zerrouki

Zerrouki scoort en wint met Algerije; Slory trefzeker voor Oranje O19

Algerije heeft het oefenduel van Kaapverdië donderdagavond eenvoudig met 5-1 gewonnen. Ramiz Zerrouki startte in de basis bij zijn thuisland en scoorde de 4-1 na een uur spelen. De middenvelder van de Rotterdammers ontving de bal op de rand van het zestienmetergebied van aanvoerder Riyad Mahrez en schoot beheerst binnen in de korte hoek. In de 67ste minuut werd Zerrouki naar de kant gehaald.

Algerije speelt maandag 16 oktober nog een vriendschappelijk duel tegen Egypte waarna Zerrouki weer terug zal keren naar Rotterdam.

Ondrej Lingr kwam niet in actie bij Tsjechië in het EK-kwalificatieduel tegen Albanië. De Tsjechen kwamen na 39 minuten met tien man te staan door een rode kaart voor Chytil. Albanië liep in de tweede helft uit naar een 3-0 overwinning en zijn na zes duels koploper in groep E met vier punten voorsprong op nummer twee, Polen. De Tsjechen bezitten de derde plaats met vijf punten achterstand op koploper Albanië.

Antoni Milambo, Givairo Read en Jaden Slory wonnen met Oranje Onder 19 van de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Read en Slory maakte beide minuten voor de ploeg van KNVB-coach Mischa Visser. De laatstgenoemde was tweemaal trefzeker voor het jeugdelftal en belangrijk met een assist. In Marbella kregen de toeschouwers een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld. Nederland won met 4-3.

De wedstrijd tegen Zwitserland was de eerste van drie oefenduels die Onder 19 in Marbella speelt. Zaterdag neemt het team van Visser het op tegen de leeftijdsgenoten van Australië. Het trainingskamp wordt dinsdag afgesloten met een wedstrijd tegen België.

Marcos Lopez kende een ongelukkige wedstrijd met Peru tegen Chili. De linksback van Feyenoord viel in de rust in voor Polo bij een 0-0 stand. Peru verloor uiteindelijk het duel met 2-0 en Lopez tikte de bal in eigen doel in blessuretijd. Woensdag 18 oktober om 04:00 uur speelt Peru nog een WK-kwalificatieduel tegen Argentinië.