende thuiswedstrijd spreekt de voetbalbond dus niet meer.

Delen

Reacties

Wat worden nu de sfeer vakken dan???
Kloot hommels bij de KNVB. Ben echt helemaal klaar met die figuren met hun vuurwerk,maar het selectief straffen van de KNVB en Slot een mooi afscheid door de neus boren is echt een naaistreek
020 mag fakkels op veld gooien straf wedstrijd gestaakt ? Niks geen straf. Groningen steekt eveneens vuurwerk af Geen straf.. Alles is anti Feyenoord.
Wel vreemd om alleen de seizoenskaarthouders van deze vakken te straffen. Alle 40k+ seizoenkaarthouders hebben ingeschreven voor die 13,5k kaarten die beschikbaar waren. Ik zit normaal in VV maar zat tijdens die bekerfinale ook op de gele zijde…
Dit was tegen Groningen niet de bekerfinale
Nee die straf komt later nog gewoon weken helemaal zonder publiek spelen... Ik zeg goed bezig vandaaltjes
Waarschijnlijk word dat tijdens de uitzwaai wedstrijd van Slot.
Gesloten voor personen die een seizoenkaart hebben voor die vakken.
Losse kaarten mogen dus wel ??
Plaats beschikbaar stellen via ticket exchange dan maar😉
Afscheidswedstrijd organiseren dan maar voor onze legende.
Ik vind dat als we echte kameraden eterzijn steunen we elkaar en komt er niemand tegen Excelsior.
De knvb wil t feestje verzieken van Arne slot maar dat kunnen wij beter.
Zondag tegen pek afscheid nemen en thuisblijven tegen Excelsior.
Gaan we met Pinksteren gewoon gezellig bbq en...
Dat is mijn idee.
Spelers zouden dan ook mee moeten doen En Excelsior gewoon laten winnen.
De kans bestaat dat Graham Potter de nieuwe trainer wordt van Feyenoord, zo weet De Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan te melden in een video-item van de krant.

Wat is hier de betrouwbaarheid van?
Maar alleen de personen met een seizoenskaart hebben geen toegang?
Nee, niemand op die vakken. Maar de mensen met een seizoenskaart op een van die vakken zijn dus óók niet welkom op een van de andere vakken.
Geen n losse kaartverkoop daar
Hadden wij vroeger niet zo'n gruwelijk goede jurist voor dit soort dingen? Laat die vent hier eens op los!