yv2022525a1b01306

Alle verhuurde Feyenoorders naar volgende ronde op eerste bekeravond

Nigel

Vanavond stond de eerste ronde op het programma in de TOTO KNVB Beker. Omdat Feyenoord dit seizoen in Europa speelt is het de eerste ronde vrij. De Rotterdammers stromen in de volgende ronde pas in. Maar er kwamen vanavond nog genoeg verhuurde Feyenoorders in actie in het bekertoernooi.

Ramon Hendriks: Groene Ster - Vitesse (0-1)

Philip Cocu en zijn mannen hadden een moeilijke avond tegen de amateurs van Groene Ster. Ramon Hendriks stond in de basis en won uiteindelijk heel moeizaam met 1-0 bij Groene Ster. De verhuurde Feyenoorder werd in de 84e minuut gewisseld voor Giovanni van Zwam. Het resultaat van Vitesse is genoeg om door te bekeren.

Patrik Wålemark: sc Heerenveen - VVV (5-1)

Met Patrik Wålemark op de bank begon Heerenveen fantastisch aan het bekertoernooi. Door een hattrick van Van Amersfoort stonden de Friezen in de rust al met 3-0 voor tegen de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Het werd uiteindelijk 5-1 tegen de Eerste Divisionist. Wålemark bleef de hele wedstrijd op de bank.

Thijs Jansen: De Graafschap - FC Emmen (2-0)

Op De Vijverberg speelde kwartfinalist De Graafschap tegen FC Emmen met Thijs Jansen onder de lat. Het was voor de verhuurde Feyenoorder zijn tweede wedstrijd in dienst van De Graafschap, hij hield tegen FC Emmen de nul waardoor de ploeg van Jan Vreman doorbekert naar de volgende ronde.

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Korede Osundina: FC Lisse - FC Dordrecht (1-3)

De ploeg van Michele Santoni wist ook de volgende ronde van het bekertoernooi te halen. De Schapenkoppen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde weg te lopen van FC Lisse waardoor de amateurs lang in de wedstrijd bleven. In de slotminuten van de wedstrijd maakte de Oostenrijkse spits Kriwak nog twee treffers waardoor hij met een hattrick De Schapenkoppen naar de volgende ronde in beker heeft geschoten. Ilias Sebauoui startte in de basis bij FC Dordrecht. Siloh 't Zand kwam na de rust in de ploeg voor Rocco Shein. Korede Osundina kwam in de laatste minuten van de wedstrijd nog in de ploeg bij FC Dordrecht. Antef Tsongui zat niet bij de wedstrijdselectie.

Alle verhuurde Feyenoorders die vanavond in actie zijn gekomen zijn door in het bekertoernooi. Zaterdagavond rond 23:00 wordt er geloot in de Eretribune voor de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker. Dan weten we wie de tegenstander van Feyenoord wordt.