ilias-sebaoui

VK Sportphoto

Nieuws

Sebaoui genomineerd voor Bronzen Schild en kijkt naar toekomst: "Kuip heeft iets magisch"

Moreno

Ilias Sebaoui is door de Keuken Kampioen Divisie genomineerd voor een Bronzen Schild. De linksbuiten van FC Dordrecht maakt samen met Romano Postema (FC Groningen), Dailon Livramento (MVV Maastricht) en Jeredy Hilterman (Willem II) kans op de prijs voor beste speler van de vierde periode van de competitie. 

De Belgische buitenspeler, die gehuurd is van Feyenoord, maakt een uitstekend seizoen door. Zeker in de laatste paar maanden van het seizoen is Sebaoui bijzonder sterk bezig. In zijn laatste negen duels is hij bij liefst acht treffers betrokken geweest, wat hem een nominatie heeft opgeleverd voor beste speler van de periode. Hij is niet de enige Feyenoord-huurling die is genomineerd; in de categorie 'Beste Keeper' is de aan De Graafschap verhuurde Thijs Jansen genomineerd. Stem hier op de Feyenoord-huurlingen!

Sebaoui sprak in het Belgische medium Gazet van Antwerpen over zijn verhuurperiode, en hoe hij zijn toekomstperspectief ziet. "Er werd met mij afgesproken dat ik de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Feyenoord zal doormaken. Het is fijn dat Feyenoord nu al zoveel vertrouwen in mij uitspreekt", aldus Sebaoui. "Maar voorlopig ligt mijn focus nog volledig bij Dordrecht. We voelen dat we iets historisch kunnen neerzetten. En daar gaan we nog twee wedstrijden voor knallen."

De 22-jarige flankspeler hoopt op een vervolgstap in De Kuip, al is er ook voldoende interesse van overige Nederlandse clubs. "Voor mij is het vooral belangrijk dat ik zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen. De toekomst zal uitwijzen of dat bij Feyenoord mogelijk is. Maar ik heb geen haast, alles op zijn tijd."

Ondanks dat Sebaoui bij Dordrecht speelt, heeft hij via de club beschikking gekregen over een appartement met zicht op De Kuip. Daar ligt dan ook het doel van de Belg. "Ik heb dit seizoen ook nog geen enkele thuiswedstrijd van Feyenoord gemist. De Kuip heeft iets magisch. Natuurlijk droom ik ervan om daar ooit te mogen spelen", besluit Sebaoui.

Delen

Reacties

Komend seizoen stallen bij Van Persie!
Gave speler, ik heb een paar de hele wedstrijd van Dordrecht zitten kijken en hij is wel héel erg extreem behendig en onvoorspelbaar!!
Lekker voorbereiding bij Feyenoord meedraaien en laten zien wat je in huis heb..
Geduldig blijven..
Wat goed is komt vanzelf..
Een droom zonder plan en uitvoering blijft slechts een fantasie..
Zelfontwikkeling is de manier om je te onderscheiden van je teamgenoten.
Als je gaat tellen naar potentiële (rechtsbenige) vleugelaanvallers dan is er werkelijk een overvloed: Paixão, Ivanušec, Sauer, Sebaoui en Slory. Nu Ivanušec niet 'de versterking op korte termijn' is gebleken (geen basisspeler in het bijna afgeronde seizoen) die je o.b.v. de hoogte van de afkoopsom had mogen verwachten, dringt zich steeds meer de vraag op hoe zinvol zijn komst eigenlijk was. Dat staat los van zijn kwaliteiten in aanleg, want die ziet iedereen wel, maar zou bv Sauer het in de speelminuten die hij tot nu toe gekregen heeft zoveel minder zijn gegaan als bv Sauer (of Jahanbakhsh) had gespeeld?
In ieder geval lijkt er een les te leren voorde komende transferwindow. Voor dat je een vermogen uitgeeft aan wat uiteindelijk breedteversterkingen zijn, kijk eerst zorgvuldig naar de kwaliteiten die je al een huis hebt en welke kwaliteiten die je juist (nog) niet in huis hebt. Zo ontbreekt er nog steeds een linksbenige middenvelder, naast de halve aanvaller Stengs.
Voorin is een vervanger/opvolger van Minteh prio 1 uiteraard. Wachten tot halverwege de seizoensvoorbereiding of later om te kijken of je Yankuba nog een seizoen kunt 'huren', lijkt me niet in het belang van Feyenoord. Nog afgezien van het feit dat een echt goede speler zelf onder contract hebben sowieso verkieslijker is.