minteh-fc-utrecht

VK Sportphoto

Nieuws

Afrika Cup 2024: Zware loting voor Minteh; Zerrouki favoriet in groep D

Van de redactie

Donderdagnacht heeft de loting voor de groepsfase van de AFCON Afrika Cup 2024 plaatsgevonden. Het toernooi wordt gehouden van 13 januari tot en met 11 februari. Grote kans dat Feyenoord zowel Ramiz Zerrouki als Yankuba Minteh moet missen voor het toernooi. De Algerijn en Gambiaan zijn vaste waarden in de nationale selectie van hun land.

Algerije neemt het in groep D op tegen Burkina Faso, Mauritanië en Angola. De Algerijnen zijn de favoriet in de groep. Gambia treft in groep C, titelverdediger Senegal, Kameroen en Guinee. Een zware klus voor de Gambianen onder leiding van de Belg Tom Saintfiet.

Het toernooi vindt van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust plaats. Aanvankelijk stond het voor afgelopen zomer op de planning, maar om het regenseizoen te vermijden werd een latere datum gekozen. Mochten beide spelers deelnemen aan het toernooi is de kans aanwezig dat zij zowel vijf eredivisieduels (tegen NEC, Vitesse, FC Twente, AZ en Sparta), de achtste finales in de TOTO KNVB Beker als de kwartfinale van het bekertoernooi mogelijk missen.

Loting Afrika Cup 2024
Groep A:
Ivoorkust
Nigeria
Equatoriaal-Guinea
Guinee-Bissau

Groep B:
Egypte
Ghana
Kaapverdië
Mozambique

Groep C:
Senegal
Kameroen
Guinee
Gambia

Groep D:
Algerije
Burkina Faso
Mauritanië
Angola

Groep E:
Tunesië
Mali
Zuid-Afrika
Namibië

Groep F:
Marokko
Congo
Zambia
Tanzania

Met slechts €4 inzet kun jij €350 cash verdienen als Nederland vanavond van Frankrijk wint.

Delen

Reacties

Dit moet gewoon in zomerstop of iets langere winterstop, niet gewoon tijdens seizoen. Nadeel voor die spelers en hun clubs